Ronde 1 Eredivisie Veld zit erop

Achilles hield op zondagmiddag tegen Ajax vooralsnog goed stand. Maar in de 64e minuut sloeg voor de Groesbeekse ploeg het noodlot toe. Eerst komt Ajax op voorsprong omdat Liza van de Most (AJA) de bal via Demi Ter Maat (ACH) het doel in krijgt en 10 minuten voor tijd krijgt Melissa Evers (ACH) rood vanwege het ontnemen van een doelrijpe kans. Desiree van Lunteren van Ajax benut de strafschop. Eindstand 2-0.

In Rotterdam viel op vrijdagavond in de 10e minuut de 1e goal door Vanessa Susanna van PSV (foto), daarna volgden er nog 6, Vanessa maakte een hattrick, debutant Excelsior Barendrecht scoorde niet.

SC Heerenveen scoorde niet maar Topscorer Katja Snoeijs deed dat voor VV Alkmaar wel en zelfs 2x.

FC Twente nam de 3 punten mee naar Enschede, het won met 0-3 van PEC Zwolle.

Nabeschouwing

De thuisspelende teams hebben niet gescoord. Er werd 12x gescoord in 3 wedstrijden. In de 10e minuut opende Vanessa Susanna dit seizoen de score en zij maakte meteen ook maar een hattrick.

Voor PSV scoorde Vanessa Susanna dus 3x en verder werd er ook nog gescoord door Sara Yüceil, Kirsten Koopmans, Mauri vd Wetering en Nadia Coolen. PSV wisselde net na rust keepster Angela Christ voor Kelly Steen. Kelly kreeg echter een rode kaart en moest het veld verlaten. Daarom werd Annerens Tijm, de 3e keeper dus, ingebracht en moest veldspeelster Vanessa Susanna voor haar naar de bank. Het is vrij zeldzaam dat er in 1 wedstrijd 3 keepers worden gebruikt. PSV behaalde vanavond tegen debutant Excelsior Barendrecht een monsterzege van 0-7 en staat uiteraard nu aan kop.

FC Twente won tegen een goed spelend PEC Zwolle met 0-3.

sc Heerenveen verloor thuis 0-2 van VV Alkmaar. Topscorer Katja Snoeijs scoorde beide doelpunten. In de absolute slotfase moest Jasmijn Duppen van VV Alkmaar het veld per brancard verlaten. Jasmijn beterschap gewenst.

Op zondagmiddag werd het duel, Ajax-Achilles'29 gespeeld. Dit ivm de Europa wedstrijd die Ajax jongstleden maandag heeft gespeeld. De wedstrijd bleef lang zonder doelpunten. Pas in de 64e minuut lukte het Liza van de Most van Ajax om een goal te maken. Helaas voor Achilles kwam die goal tot stand via de rug van Demi ter Maat van Achilles. Dit was een tegenvaller voor Achilles, maar het werd nog erger voor de ploeg uit Groesbeek. In de 79e minuut trok Melissa Evers (ACH) in het strafschopgebied aan de noodrem, Lindsey Keizerweerd (AJA) viel, Ajax kreeg een penalty en Melissa Evers mocht met rood naar de kleedkamer. Desiree van Lunteren benutte de penalty en zette de eindstand op 2-0.

ADO Den Haag was vrij

Voorbeschouwing

Vanavond het debuut van de nieuwe BVO, Excelsior/Barendrecht. Zij gaan het opnemen tegen PSV uit Eindhoven. Bij laatstgenoemde zijn een 5-tal speelsters geblesseerd.
PEC Zwolle ontvangt thuis FC Twente. PEC haast in dezelfde samenstelling, maar FC Twente met vele nieuwe gezichten. Het 3e duel is die tussen SC Heerenveen en VV Alkmaar, in principe ook een debutant. Maar de club heette voorheen SC Telstar, dus we hebben de geschiedenis in tact gehouden.
Alle wedstrijden vangen aan om 19:30 uur. ADO Den Haag vrouwen zijn vrij!

PEC ZWOLLE - FC TWENTE
Locatie: MAC3Park te Zwolle

Het wordt de 20e ontmoeting tussen beiden.
Vorig seizoen wist PEC Zwolle slechts eenmaal gelijk te spelen.
Toch had FC Twente moeite met de Zwollenaren afgelopen seizoen.
Van de 19 ontmoetingen wist FC Twente er 16 te winnen, 2 maal PEC en slechts eenmaal gelijk.

PEC Zwolle wist haar team bij elkaar te houden, bij FC Twente hebben vele mutaties plaatsgevonden!

SC Heerenveen - VV Alkmaar
Locatie: Skoatterwald

Heerenveen wist vorig seizoen niet van SC Telstar te winnen.
Inmiddels hebben ze al 20 maal tegen elkaar gespeeld.
En Telstar, dus nu VV Alkmaar, trok 16 maal de winstpartij naar zich toe. De Friezen wisten slechts 2 maal te winnen en 2 maal werd het een gelijkspel.

Een aantal speelsters van Heerenveen trokken naar Alkmaar.
Bij beide teams zijn er vele nieuwe gezichten!

Excelsior/Barendrecht - PSV
Locatie:  Van Donge & Roo Stadion (voorheen Woudestein) te Rotterdam

Voor Excelsior/Barendrecht een historische avond! Voor het eerst een officiele Eredivisie wedstrijd vrouwen op de grasmat van het Van Dongen & Roo Stadion. De redactie wenst de ploeg veel succes.

PSV Vrouwen start de competitie zonder het vijftal Pleun Raaijmakers, Kim Mourmans, Corine Peels, Michelle Hendriks en Vera ten Westeneind. Het vijftal is door uiteenlopende blessures nog niet inzetbaar voor het team van coach Vuckovic. Pleun Raaijmakers ondervindt nog steeds hinder van een ongelukkig kopduel in het laatste competitieduel tegen Ajax waar ze een hersenschudding opliep. Kim Mourmans is uitgeschakeld met een rugblessure en heeft een aangepast programma. Corine Peels zit in de laatste fase van haar herstel van een kruisbandblessure.

Langdurig afwezig
Michelle Hendriks, sinds januari uit de roulatie, is in de zomerstop geopereerd aan een kwetsuur aan haar knie en richt zich op de tweede seizoenshelft. Aanwinst Vera ten Westeneind tekende in mei haar eerste contract bij PSV Vrouwen maar raakte in de voorbereiding met Oranje O19 geblesseerd. De speelster is inmiddels succesvol geopereerd aan een kruisbandblessure en gaat een langdurig revalidatietraject in. De speelster zal dit seizoen niet in actie komen.

Ajax - Achilles'29
Locatie De Toekomst te Amsterdam
Datum: zondag 3 september | 14:30 uur

Het wordt de 4e ontmoeting tussen beide teams. Ajax won alle drie de voorgaande duels.

Bij Ajax is Keepster Eli Sarasola Nieto voor 7 duels geschorst!

Op de foto met de schaal
Bovendien is het mogelijk om tussen 13:30 en 14:30 uur op de foto te gaan met de schaal en de beker, die door de Ajax Vrouwen afgelopen seizoen werden gewonnen. Ook is er na de wedstrijd volop tijd voor handtekeningen en selfies met de speelsters en worden er ballen in het publiek geschoten. Een tweede fotomoment met de in mei behaalde prijzen volgt tussen 15:00 en 16:00 uur. Als kers op de taart krijgen alle aanwezigen nog een kampioensposter mee.

Vanaf half 3 vormt het hoofdveld van de Toekomst het decor voor de wedstrijd Ajax Vrouwen - Achilles '29. Alle support is van harte welkom en zoals gebruikelijk is de toegang gratis.

65e min. 0-3 Ellen Jansen

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er een Wedstrijdverslag!

Stand

Stand

Doelpunten

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorerslijst weer bijhouden!

De kop is eraf en meteen werd er veel gescoord. Op vrijdagavond waren er 3 wedstrijden waarin door de thuisspelende ploegen niet werd gescoord, de gasten scoorden in totaal 12x. Vanessa Susanna opende de score voor dit seizoen maar maakte ook een hattrick. Katja Snoeijs scoorde 2x.

Op zondag werd de 4e wedstrijd gespeeld en daar scoorde de thuisspelende partij 2x en de tegenpartij niet een keer.

In totaal werd er in de eerste ronde 14x gescoord. Vanessa Susanna voert de topscorerslijst aan met 3 doelpunten gevolgd door de topscorer van vorig seizoen Katja Snoeijs met 2 doelpunten.