Wedstrijdverslag: FC Plubos - Pernis | Ronde 12 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 december 2011

Verslag Plubos
door Marianne Pluijmers

Plubos verliest geflatteerd van koploper Pernis

FC Plubos ging de kleedkamer in met een 0-1 ruststand. Een voorsprong had op dat moment een betere afspiegeling geweest van de wedstrijd. De tweede helft moest Plubos echter op snelheid en individuele klasse van Idelenie Mendes Fernandes (4 treffers) haar meerdere erkennen in Pernis. Qua spelbeeld een geflatteerde uitslag volgens Marintha Louwe, die zelf vier maal tot scoren had kunnen komen maar waarbij keepster Sharon van Zadelhoff goed werk verrichte.

Het was gezellig druk tijdens ‘Ladiesnight' in sporthal de Meent. De wedstrijd was voorafgegaan door Dames 2 en de meisjes. Alle vrouwelijke fans kregen een roos als presentje mee naar huis. De actie was geslaagd, het leverde echter geen winst in sportief opzicht op.

Beide teams begonnen voorzichtig, geconcentreerd en speelden verzorgd. Na tien minuten stond de teller nog op 0-0 . Door te lang wachten met het innemen van een uitbal kwam Pernis in balbezit. Zij profiteerde van de verwarring in de organisatie door snel te handelen. Vivienne Knegtmans zette goed door en scoorde. Vele schoten op het doel van Pernis volgden. Het lukte Plubos echter niet om langszij te komen en Pernis kon duidelijk van geluk spreken in deze fase.

De tweede helft gaf de eerste 7 minuten hetzelfde beeld. Het spelbeeld keerde nadat international Suzanne Bakker de 2-0 maakte middels een vrije trap. Een domper voor de Alkmaarsen. Plubos ging meer risico nemen door aanvallender te spelen en meer vooruit te verdedigen. Dit pakte echter slecht voor ze uit. Pernis was onverbiddelijk in de omschakeling en binnen drie minuten was het 0-4. Uit een goed opgezette aanval scoorde Marit Kunst op aangeven van Brigitte Pluijmers de 1-4. Vele mogelijkheden volgden nog. Het zat Plubos echter niet mee. In plaats van zelf dichterbij te komen liep Pernis uit naar 1-6. Nanouk Groentjes had geen antwoord op de venijnige haarscherpe punters van Mendes Fernandes.
Pernis kwam een doelpunt te kort om de koploper in de Eredivisie te worden.