Dubbele winst voor Oranje O19

Met het behalen van de halve finale plaatst Onder 19 zich tevens voor het eerst in de geschiedenis voor het WK!  Vandaag won Nederland ook haar 2e duel in poule B. De Oranje Leeuwinnen O19 versloegen Engeland met 2-0. Engeland had dinsdag nog met 1-2 gewonnen van Italie. Engeland heeft net als Nederland eenmaal het Europees Kampioenschap op haar naam geschreven.

Nederland staat aan de leiding in poule B. Coach Jessica Torny begon met de volgende basiself: 01. Lize Kop (GK), 02. Noah Waterham, 03. Kay-Lee de Sanders (C), 04. Caitlin Dijkstra, 05. Aniek Nouwen, 06. Nurija van Schoonhoven, 07. Quinty Sabajo, 08. Nadine Noordam, 09. Joëlle Smits, 10. Victoria Pelova, 11. Ashleigh Weerden.

Voor alle informatie rondom dit EK, surf bovenin Internationaal > Europese Kampioenschappen > EK O19 jaar "> EK 2017 te Noord-Ierland.

Kort verslag

Nederland is meer dan Engeland in de aanval, maar de buitenspelval van Engeland klapte af en toe goed dicht. Via een corner van Quinty Sabajo lukte het Aniek Nouwen om de score te openen. Voor rust mocht Nederland wel 5 corners nemen tegen Engeland 1. Er kwamen 4 minuten blessuretijd bij en in de 3e minuut daarvan scoorde Joelle Smits de 2-0 met assist van Victoria Pelova. Ruststand 2-0.

Ook in de 2e helft is Nederland vaak in de aanval maar het lukt niet om de bal in het doel te krijgen. Engeland wordt vaak bestraft voor overtredingen. In de slotfase, na enige wissels, komt Engeland ook in de aanval, maar deze worden weer afgewisseld door de Nederlandse aanvallen. Het spel gaat nu dus over en weer. Er komen 5 minuten blessuretijd bij.
Maar ondanks de Engelse aanvallen in de slotfase heeft Nederland stand gehouden en mag de 2e winstpartij op haar naam schrijven. Eindstand 2-0.

Italie - Frankrijk 1-6
Nederland staat in poule B bovenaan met 6 punten gevolgd door Frankrijk en Engeland met ieder 3 punten.

Poule A
Duitsland - Spanje 2-0
N.Ierland - Schotland 1-1
In poule A staat Duitsland met 6 punten aan kop en Spanje met 3 punten op de 2e plaats.

Met het behalen van de halve finale plaatst Onder 19 zich ook voor het eerst in de geschiedenis voor het WK!

OnsOranje

Verslag op OnsOranje

VROUWEN ONDER 19 SCHRIJFT HISTORIE MET KWALIFICATIE VOOR WK

Met het bereiken van de halve finale op het EK in Noord-Ierland, na een 2-0 overwinning op Engeland, heeft Vrouwen onder 19 zich ook voor het eerst in de historie gekwalificeerd voor het WK.

Drie keer eerder behaalde Vrouwen onder 19 de halve finale op een EK (2010, 2014 en 2016), maar in die jaren stond er geen kwalificatie voor het WK op het spel. Na zeges tegen regerend Europees kampioen Frankrijk (0-2) en Engeland (2-0) is het team van KNVB-coach Jessica Torny al zeker van een plek op het WK Onder 20, volgend jaar augustus in Frankrijk.

Geschiedenis

Vijf dagen na het behalen van de Europese titel door het A-team wordt er daarmee opnieuw geschiedenis geschreven. Vrouwen onder 19 is het eerste Nederlandse vrouwenjeugdteam dat zich weet te kwalificeren voor een WK. Naast Nederland zijn op dit moment alleen Nieuw-Zeeland (kampioen van Oceanië), Frankrijk (gastland) en Duitsland (winnaar Groep A op het EK) zeker van deelname aan het WK.

Vrouwen onder 19 is na twee overwinningen zeker van de groepswinst in Groep B. Na de laatste groepswedstrijd, aanstaande maandag om 16.00 uur tegen Italië, wacht donderdag in Belfast de halve finale tegen de nummer twee van Groep A; Spanje, Schotland of Noord-Ierland.

Finale

Eén keer eerder wist Vrouwen onder 19 de finale van het EK te behalen. Destijds, in 2014, werd het EK ook direct gewonnen. Onder meer de huidige A-internationals Dominique Janssen, Jill Roord, Vivianne Miedema, Lineth Beerensteyn en Sisca Folkertsma maakten onderdeel uit van die lichting.

KNVBverslag

Vrouwen onder 19 plaatst zich voor halve finale EK

In Noord-Ierland heeft Vrouwen onder 19 de tweede wedstrijd op het EK gewonnen van Engeland. De wedstrijd eindigde in 2-0. Met dit resultaat verzekerde de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny zich van een plek in de halve finale van het EK 2017. De andere wedstrijd in Groep B, tussen Italië en Frankrijk, eindigde in 6-1 voor de Françaises. Nederland speelt de laatste wedstrijd in Groep B op maandag 14 augustus om 16.00 uur tegen Italië. De halve finales van het EK 2017 worden op donderdag 17 augustus gespeeld.

Programma & Standen EK 2017 O19 jaar

EK 2017 onder 19 jaar in Noord-Ierland

Aan het EK doen acht landen mee, waarbij Noord-Ierland als gastland automatisch gekwalificeerd is. Deze landen worden verdeeld over twee poules. De nummers één en twee gaan door naar de halve finale, waar om een plek in de finale wordt gevoetbald. Het EK 2017 wordt gehouden van 8 tot 20 augustus.

Wedstrijd: NEDERLAND O19 - ENGELAND O19
Datum: VRIJDAG 11 augustus 2017
Aanvang:  20:00 uur
Locatie: Windsor Park, Belfast
Betreft:  2e duel groep B
Ruststand:  2-0
Eindstand:  2-0
Scheidsrechter: Silvia Domingos (POR)
Assistent scheidsrechters: Staša Špur (SVN) en Bérengère Pierart (BEL)
Fourth official: Justina Lavrenovaite (LTU)