Oranje O16 winnaar 4Landentoernooi

Op maandag 20 feb. zou de beslissing vallen, Nederland moest het opnemen tegen Duitsland wat al had gewonnen van Frankrijk en Portugal, maar Oranje was te sterk voor onze oosterburen einduitslag 0-2 voor Nederland, doelpunten gescoord door Anna Knol en Romee Leuchter. Vandaag kwamen 3 van de 4 landen op 6 punten en daarom werd het doelgemiddelde beslissend. Nederland 3 gesp. 2 gewonnen 6 dlpt voor en 2 tegen = +4, Frankrijk 3 gesp. 2 gewonnen 3 dlpt voor en 2 tegen = +1. Duitsland 3 gesp. 2 gew. 3 dlpt voor en 3 tegen = 0. Gastland Portugal verloor 3 wedstrijden.

Coach Jessica Torny begon met de volgende basiself: 01. Lois Nienhuis, 03. Lieske Carleer, 13. Moisa van Koot, 04. Gwyneth Hendriks, 05. Lotte Janssen, 20. Chasity Grant, 06. Jonna van de Velde, 10. Kirsten van de Westeringh, 08. Jill Baijings, 19. Anna Knol en 07. Romée Leuchter.

Klik op lees meer voor de selectie en het programma en de verslaggeving rondom dit toernooi>>>

marleen wissink 2Het Nederlands Elftal Onder 16 jaar speelde donderdag het 2e duel tegen Portugal. Net als vorig duel was Oranje O16 te sterk voor de Portugese leeftijdsgenoten, deze keer werd het duel met 2-4 gewonnen. De 1e helft werd met een 0-2 voorsprong afgesloten en in de 2e helft kwam Portugal goed terug naar 2-2, hierna hebben de Nederlandse meiden zich herpakt en ook de 2e wedstrijd winnend afgesloten. De Nederlandse doelpunten kwamen op naam van: Joelle Smits, Amy Barnasie, Williene Ter Beek en Anne Sellies.

KNVB-coach Marleen Wissink wijzigde de basisopstelling op 6 plaatsen en begon met de volgende speelsters: Lois Nienhuis, Lisa Doorn, Lynn Wilms, Williene Ter Beek, Marisa Olislagers, Joelle Smits, Anne Kros, Licia Darnoud, Lotte Van Veldhoven, Romy Speelman en Amy Banarsie.

Oranje O16 wint van Schotland en wordt 3e op UEFA Development Tournament. Vandaag speelde Oranje O16 de laatste wedstrijd van het toernooi. Schotland, dat zowel van Frankrijk als van Duitsland verloor was de tegenstander. De wedstrijd begon om 14:00 uur en Nederland begon weer sterk aan de wedstrijd en Lynn Wilms scoorde in de 7e minuut 1-0. Er werd in de 1e helft nog 2 keer gescoord met doelpunten van Kerstin Casparij en Lotte van Veldhoven. Na rust scoorde Schotland in de 61e minuut de 3-1 en dat was tevens de eindstand.
Duitsland won van Frankrijk en wint hiermee het toernooi.

Klik op lees meer tabblad NL-FRA voor de statistieken en het verslag van Ons Oranje .......>>>>>

marleen wissink 1Het Nederlands Elftal Onder 16 jaar speelde vandaag tegen Portugal en won deze wedstrijd met 1-2. De doelpunten voor Nederland werden gemaakt door Joelle Smits.
In februari was het team van Wissink al in Portugal voor het UEFA Development Tournament maar speelde toen niet tegen het gastland. Ditmaal staat er een 2-luik op het programma. Donderdag volgt wedstrijd nummer 2.
Aan het eind van de midaag trapten de leeftijdsgenoten van Portugal en Nederland af in het Nazaré Municipal Stadium in Portugal!

KNVB-coach Marleen Wissink begon met de volgende speelsters: Aukje van Seijst; Leonie Vliek, Anna Ursem, Lisa Doorn, Lynn Wilms, Kelsey Geraedts, Williene Ter Beek, Marisa Olislagers, Joelle Smits, Kerstin Casparij en Anne Sellies.