A+ R A-

Transfers 2015-2016

Ajax heeft zich deze maand versterkt met drie buitenlandse speelsters, te weten

 

Een 29 jarige aanvalster uit Spanje genaamd Ana Romero. Ze speelde vorig seizoen bij Valencia. Een Nieuw-Zeelandse, genaamd Betsy Hassett. Speelde vorig seizoen bij Werder Bremen en zal te zien zijn op de Olympische Spelen. En een Belgische speelster, Davina Philtjens, een linksback van Standard Luik!

 

 21-06-2016: FC Twente Vrouwen heeft zich versterkt met Maruschka Waldus en Eshly Bakker. De 23-jarige Waldus komt over van Turbine Potsdam. De verdediger speelde drie seizoenen voor sc Heerenveen en kwam daarna uit voor het Amerikaanse Sky Blue FC en het Zweedse Mallbackens IF. Afgelopen seizoen verruilde ze de Zweedse competitie voor de Duitse Bundesliga. De 23-jarige Eshly Bakker komt over van Ajax waar ze sinds het seizoen 2012-2013 voor spelt.

Tommy Stroot

“Na het vertrek van Stefanie van der Gragt kwam er een plek vrij centraal achterin. Met Maruschka vullen we deze positie goed in. Ze is een sterke verdediger met veel duelkracht, ook in de lucht. Ze heeft gespeeld in Amerika, Zweden en Duitsland en heeft dus al de nodige internationale ervaring. Ze is een speelster met de absolute wil om te winnen en met haar karakter een goede aanvulling op onze selectie.”

 

Maruschka Waldus

“FC Twente Vrouwen behoort al jarenlang tot de top van het Nederlandse vrouwenvoetbal. Toen de trainer me belde was ik dan ook direct enthousiast. Meespelen om de prijzen en dan ook nog eens in de Champions League dat zijn mooie uitdagingen die ik heel graag aanga. Ik ga mijn uiterste best doen zo snel mogelijk mijn plek te vinden. Met het goede gevoel dat ik na de gesprekken heb overgehouden kijk ik uit naar het nieuwe seizoen en hoop ik mijn bijdrage te kunnen leveren aan nieuwe successen.”

 

Hoofdtrainer Tommy Stroot

“Op onze aanvallende posities konden we nog versterking gebruiken. Met de komst van Eshly hebben we dit nu ook goed ingevuld. Eshly is een spits die zelf een goal kan maken maar ook in staat is andere speelsters in scoringspositie te brengen. Ze heeft een mooie combinatie van technisch vaardig maar ook hard werken.”

 

Eshly Bakker

“Het is voor mijn persoonlijke en sportieve ontwikkeling goed een nieuwe uitdaging te krijgen. Een andere omgeving, ander team en een andere trainer zijn dan belangrijk. Met de stap naar FC Twente Vrouwen maak ik een bewuste keuze waarmee ik mezelf in het diepe gooi maar anderzijds ook in de Champions League kan spelen. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik er naar uitkijk in juli bij de selectie aan te sluiten.”

 

Bron website FC Twente

 

20-06-2016: Middenveldster Maran van Erp stopt met voetballen. De 25-jarige Brabantse heeft besloten om zich volledig te focussen op haar maatschappelijke carrière als fysiotherapeute.Van Erp zat vorig jaar zomer nog bij de WK-Selectie voor Canada. Deze zomer dus een besluit om te stoppen!

 

Van Erp: “Natuurlijk was het een lastige beslissing, want ik weet wat ik opgeef. Ik ken de leuke en mooie kanten van het voetballen. Voetbal heeft mij zo veel gebracht, dat besef ik echt wel. Met als absoluut hoogtepunt het WK in Canada. Nu verkies ik mijn baan als fysiotherapeute boven mijn topsport. Ik ben er van overtuigd dat ook buiten het voetbal een hele mooie carrière voor mij in het verschiet ligt. Daar kies ik op dit moment heel bewust voor.”

17-06-2016: Dominique Vugts is de nieuwe aanwinst bij Ajax! De 28-jarige spits vertrekt bij ADO Den Haag waar zij slechts 1 seizoen voor uitkwam. Ook komen Paulina Quaye en Soraya Verhoeve van het CTO Amsterdam Talent Team naar de ploeg van trainer Ed Engelkes. Quaye vormt samen met Eli Sarasola het keepersduo van de Ajax-selectie

 

16-06-2016:In navolging van Aniek Nouwen en Kirsten Koopmans hebben vandaag Pleun Raaijmakers en Yvonne van Schijndel hun tweejarig contract getekend bij PSV Vrouwen. De speelsters komen over van CTO Eindhoven Talent Team en zijn jeugdinternationals bij Oranje O19.

 

De nieuwe speelsters van PSV Vrouwen tekenden vrijdag in het Philips Stadion hun contract in het bijzijn van directielid Peter Fossen. Zowel van Schijndel als Raaijmakers zijn afkomstig van het CTO Eindhoven, het talententeam van Centrum voor Topsport en Onderwijs Eindhoven in samenwerking met KNVB en PSV waarvan in het verleden al meerdere speelsters de overstap maakten naar PSV.  

 

16-06-2016: Van der Gragt en Weimar naar Bayern Munchen Vrouwen! International Stefanie van der Gragt stapt van FC Twente waar zij slechts 1 jaar vertoefde naar landskampioen van Duitsland, FC Bayern Munchen. Ook het 18-jarige talent Jacintha Weimar (doelvrouw) van CTO Eindhoven volgt haar naar Munchen. Ze worden dus beiden teamgenote van de al spelende international, Vivianne Miedema. Drie vrouwelijke Hollanders in Munchen actief. Stefanie tekende een 2-jarig contract, zo ook Jacintha.

 

15-06-2016: Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau complementeert nieuwe selectie.
De zaalvoetbal dames van Reiger Boys / Treffer Uitzendbureau hebben zich opnieuw versterkt. Volgend seizoen zijn Jocelyn Louhatapessy, Maxime Braaksma en Lisette Pipping van Biersteker / Plubos en Myrusha Victoria van Telstar (veld) te bewonderen bij de Heerhugowaardse zaalvoetbalformatie. Jessica Overtoom wordt als extra keepster toegevoegd. Overtoom was vorig seizoen niet actief maar is wel Nederlands kampioen als beachvoetbal keepster.

 

Met de komst van het vijftal naast de komst van Aaike Verschoor, Lisa de Groot en Stefanie Gorter heeft de club de selectie voor volgend seizoen goed op orde. Coaches Wouter Moraal en Giovanni Kasanwirjo zijn tevreden en gaan volgend jaar vol voor het bereiken van de play-offs.

 

Dianne Reemers blijft bij PSV

In tegenstelling tot het eerdere nieuwsbericht heeft keepster Dianne Reemers besloten door te gaan bij PSV Vrouwen. De reservekeepster blijft beschikbaar voor het vrouwenteam en maakt daarmee het keeperstrio compleet.

 

De 26-jarige keepster uit Weert die haar voetbalcarrière combineert met een maatschappelijke carrière bij de politie blijft inzetbaar voor PSV. Reemers komt tevens uit voor het Nederlandse politie-elftal. De speelster is na overleg in hoofdcoach Vuckovic teruggekomen op haar besluit om volledig te stoppen en blijft als keepster stand-in voor het vrouwenteam naast international Angela Christ en Annerens Tijm.

 

13-06-2016: Lysanne van der Wal verlaat Heerenveen en gaat spelen voor BV Cloppenburg. De club speelt in de tweede Bundesliga.Daar komt zij Nienke Olthof tegen die al eerder rond kwam met de Duitse club. Lysanne van der Wal is de achtste speelster die in Duitsland gaat spelen.

Maruschka Waldus (Turbine Potsdam), Claudia van den Heiligenberg (Jena), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Vivianne Miedema (München), Liv Aerts en Kelly Simons (B.M. Gladbach) en Lysanne van der Wal en Nienke Olthof zijn volgend seizoen te bewonderen bij onze Zuiderburen.

 

12-06-2016: Lenie Onzia speelt ook komend seizoen bij FC Twente Vrouwen. De 27 -jarige Belgische middenvelder heeft haar contract met een jaar verlengd. Door verplichtingen met het Belgische nationale elftal was Onzia niet in de gelegenheid op vrijdag 27 mei met de andere 12 speelsters van de huidige eerste selectie het nieuwe contract te ondertekenen.

 

 

11-06-2016: - Pleun Raaijmakers en Yvonne van Schijndel van CTO Eindhoven naar PSV..

 

09-06-2016: Ook jeugdinternational Aniek Nouwen koos voor de PSV Vrouwen. Zij komt over van SV Deurne waar ze elf seizoenen in jongensteams heeft gespeeld en dit seizoen uitkwam in de A1. De 17-jarige Nouwen vormt al een vertrouwd gezicht voor de groep. Ze volgde dit seizoen een maatwerktraject bij PSV, trainde wekelijks met de groep en speelde al enkele oefenwedstrijden in het rood-wit. Nouwen zit momenteel in de voorselectie van Oranje O19 voor het EK 2016 in Slowakije

 

08-06-2016: Kirsten Koopmans zal met ingang van het seizoen 2016-2017 niet meer te bewonderen zijn bij ADO Den Haag. De 25-jarige aanvalster gaat een nieuw avontuur aan bij PSV. De Utrechtse heeft wederom één seizoen mogen uitkomen voor de residentieclub. In 2009/2010 maakte Koopmans al deel uit van de selectie van ADO Den Haag Vrouwen. Als vaste aanvalskracht zette zij dit seizoen negen officiële doelpunten en negen assists achter haar naam. 

 

Ook de vrouwen van Heerenveen zijn druk in de weer met speelsters. Ondertussen hebben Laura Strik, Jassina Blom en Fleur Kokhuis zich aangemeld, en daar is bij gekomen Kim van Velzen. Zij speelde drie seizoenen voor het CTO Amsterdam Team.

 

 

04-06-2016: - Tessel Middag maakte vrijdag bekend dat zij komend seizoen voor de Engelse club Manchester City gaat spelen! Na 4 mooie jaren bij Ajax neemt zij dus afscheid. Manchester City speelt 26 juni tegen FC Liverpool waar Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden spelen.
- Carli Luntz vertrekt bij SC Telstar en keert terug bij Fortuna Wormerveer.

 

02-06-2016:

- Barbara Lorsheijd van SC Telstar naar FC Twente
- Chelly Drost van SC Telstar naar Sc Buitenveldert
- International Mandy Versteegt van Ajax stopt ermee.

- Mirthe Bos van Jong ADO naar vv Ter Leede.

 

 

31-05-2016: - Barbara Lorsheyd zal de Witte Leeuwinnen verlaten!
- Caroline Verleg van SC Buitenveldert naar SC Telstar
- Nicolle Martens (doelvrouw) van Reiger Boys naar SC Telstar
- Robin Zijlma van SC Buitenveldert naar SC Telstar
- Jill Bayings van Madese Boys C1 naar CTO Eindhoven
- Lotte Jansen van Be Quick'28 C1 naar CTO Eindhoven

 

Anouk Hoogendijk en Daphne Koster hebben beiden nog een jaar bijgetekend bij Ajax, zie videoclip! Petra Hogewining stopt ermee.

Lineth Beerensteyn vertrekt van ADO naar landskampioen FC Twente waar zij in de Champions League zal spelen.

 

 

31-05-2016: We kregen nog een aantal transfers binnen:

 

Jassina Blom van DVC Eva's tienen naar SC Heerenveen. Laura Strik van PSV naar SC Heerenveen.

Nance van der Meer van Jong ADO Den Haag naar ADO Den Haag

Romee Leuchter van BSV Limburgia naar CTO Eindhoven

 

 

30-05-2016: Bij PSV Vrouwen vertrekken een aantal speelsters waar ze precies naar toe gaan, is bij de redactie nog niet bekend. PSV nam ieder geval afscheid van Sylke Calleeuw, Kika van Es, Marlou Kelleners, Laura Strik, Amber Mutsaers en Dianne Reemers.

Prinses Irene heeft 3 nieuwe speelsters: Judith Cornelissen (SC Woezik), Sanne Gerrits (SC Woezik) en Suwi Numnuan (Stedoco).

 

 

26-05-2016: Cynthia Hartendorf van topklasser Eldenia stapt over naar nieuwkomer in de topklasse SC Woezik!
Ze begon haar loopbaan bij SV Nijmegen waar ze heel wat jaren speelde , vervolgens ging ze naar W.V.W. Weurt vandaar ging ze naar SC Woezik in Wijchen en toen verkaste ze naar Eldenia waar ze afgelopen seizoen in de topklasse op de 3e plaats eindigde en nu gaat ze dus weer terug naar SC Woezik de nieuwkomer in de topklasse.
Wij wensen Cynthia heel veel succes bij SC Woezik.