Wedstrijdverslag: Pro Futsal Club - Drachtster Boys | Ronde 16 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Pro Futsal Club - Drachtster Boys
6 11

Wedstrijddatum: vrijdag, 17 februari 2017
Aanvangstijd: 19:45 u

Drachtster Boys vrouwen winnen wederom met dubbele cijfers

Door Conny

De wedstrijd tussen de vrouwen van Pro Futsal Club en Drachtster Boys stond gepland op vrijdag 17 februari. Voor de Drachtster vrouwen opnieuw een belangrijke wedstrijd met het oog op de play-offs.
PFC zakte gelijk aan het begin van de wedstrijd ver in en liet Drachtster Boys duidelijk merken dat zij het spel moesten gaan maken deze avond. De Apeldoornse vrouwen loerden daarbij op de counter en deden dit niet onverdienstelijk.

Na 5 minuten was het  raak aan Apeldoornse kant. Een snelle counter werd afgemaakt door Sanne Amersfoort; 1-0. In de 14e  minuut kreeg Drachtster Boys hulp bij het maken van de gelijkmaker. Een voorzet van Sanne Bijlstra werd door Erika Koetsier in eigen doel geschoten; 1-1.

Niet veel later was het Jessie Prijs die de 1-2 aantekende. Van afstand verraste zij keepster Luchies.
PFC deed direct wat terug en Sanne Amersfoort scoorde de 2-2, wat tevens de ruststand was.
Drachtster Boys kwam na rust een stuk beter uit de kleedkamer. Ze bleven het spel maken en de tegenstander had moeite met de variatie in het spel. Vera Veelers kon een voorzet van Esther van Toledo binnenschieten; 2-3. Esther van Toledo maakte vervolgens zelf de 2-4.

Uit een corner van Marian Meijer scoorde Bernou Hijlkema de 2-5 en zij scoorde ook de 2-6.
Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Marian Meijer, die onberispelijk raak punterde; 2-7
De Apeldoornse vrouwen probeerden het Drachtster Boys moeilijk te maken door met een meevoetballende keepster te gaan spelen. Esra van der Heide veroverde de bal en schoot van grote afstand over de keepende speelster de 2-8 binnen.

De 2-9 kwam van Jessie Prijs die vanaf de zijkant de keepster passeerde. PFC deed 7 minuten voor tijd wat terug; 3-9. Bernou Hijlkema zette de dubbele cijfers op het scorebord; 3-10.

Drie minuten voor tijd scoorde Drachtster Boys voor de laatste maal. Vera Veelers scoorde de 3-11.
PFC scoorde daarna nog driemaal in de laatste twee minuten, waardoor de eindstand 6-11 werd.