A+ R A-
Wedstrijdverslag: Achilles'29 - Ajax | Ronde 10 | Eredivisie Veld 2017-2018
Print 

Achilles'29 - Ajax
0 3
(0 : ) (1 : )

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 01 december 2017
Aanvangstijd: 19:30 u


 Samenvatting

Ajax Vrouwen winnen soepel bij Achilles '29
Bron tekst www.ajax.nl

De Ajax Vrouwen hebben voor de 2e keer dit seizoen Achilles '29 verslagen. Na de 2-0-zege in Amsterdam tijdens de seizoensouverture werd ditmaal in Groesbeek met 0-3 gewonnen. Marjolijn van den Bighelaar opende in de eerste helft de score, waarna Kelly Zeeman en Linda Bakker de marge naar 2 tilden.

In de opstelling viel vooral de naam van Eli Sarasola op. Voor de Spaanse goalie zat haar lange schorsing in de nationale competitie er eindelijk op. Sarasola kende in Groesbeek vooral een rustige avond. Haar landgenote Ana Romero dacht in de 9e minuut de score te openen. Ze reageerde attent op een rebound na een schot van Kaagman op de lat, maar rondde af in buitenspelpositie. Het feestje ging dus niet door.

De ban gebroken
De Ajacieden konden even later alsnog juichen, met Romero in een belangrijke rol. Haar voorzet vanaf de rechterkant werd door Van den Bighelaar over de doellijn gewerkt: 0-1.

In het 2e bedrijf gingen de Ajax Vrouwen furieus van start. Bakker kreeg 2 kansen, maar liet ze beide onbenut. Bij de 2e inzet had de spits pech met een inzet op de paal.

De 0-2 kwam in de 66e minuut alsnog op het scorebord toen een vrije trap van Zeeman in 1 keer tegen de touwen belandde. Het slotakkoord werd in blessuretijd verzorgd door Bakker, die op aangeven van Toni Payne toch haar doelpuntje meepikte.

Benno Nihom was tevreden na afloop: ,,We begonnen goed tot aan de snelle goal. Dat wil je, want dan kan je de wedstrijd op slot gooien. Daarna vond ik het eerlijk gezegd niet top. We deden er te weinig aan om het stuk te spelen. Maar in de 2e helft was ik zeer tevreden en hebben we 45 minuten gedomineerd en nog 2 goals gemaakt. Volgende week is het Ajax - Twente, we staan 3 punten voor. Ik zeg 'laat maar komen!'"



Achilles '29 Vrouwen - Ajax Vrouwen 0-3 (0-1). 14. Van den Bighelaar 0-1, 66. Zeeman 0-2, 90+1. Bakker 0-3

Opstelling Ajax Vrouwen: Sarasola, Van den Abbeele, Van der Gragt, Van Dongen, Van Lunteren (80. Reichardt), Zeeman, Oudemast, Kaagman, Romero (72. Payne), Bakker, Van den Bighelaar (89. De Sanders)