A+ R A-

Heerenveense Boys promoveert naar de Hoofdklasse A

Onze reporter Andrew Jacobs was zaterdag aanwezig in het hoge noorden bij de leuke en zeer gastvrije vereniging Heerenveense Boys. Waar Heerenveense Boys vrouwen 1 aan een enkel punt genoeg had om kampioen te worden van de eerste klasse B en dus te promoveren naar de hoofdklasse A.

Waarbij vorige week bij SC Stiens de eerste nederlaag van het seizoen werd geleden en dus toen geen kampioenschap werd binnen gehaald was het deze keer wel raak want tegenstandster Vitesse'63 uit Koekange werd met 4-1 aan de kant geschoven, het had in deze wedstrijd ook nog meer moeten zijn dan de 4-1 die op het bord stond.


Beide opponenten komen elkaar dit seizoen trouwens nog 1 keer tegen want op 10 juni staan ze tegenover elkaar in Emmen voor de bekerfinale.


De doelpunten (1-0) werd gemaakt door Gerieke de Groot wat volgens de grensrechter buitenspel was maar de leidsman uit Sneek kende het doelpunt toe, het 2e doelpunt was een voorzet vanaf de achterlijn van Gitta van der Pol die werd afgemaakt door Annieck Bos, het was wachten op meer doelpunten en die kwamen er ook, het 3e doelpunt werd gemaakt door Alienke Markies die via Vitesse'63 keepster Jose de Boer in het doel verdween en toen was de wedstrijd dus allang gespeeld maar niets was minder waar want Gerieke de Groot was nog 1 keer trefzeker en werkte zo de 4e Heerenveense treffer in het doel en voor haar zelf dus de 2e van de middag, daarna redde een speelster van de gasten nog de eer door de 4-1 te scoren, Heerenveense Boys vond het wel welletjes en speelden de wedstrijd rustig uit en behaalden zo dus het kampioenschap in de 1e klasse B.


Na afloop kwam er een platte kar met allemaal hooi erop om de kampioenen door Heerenveen te rijden, trainer Richard Steensma vroeg of ik ook op de kar meeging en zei ik of dat wel mocht en ja dat mocht.
De man van de kar liet iedereen op de kar en vroeg of iedereen al erop was en sloot de kar en ik stond buiten de kar foto's te maken en dacht het is hun feestje dus dan ga ik ook niet mee, de trainer zag mij staan en riep tegen iemand anders: maak de kar nog even open want hij moet ook nog mee en zou ik in het centrum eruit gaan en naar het station lopen maar echter stopte de chauffeur nergens en kwam ik weer terug bij Heerenveense Boys, de route ging onder andere naast het stadion van SC Heerenveen maar ook over de parkeerplaats van vv Heerenveen die ze volgend seizoen in de hoofdklasse A tegenkomen.


Om 19.00 uur was er nog de huldiging van de KNVB en na de huldiging hadden de meiden en staf nog een buffet op het programma staan en mocht er in de kantine door iedereen 1 uur vrij gedronken worden maar toen ben ik naar huis gegaan waar fotograaf Wiep Wierda en zijn vrouw zo aardig waren om mij naar het station te brengen waarvoor mijn Hartelijke dank maar ik denk dat de meiden en de staf nog wel tot in de late uurtjes gefeest hebben.


Na afloop wat de wedstrijd had ik nog een interview met Tessa Jager en na de rondrit door de stad nog met Kim Poepjes waarbij laatst genoemde deze mooie vereniging helaas gaat verlaten.