Wedstrijdverslag: FC Plubos - FC Gelre | Ronde 2 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 september 2011
Aanvangstijd: 19:05 u

Verslag FC Plubos
Door Nanouk Groentjes

Vrijdagavond speelde FC Plubos in een goed gevulde sporthal de 1ste thuiswedstrijd tegen FC Gelre uit Gelderland. Met twee internationals in de gelederen was FC Gelre net wat doortastender dan FC Plubos.

De beginfase was voor FC Plubos, Marit Kunst wist in de 4e minuut te scoren na een mooie combinatie met Bianca Webeling. Uit de aftrap die daarop volgde kon Linda Tiemes zo doorlopen en onverwacht de 1-1 inschieten.
In de 7de minuut werd een doorzichtige pass onderschept door FC Gelre waardoor de 1-2 binnen getikt kon worden door Marylin Hup. Vlak daarna werd wederom een pass van FC Plubos opgevangen en daar wist Wendy Tiemes uit te scoren (1-3).
Ook FC Plubos creëerde kansen, zo schoot Marintha Louwe de bal cross richting het doel, deze poging eindigde helaas op de paal. Verder wist Marit Kunst, 1 op 1 met de keepster van FC Gelre de bal er niet in te krijgen.

Door een foute ingreep van FC Plubos kon FC Gelre er met de bal vandoor gaan richting de keepster Nanouk Groentjes, helaas kon zij de bal niet tegenhouden toen Celine Ewes de bal schoot met haar punt (1-4).
Na dit doelpunt begon FC Plubos druk te zetten en konden zij het spel maken. Doordat FC Plubos enig risico nam werd al snel  de 1-5 gemaakt door Anke Kaal. Hierna volgde nog enkele afstandschoten van FC Plubos, deze mochten er helaas niet ingaan.

Na de rust bleef FC Plubos druk zetten en zij creëerden nog meer kansen. Dit resulteerde in een mogelijkheid voor Ilja van der Deure, in de 6de minuut van de tweede helft kon zij vrij inschieten. Hiermee maakte ze 2-5. Ook Chantal Pluijmers schoot van afstand, zij miste net.

Nadat FC Gelre het balbezit overnam, werd er door FC Plubos niet goed teruggelopen waardoor de 2-6 werd gemaakt door Linda Tiemes. Kort hierop volgde een doelpunt van FC Plubos, Kaoutar Oulad Youssef onderschepte een bal en schoot deze naar Ilja van der Deure. Zij kwam alleen voor de keepster Astrid v.d. Zijden te staan en maakte de 3-6. Het druk zetten van FC Plubos worp zijn vruchten af, waardoor zij steeds dichterbij de gelijkmaker kwamen.

Rond de 17de minuut scoorde Bianca Webeling door een goed schot (4-6). Een minuut later kwam er een counter van FC Gelre, de bal kon wederom bij de tweede paal ingetikt worden door Wendy Tiemes.  Drie minuten voor tijd kon Ilja van der Deure nog de 5-7 binnen schieten, waardoor het in de slotfase nog even spannend werd. De aansluiting werd echter voorkomen door een doelpunt van Linda Tiemes. Hierop volgde nog wat kansjes voor FC Plubos waaronder een 10 meter vrije trap en een afstandsschot van Kaoutar Oulad Youssef. Dit mocht echter niet baten.

Helaas zat het er deze week niet in voor de dames van FC Plubos. Volgende week staat Os Lusitanos op het programma, in De Meent om 21:05 uur wordt er weer thuis gespeeld door FC Plubos.
FC Plubos wil alle toeschouwers bedanken voor de aanmoedigingen.

Locatie: Sporthal De Meent te Alkmaar