Wedstrijdverslag: Ajax - FC Twente | Ronde 11 | Eredivisie Veld 2017-2018

1 1
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 08 december 2017
Speellocatie: Sportpark De Toekomst

Op dinsdag 12 dec. is de 2e helft gespeeld van Ajax - FC Twente de ruststand was 1-0. In de 89e min. schoot Myrthe Moorrees uit een vrije trap de gelijkmaker voor FC Twente binnen.

Topper Ajax Vrouwen - Twente bij 1-0-voorsprong gestaakt

De topper tussen de Ajax Vrouwen en FC Twente is na één helft en een 1-0-voorsprong voor Ajax definitief gestaakt. De winterse omstandigheden waren dermate verslechterd dat verder spelen onverantwoord was. Desiree van Lunteren had Ajax in de 42e minuut aan de leiding gebracht.

De omstandigheden op sportcomplex de Toekomst waren vooraf al winters. Op een ondergesneeuwd kunstgrasveld traden de Ajax Vrouwen aan voor de topper tegen FC Twente. Dat deed de ploeg van trainer Benno Nihom zonder aanvoerder Loïs Oudemast die met een lichte hamstringblessure moest afhaken. Dat betekende dat de oefenmeester dit keer geen keuze hoefde te maken tussen Luciënne Reichardt en Kelly Zeeman. Ze speelden nu allebei.

Op het lastig te bespelen veld had Ajax de eerste helft een overwicht op FC Twente, maar de runner-up in de competitie - Twente stond vooraf 3 punten achter Ajax - had in Sherida Spitse natuurlijk een vrijetrappen-specialist van naam. Ze mocht in de eerste helft 2 keer aanleggen van een mooie afstand, maar beide keren miste de inzet van de international het doel van Sarasola nipt.

Zeer offensieve linksback
De keren dat Ajax aanvallend gevaarlijk was, kwamen aanmerkelijk vaker voor. Zo was de deze avond zeer offensief ingestelde linksback Davina Philtjens in de 28e minuut dicht bij de openingstreffer. Haar inzet ging net naast. Het was niet de eerste mogelijkheid van Ajax, want ook Stefanie van der Gragt en Inessa Kaagman waren dicht bij succes. Nadat Linda Bakker in de 36e minuut ten onrechte werd afgevlagd wegens buitenspel, kwam de verdiende voorsprong er toch nog in de eerste helft. Een schitterende pass van Merel van Dongen werd door Desiree van Lunteren uitstekend gecontroleerd en met links binnen geschoten, 1-0.

De tweede helft werd echter niet meer aangevangen. De omstandigheden waren in driekwartier zo verslechterd dat de scheidsrechter het onverantwoord vond verder te gaan. Deze minuten zullen op een later tijdstip worden ingehaald. Zodra daar meer over bekend is, wordt dat op deze website vermeld.