A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Twente - Heerenveen | Ronde 14 | BNL Orange 2012-2013
Nederland Nederland
BNL Orange 2012-2013Print 

FC Twente - Heerenveen
2 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 21 december 2012
Aanvangstijd: 18:30 u
Speellocatie: FC Twente Trainingscentrum
Toeschouwers : 150

Basisopstelling

Doel
Verdediging
Middenveld
Aanval

Tijdlijn

Wissel min 63 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Tessa Klein Braskamp <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Marthe Munsterman doelpunt Min. 82 ::<br />Anouk Dekker doelpunt Min. 35 ::<br />Sherida Spitse
Wissel min 57 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Nancy Loth <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Silvia Woudberg Wissel min 61 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Yvonne Ploeg <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Ingrid Schuiten Wissel min 87 ::<img src='images/com_joomleague/database/events/in.html' />Bernou Hijlkema <br> <img src='images/com_joomleague/database/events/out.html' />Wendy Mulder geel Min. 70 ::<br />Nancy Loth doelpunt Min. 75 ::<br />Vivianne Miedema

Gebeurtenissen

Tijd Gebeurtenis
87Invaller Wendy Mulder (Aanval)
 Gewisseld Bernou Hijlkema (Aanval)
82doelpuntAnouk Dekker
75doelpuntVivianne Miedema
70geelNancy Loth
63Invaller Marthe Munsterman (Middenveld)
 Gewisseld Tessa Klein Braskamp (Verdediging)
61Invaller Ingrid Schuiten (Aanval)
 Gewisseld Yvonne Ploeg (Aanval)
57Invaller Silvia Woudberg (Middenveld)
 Gewisseld Nancy Loth (Middenveld)
35doelpuntSherida Spitse

 Samenvatting

{tweetme}

Twente ongeslagen kampioen BNL Orange
Door Frits Beekhuis

FC Twente trad vanavond aan als de ongeslagen koploper van de BNL Orange. Een status die ze ook in deze wedstrijd wilden behouden. Door de brede selectie kon Twente vanavond een aantal blessures gemakkelijk opvangen. Zo speelden Pieëte, Minnaar, Worm en Wigger niet maar waren de vervangers van een zodanig niveau dat dat het spel van Twente niet tekort deed.

FC Twente was de eerste helft dan ook de bovenliggende partij, balbezit percentage schat ik op 80-20 in het voordeel van Twente. Heerenveen kwam er bijna niet aan te pas. Opvallend was echter het feit dat Twente met dat balbezit niet in staat was veel kansen te creëren. De verdediging van Heerenveen stond ook vanavond prima. FC Twente kon dan ook alleen via afstandsschoten gevaar stichten. Vooral Sherida Spitse trok daarbij de hoofdrol naar zich toe, ze staat er (ook bij Heerenveen, haar vorige club) om bekend en liet dat in de eerste helft ook zien. Toch kwamen niet alle schoten binnen de palen terecht waardoor het uiteindelijk niet echt gevaarlijk werd.

Uiteindelijk leverde een vrije trap van Spitse een doelpunt op. Op de hoek van het strafschopgebied mocht ze een vrije trap nemen na een overtreding van Woudberg. De muur van Heerenveen stond niet helemaal goed waardoor de korte hoek niet goed gedekt werd. Roxanne van den Berg moest met een uiterste krachtinspanning proberen het schot tot hoekschop te verwerken maar sloeg de bal daarbij aan de verkeerde kant van de paal in eigen doel. In de 35e minuut werd het hierdoor gezien het veldspel zeer verdiend 1-0 voor FC Twente.
Vlak voor rust nog twee hoogtepunten, voor het Heerenveen doel probeerde Anouk Dekker met een klassieke “Fallrückzieher“ te scoren, dat mislukte. Voor het Twente doel was het enige gevaar van Heerenveen te ontwaren, de „sneltrein“ Wendy Mulder ging alleen op het doel van Van Veenendaal af en schoot de bal op de lat.

In het tweede bedrijf werden er nog minder kansen gecreëerd dan in de eerste helft. Beide verdedigingen stonden goed en het spel werd vooral op het middenveld uitgevochten.
De kansen die er dan ook waren werden ook gelijk doelpunten. In de 75e minuut mocht Vivianne Miedema net buiten het strafschopgebied van Twente aanleggen voor een schot dat prompt in het doel verdween. Zeven minuten later was het Anouk Dekker die een op maat gegeven voorzet van Maayke Heuver bij de tweede paal in kon tikken. De overvloedige regenval maakte dat iedereen snakte naar het einde van de wedstrijd. De goed leidende scheidsrechter Migchelbrink gaf aan dit verzoek gehoor.
FC Twente ongeslagen en Heerenveen zonder overwinning, dat gaf het contrast van vanavond wel ongeveer weer.


Statistieken

Reporter Frits Beekhuis
Fotograaf Marco ter Haar - foto's in BeNe League album > Ronde 14