Oranje O19 walst over Bulgarije

In 2011 was het een bescheiden winst van 3-0 op Bulgarije, ditmaal walste het nog onervaren team van Jessica Torny over de Bulgaarse leeftijdsgenoten. Eindstand; 6-0. Nadine Noordam maakte een loepzuivere hattrick.

De bondscoach startte met de volgende basiself: 01. Lize Kop(GK), 03. Kay-Lee de Sanders(C), 04. Vera ten Westeneind, 05. Jamie Altelaar, 06. Nurija Van Schoonhoven, 07. Bente Jansen, 08. Eva van Deursen, 09. Rebecca Doejaaren, 10. Nadine Noordam, 11. Ashleigh Weerden, 12. Noah Waterham.

Kort verslag

In het eerste half uur van de wedstrijd is Nederland steeds op de helft van de tegenstander te vinden, m.a.w. het zoekt steeds de aanval, verschillende keren wordt het doel gezocht, maar de bal wordt geblokt, gaat naast, over, in handen van de Bulgaarse keeper of tot corner verwerkt.
Rond een klein half uur heeft Bulgarije zowaar een goede kans, de bal wordt echter tegen de lat geschoten en Nederland kan weer doorgaan met aanvallen.
Tussen de 32e en 38e minuut komt Nadine Noordam op schot en hoe.
In de 32e minuut is het eindelijk raak, Nadine Noordam weet de bal in het doel te krijgen,
zij had de assist van Ashleigh Weerden. Amper 3 minuten later verdubbeld Nadine de score, dit keer kreeg ze assist van Noah Waterham.
Voordat iedereen goed bekomen is van die 2 goals ligt de 3e er alweer in, en wederom is maker Nadine Noordam, nu met assist van Bente Jansen.
Een loepzuivere hattrick dus van Nadine Noordam. In de absolute slotfase van de 1e helft wordt de ruststand op 4-0 gezet door Ashleigh Weerden en zij kreeg assist van Rebecca Doejaren.

De 2e helft begint met een wissel, Chelsea Kenton komt erin en Bente Jansen bleef in de kleedkamer.
Oranje gaat gewoon door met aanvallen, o.a. corners en schoten op doel, maar de bal wil er niet echt in. Het is ook druk met veel speelsters + scheids op een helft en de buitenspelval wordt regelmatig gebruikt. Ondertussen zijn we in de 67e minuut en is er in de andere wedstrijd, Moldavie vs Turkije nog steeds niet gescoord. Wel hebben zowel Moldavie als Turkije eerder in hun duel een penalty niet benut, maar in de 70e minuut opende Turkije de score en daar staat het dus 0-1.
Doelvrouw Lize Kop heeft weinig te doen, want de Oranje Leeuwinnen blijven in de aanval en geven weinig tot geen ruimte voor een tegenaanval.
In de 82e minuut gaat Nederland verder met scoren, nu is het Quinty Sabajo met 5-0 en in de 86e minuut ligt de 6-0 in het net, Kay lee de Sanders scoorde met assist van Nadine Noordam.
Er kwamen 2 minuten blessuretijd bij en Nederland O19 eindigde de wedstrijd met een ruime 6-0 zege.
In de statistiek staat dat Oranje 12x op doel heeft geschoten en 12 ernaast tegen 2 pogingen van Bulgarije en dan nog naast het doel.
Als je bedenkt dat er 24 grote kansen zijn geweest dan is 6x raak weliswaar niet veel, maar toch een fijne ruime overwinning.

De wedstrijd Moldavie vs Turkije eindigde in een 0-1 stand voor Turkije, er vielen 6 gele kaarten, 4 voor Moldavie en 2 voor Turkije.

Persbericht

Vrouwen onder 19 rekenen voor rust al af met Bulgarije
De vrouwen van Oranje onder 19 hadden een gemakkelijke middag tegen hun leeftijdsgenoten uit Bulgarije. De ploeg van coach Jessica Torny liep voor rust al uit naar een 4-0 voorsprong, mede dankzij een razendsnelle hattrick van Nadine Noordam. Na de rust kwamen er nog twee doelpunten bij, wat leidde in een eindstand van 6-0 tegen het gastland. Met deze ruime overwinning zijn de eerste drie punten van de eerste kwalificatiereeks voor het EK 2017 binnen. Over twee dagen staat de wedstrijd tegen Turkije op het programma. Zij wonnen vandaag met 0-1 van Moldavië.

Opstelling:
Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Kay-Lee de Sanders © (CTO Amsterdam Talent Team), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team), Jamie Altelaar (CTO Amsterdam Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Bente Jansen (FC Twente), Eva van Deursen (CTO Eindhoven Talent Team), Rebecca Doejaaren (PEC Zwolle), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Ashleigh Weerden (CTO Amsterdam Talent Team) en Noah Waterham (CTO Amsterdam Talent Team).
Wissels: 46' Chelsea Kenton (CTO Amsterdam Talent Team) voor Jansen, 62' Quinty Sabajo (CTO Amsterdam Talent Team) voor Van Schoonhoven, 71' Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team) voor Van Deursen

EK onder 19 jaar in Noord-Ierland

Het EK voor vrouwen onder 19 jaar wordt gespeeld tussen 8 en 20 augustus 2017. 44 landen proberen zich te plaatsen voor de tweede kwalificatieronde waar Frankrijk, Engeland en Duitsland ook aan zullen sluiten en strijden om de zeven beschikbare plekken op het EK. De groepswinnaars en de tien beste nummers twee gaan door naar de volgende kwalificatieronde. In deze tweede kwalificatieronde wordt om de zeven plekken voor het eindtoernooi gestreden. Noord-Ierland is als gastland automatisch geplaatst voor het toernooi.

Youtube

OnsOranje

Bron: OnsOranje.nl, KNVB Media
Verslag: Welmoed de Lang

Onder 19 walst over Bulgarije heen

Vrouwen onder 19 is het EK-kwalificatietoernooi woensdag uitstekend begonnen. Tegen gastland Bulgarije werd het woensdag 6-0. KNVB-coach Jessica Torny: “Je wilt altijd meer scoren en die kansen waren er ook, maar deze uitslag is gewoon prima.”

De poule van Oranje kent met verder nog Turkije en Moldavië niet echt grote tegenstanders. Torny laat er dan ook geen twijfel over bestaan ‘dat er gewoon negen punten gehaald moeten worden’.

'Kwamen goed weg'

Toch is het ruim verslaan van ‘mindere landen’ niet altijd een makkelijke opgave, en Onder 19 had het in eerste instantie lastig. Het team had zelfs geluk toen een prima Bulgaars schot via de onderkant van de lat volgens de scheidsrechter op de doellijn belandde en niet erover heen. “Doelvrouw Lize Kop zei achteraf dat ze zelf twijfelde en hij er misschien wel overheen was. Daar kwamen we goed weg. Anders hadden we 0-1 achter gestaan.”

Nadat Nadine Noordam het echter op haar heupen kreeg, was het duel zo gespeeld. De rappe aanvalster van ADO Den Haag scoorde na ruim een half uur de openingstreffer en maakte daar met nog twee treffers in zes minuten een hattrick van.

“Toen die eerste er eenmaal in lag ging het ineens hard. Het probleem is dat je snel een te laag tempo speelt en het is tegen dit soort landen altijd moeilijk een gaatje te vinden. Ze staan soms met  z’n elven achter de bal”, aldus Torny.

Fraaie treffer Sabajo

In de eerste helft wilde Bulgarije nog wel enigszins het avontuur zoeken, maar na rust kwam het niet meer van eigen helft af. Een teen, voet of been was dan vaak net voldoende om een kans onschadelijk te maken of een aanval daarvoor al te onderbreken. Toch vonden Ashleigh Weerden (vlak voor rust), Quinty Sabajo en aanvoerder Kay-Lee de Sanders uiteindelijk toch het doel. De treffer van Sabajo was daarbij de fraaiste. De invaller knalde de bal vanaf de zijlijn in één keer achter de doelvrouw.

“Nogmaals, je wilt altijd meer, maar we hebben hiervoor pas één oefeninterland gespeeld. Het team moet ook nog op elkaar ingespeeld raken en dat vraagt tijd. Er zat meer in, maar met 6-0 kan ik prima leven.”

Onder 19 speelt vrijdag tegen Moldavië en maandag volgt Turkije, dat Moldavië met 1-0 versloeg. De groepswinnaars en de tien beste nummers twee gaan door naar de volgende Eliteronde. Het  EK vindt in 2017 plaats in Noord-Ierland.

Wedstrijd: NEDERLAND O19 - BULGARIJE O19 (4-0)  6-0

Datum: woensdag 19 oktober 2016

Aanvang:  13:00 uur

Locatie: Albena te Bulgarije

Betreft: 1e duel - 1e ronde EK Kwalificatie

Ruststand: 4-0

Eindstand: 6-0

Scheidsrechter: Knarik Grigoryan (ARM)
Assitent scheidsen: Mariam Stepanyan (ARM) en Sara Telek (AUT)