A+ R A-

Krachtenbundeling Eredivisieclubs kan vrouwenvoetbal verder brengen

Na drie seizoenen BeNe League en zes Eredivisie-jaargangen begint het Nederlandse vrouwenvoetbal nu aan het tiende seizoen met een topcompetitie. Als een van de Eredivisie-pioniers heeft Rob Reijenga, secretaris van ADO Den Haag Vrouwen, in negen jaar veel ten goede zien veranderen. Zo plaatste het Nederlands elftal zich voor het eerst voor EK- en WK-eindrondes en zijn ook sommige vrouwenwedstrijden nu goed voor goed gevulde stadions. Tegelijkertijd stelt hij vast dat er kansen zijn gemist. Om het Nederlandse vrouwenvoetbal in staat te stellen verder te professionaliseren, vindt hij een krachtenbundeling van de acht Eredivisieclubs belangrijk.

 

Als hij de ontwikkeling van ADO Den Haag Vrouwen beziet, dan is Rob Reijenga blij met wat er in negen jaar is bereikt. Een belangrijke mijlpaal vindt hij de start van het beloftenteam Jong ADO Den Haag twee jaar terug. Lees meer...

We willen gewoon weer bij de eerste 3 ploegen eindigen

Onze reporter Andrew Jacobs was woensdagavond aanwezig bij de bekerwedstrijd tussen hoofdklasser SV Venray en topklasser Eldenia. De thuisploeg had eerder met 2-0 van Fortuna'54 gewonnen dus bij gelijkspel of winst betekende het de volgende ronde.

De gasten uit Elden die afgelopen seizoen in het 1e jaar in de Topklasse op een knappe 3e plaats eindigden hadden het moeilijk in Venray. De thuisploeg speelde een goede wedstrijd, maar het was toch Eldenia die met een 0-2 overwinning aan de haal ging, zodat SV Venray nu in de wachtkamer zit en af zal moeten wachten wat Eldenia aankomende zaterdag voor een uitslag gaat neer zetten bij Fortuna'54, de eerste 2 van deze poule gaan naar de volgende ronde.

 

Na de wedstrijd had onze reporter een interview met aanvoerster Femke Awater van Eldenia. Lees meer...

In gesprek met Demi ter Maat van Achilles'29

Deze maand was onze reporter Andrew Jacobs in Groesbeek om de 1e wedstrijd van Achilles'29 te aanschouwen. De tegenstander was CTO Eindhoven en de jonge meiden van het CTO wonnen deze wedstrijd met 1-4. Het doelpunt van Achilles'29 werd gemaakt door Margaritha de Groot na een voorzet van Bonita Theunissen. Bij CTO scoorde Jill Bayings, Eva van Deursen, Joëlle Smits en Lotte van Veldhoven.

Na afloop had onze reporter een interview met Demi ter Maat die van het gestopte Jong FC Twente afkomstig is. Lees meer...

Waarom moeten we eigenlijk ook een winterstop houden dat is ouderwets

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in Overloon waar 1e klasser SSS'18 het opnam tegen topklasser SC Woezik. Trainer Christos Kousounis hoopte het onder de 10 tegendoelpunten te houden voor de Overloonse ploeg maar de eindstand werd heel anders tot uiting gedrukt. De wedstrijd werd gespeeld op normaal gras waar de topklasser kunstgras gewend is, het werd dan ook een erg moeilijke wedstrijd voor de Wijchense formatie, het werd 3-3 in Overloon. Na afloop had onze reporter een interview met de nieuwe trainer van SSS'18 oftewel Christos Kousounis.

 

Je bent nieuwe trainer van SSS'18, hoe bevalt het je hier bij je nieuwe club?

Lees meer...

Achilles'29 in de Eredivisie Veld

Onze reporter Andrew Jacobs was vrijdag bij de persbijeenkomst waar de speelsters van Achilles'29 werden voorgesteld, de club uit Groesbeek gaat beginnen in de Eredivisie Vrouwen Veld. Hij had na afloop een gesprekje met Melanie Bross die afkomstig is van CTO Eindhoven en met Margaritha de Groot die afkomstig is van Nooit Gedacht B1 uit Geffen.

 

De meiden hebben er allebei heel erg veel zin in om het avontuur in de Eredivisie aan te gaan, zo zegt Melanie dat het in het begin wel wennen zal zijn omdat het allemaal iets sneller zal gaan dan bij CTO Eindhoven maar uiteindelijk zal het wel een goede stap voor haar zijn.

Lees meer...

KNVB-bekerfinale in Zeist het mooiste wat ik kon bereiken

Het is inmiddels 35 jaar geleden dat vrouwenteams voor het eerst streden om de KNVB-beker. Op het Complex van de voetbalbond in de bossen van Zeist traden het Haagse Celeritas en Puck Deventer in 1981 aan als eerste finalisten.Het afgelopen seizoen (2015-2016) was het Kyocera Stadion in Den Haag het strijdtoneel voor de 36ste finale tussen ADO Den Haag en Ajax.

 

Vrouwenvoetbalnederland.nl vroeg twee bekerwinnaars hun belevenissen nog eens te delen.  Voor Cora Wegkamp was de bekerfinale van 1981 het absolute hoogepunt van haar voetbalcarrière. "Dat wij met Celeritas in de finale stonden was geweldig!

Lees meer...

Hoe ADO Den Haag Vrouwen als underdog en ondanks een rampzalige generale voor de derde keer de KNVB-beker veroverde

Als je een week voor de bekerfinale tegen de lang gedoodverfde dubbelwinnaressen op een pijnlijke nederlaag voor eigen publiek wordt getrakteerd, is dat niet bepaald de ideale aanloop naar de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Ook na dat verlies had de technische staf van ADO Den Haag Vrouwen alle vertrouwen in een succesvolle afloop. In de eindstrijd tegen Ajax maakten de spelers dat meer dan waar. Een week na de heroische triomf onthaalde het gemeentebestuur de Haagse heldinnen op een passende huldiging als apotheose van de Stadsspelen in het Kyocera Stadion.

Lees meer...

Ik heb een voetenbankje dus ik red mij dan wel

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in het Duitse Bocholt waar Lysanne van der Wal en Nienke Olthof met BV Cloppenburg een oefenwedstrijd hadden. Beide speelsters spelen voor het eerst dit seizoen bij BV Cloppenburg en stapten over van SC Heerenveen Vrouwen. Na afloop had Andrew met beide speelsters een interview.

 

Hoe jong was jij toen je begon met voetballen en waar heb je overal gespeeld?

Lysanne van der Wal: "Ik ben bij Joure begonnen toen ik 11 jaar was in de E-tjes en destijds ben ik doorgestroomd naar SC Heerenveen en daar heb ik mijn wedstrijden gespeeld tot afgelopen jaar". Lees meer...

Tussen de jongens is het fysieker

Reporter Andrew Jacobs was jongstleden zondag aanwezig bij Jong Oranje onder 15 jaar tegen Belgie. Na afloop had hij een interview met de doelpuntenmaakster Romee Leuchter die bij BSV Limburgia tussen de jongens speelt!

Jullie hebben vandaag met 2-0 gewonnen van België onder 15, hoe vind jij dat de wedstrijd verlopen is.

Romee Leuchter: 1e helft ging moeizaam, veel balverlies en we creerden niet veel kansen en de 2e helft ging een stuk beter en scoorden we ook 2x en dat is alleen maar positief". Lees meer...

Ik vind Duitsers over het algemeen wel gastvrij

Onze reporter Andrew Jacobs was zondag aanwezig in het Duitse Bocholt waar Lysanne van der Wal en Nienke Olthof met BV Cloppenburg een oefenwedstrijd hadden. 2e bundesliga club BV Cloppenburg won deze wedstrijd vrij gemakkelijk met 1-6, Nienke Olthof hield de nul en speelde alleen de 1e helft mee. Lysanne van der Wal speelde de hele wedstrijd. Na afloop had onze reporter een interview met Nienke Olthof, de Nederlandse keepster van BV Cloppenburg.

 

Jullie hebben met 1-6 gewonnen, 1e helft gespeeld en de nul gehouden, hoe vond je dat het ging?

Nienke Olthof: "Ik denk dat we de 1e helft beter waren dan de 2e helft, we speelden goed voetbal, creeerden veel kansen maar er hadden er nog wel wat meer in gemogen naar mijn idee maar het ging goed. Ik voelde me zeker".

Lees meer...

Jong ADO Den Haag op koers

Reporter Andrew Jacobs was afgelopen zaterdag in Den Haag bij Jong ADO Den Haag - FC Eindhoven. Een wedstrijd in de nacompetitie voor een plaats in de Topklasse. De wedstrijd werd door Jong ADO gewonnen met 4-2. Na de wedstrijd had onze reporter een interview met Nance van der Meer die 2 van de 4 treffers voor haar rekening nam.

 

Jullie hebben vandaag voor de nacompetitie tegen FC Eindhoven gespeeld, wedstrijd begon wat later, waarom was dat eigenlijk?

 

Nance van der Meer: "Ja dat klopt, de bus van FC Eindhoven kwam niet en ze moesten wachten en het duurde langer dan dat ze dachten en toen was de wedstrijd uitgelopen. Ze hadden weinig tijd om warming-up te doen, waren natuurlijk niet echt gelijk scherp vanaf het begin en daar hebben wij de 1e minuut al van kunnen profiteren door de 1-0 te maken".

Lees meer...