Wedstrijdverslag: Zuidoost United - Drachtster Boys | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2015-2016

Zuidoost United - Drachtster Boys
4 5

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 april 2016
Aanvangstijd: 20:30 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen slechte wedstrijd
Door Kim Gall

Afgelopen vrijdag reisden de zaalvrouwen van Drachtster Boys af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Zuidoost United. Zuidoost United dat nog een kleine kans had op het bereiken van de play offs. Het moest dan alle resterende wedstrijd winnen te beginnen tegen Drachtster Boys. Drachtster Boys dat vorige week de tweede helft goed speelde, complimenten kreeg, maar de beker naar Os Lusitanos zag gaan, speelde deze week erg slecht maar nam wel de punten mee naar Drachten.

Drachtster Boys trapte af, maar verloor direct de bal. Michelle Playfair veroverde de bal en gaf voor op Fatima el Ibrahimi en zij zette Zuidoost United binnen 15 seconden op voorsprong; 1-0. Drachtster Boys deed vervolgens hetzelfde. Marleen Reenders veroverde de bal en punterde binnen; 1-1. Hierna waren er kansen over en weer. Jessie Prijs schoot op doel, maar keepster Sorija Wong-a-liem kon redding brengen. Esther van Toledo schoot goed op doel, maar de bal ketste af en verdween naast het doel. Zuidoost United raakte aan de andere kant de paal. In de 9e minuut veroverde Vera Veelers de bal en zij zette Esther van Toledo vrij voor het doel en van Toledo scoorde; 1-2. Vlak voor de rust waren er nog twee kansen voor Veelers en van Toledo maar gescoord er niet meer.

De tweede helft begon zoals de eerste begon. Drachtster Boys was niet scherp en opnieuw lag de bal binnen 15 seconden in het net. Michelle Playfair kon eenvoudig doorlopen en zelf afronden; 2-2. Marleen Reenders schoot vervolgens na een snelle counter naast. Jessie Prijs ging in de 23e minuut op avontuur en scoorde met een rolletje; 2-3. De wedstrijd verliep erg rommelig. Drachtster Boys had moeite om de bal in de ploeg in te houden en had geen grip op de wedstrijd. In de counter kwam Jessie Prijs voor het doel, maar zij bleef niet rustig genoeg en schoot naast. In de 30e minuut scoorde Jessie Prijs alsnog na een goede counter. Sylvia van der Geest bediende Prijs op maat en zij kon in 2e instantie scoren; 2-4. Hierna was er een van de weinige goede aanvallen van Drachtser Boys. Esther van Toledo schoot de bal op de tweede paal, waar Sylvia van der Geest net te laat was om binnen te schieten. Aan de andere kant waren er kansen voor Zuidoost United maar Teuny Bosma kon redding brengen. Met nog 7 minuten op de klok leek Drachtster Boys het duel definitief te beslissen. Jessie Prijs scoorde 2-5.

Drachtster Boys moest de wedstrijd rustig uit spelen, maar had veel overtredingen nodig om Zuidoost United af te stoppen. In de 34e minuut kreeg Zuidoost United een tienmetertrap. Latoya Mitchell punterde de bal binnen; 3-5. Met nog 6 minuten te gaan was er nog niks aan de hand voor Drachtster Boys, maar omdat het verzuimde om rustig te blijven voetballen werden het zes hectische minuten. Twee minuten voor tijd scoorde Latoya Mitchell ook de aansluitingstreffer. Ze draaide weg bij Lotte Donath en liet Bosma kansloos in de verre hoek; 4-5. In de laatste minuten was Zuidoost United nog dicht bij de gelijkmaker. Het kreeg twee grote kansen, maar Teuny Bosma zorgde ervoor dat de punten mee gingen naar Drachten.

Drachtster Boys heeft nog twee wedstrijden te gaan. Door de winst op Zuidoost United staat het met één been in de play offs. De komende twee speelrondes wordt duidelijk hoe de uiteindelijke top 4 eruit komt te zien voor de play offs. Volgende week speelt Drachtster Boys in Noord-Scharwoude tegen Dansschool Biersteker/Plubos en op 22 april speelt het nog thuis tegen KTP Nieuw Roden.

Zuidoost United VR1 – Drachtster Boys VR1 4-5

Selectie Zuidoost United: Cyrma Tawjoeram, Nadia Amoziouf, Bouchra Moudou, Latoya Mitchell, Michelle Playfair, Fatima el Ibrahimi, Sorija Wong-a-liem, Gisela van Ankeren, Zeinab Aitlhou.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Marleen Reenders, Shannon Viet, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs.