A+ R A-
Wedstrijdverslag: FC Plubos - FC Gelre | Ronde 10 | Eredivisie Zaal 2012-2013

FC Plubos - FC Gelre
4 5

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 16 november 2012
Aanvangstijd: 20:15 u


 Samenvatting

{tweetme}

Het verslag van Marianne Pluijmers over de "Meiden Zaalvoetbalacademie" staat onderaan.

Verslag van FC Plubos
Door Marianne Pluijmers

FC Plubos komt te laat op schot

Na twee jeugdduels ter promotie van het meisjesvoetbal tussen Plubos-academie en respectievelijk een C-team van Jong Holland en een B-team van Kolping Boys, is het de beurt aan de vrouwen. Met de onderzoekende blikken van de meiden van de academie op de tribune moeten beide teams punten halen. FC Plubos bengelt ergens onderaan en FC Gelre staat momenteel in de middenmoot wat eigenlijk een landskampioen onwaardig is.

B-junior Amy Visser maakt bij Plubos een verdienstelijk debuut. Bij FC Gelre doen na veel blessureleed vandaag de beide zusjes Tiemes weer mee wat uiteindelijk Plubos de das om doet. In de eerste minuut is het al raak. Wendy Tiemes geeft meteen haar visitekaartje af door Deborah Cordes te passeren die iets te gretig in komt. Haar voorzet bereikt de opkomende Naomi Toussaint die simpel tweede paal binnen schiet. (0-1)

Vervolgens is FC Plubos opvallend veel in balbezit en staat keepster Astrid van der Zijden steeds op de juiste plek. Maar ook Nanouk Groentjes moet enige reddingen verrichten. Een onderschepte actie in de 13e minuut van Inge Gimbel wordt Plubos fataal. In de counter komt Tiemes op links door en wil de meelopende Anke Kaal bereiken. Noodlottig krijgt echter de terug sprintende Rina Blondeau de bal tegen haar standbeen waarna deze direct in eigen doel verdwijnt. (0-2) Het lijkt erop dat Plubos dit seizoen een abonnement heeft op eigen ingezette en drollige tegengoals. Zeer spijtig, want de ploeg doet verder niets onder aan FC Gelre. Echter in plaats van dichterbij te komen is het Gelre die de score uitbouwt. Drie minuten voor rust krijgt Tiemes te veel ruimte in het centrum en scoort ze zelf uit een voorzet van haar zus Linda. (Ruststand: 0-3)

In de tweede helft is het FC Plubos die snel scoort. Een vrije trap van FC Gelre belandt in de handen van Nanouk Groentjes die meteen perfect de in de diepte sprintende Inge Gimbel aangooit. Zij twijfelt niet en schiet in enen rechts langs Astrid van der Zijden. (1-3) Plubos heeft nu weer kansen om zich terug in de wedstrijd te spelen. Na zes minuten wordt het echter 1-4. Een uitgooi in de voeten van een speelster van FC Gelre kan Nanouk Groentjes niet meer goed maken. Linda Tiemes maakt maakt vervolgens ook nog een 5e goal voor Gelre. (1-5)

FC Plubos laat het er niet bij en blijft aandringen. Van der Zijden staat als een kei te keepen, maar in de 29ste minuut is zowaar de tweede goal voor Plubos toch een feit. De debuterende Amy Visser krijgt een assist op haar naam die Mirjam van Dijk weet in te schieten. (2-5) Dan veranderd er wat in de spirit van FC Plubos. Binnen 5 minuten vallen de 3-5 en 4-5. De derde werd wederom gemaakt door Mirjam van Dijk, welke mooi de bal over de lijn schoof met een sliding. Mirjam van Dijk krijgt het op haar heupen en brengt ook Chantal Pluijmers met een mooie voorzet nog in scoringspositie. Laatstgenoemde zet de 4-5 op het scorebord. De gelijkmaker hangt in de lucht en de laatste minuut is dan ook zeer spannend. FC Gelre is erg opgelucht als het eindsignaal klinkt.
Zonder punten maar wel met het vertrouwen goals te kunnen maken verlaten de dames van FC Plubos de hal met opgeheven hoofd.


Statistiek 

Opstelling FC Plubos:
Nanouk Groentjes (K), Rinda Blondeau, Chantal Pluijmers, Brigitte Pluijmers (C), Bianca Webeling, Inge Gimbel, Deborah Cordes, Mirjam van Dijk en Iefke Grotenhuis.

Opstelling FC Gelre:
Astrid van der Zijden (K), Celine Ewes, Anke Kaal, Marga Huntelaar, Linda Tiemes, Naomi Toussaint, Wendy Tiemes (C) en Frederique Smit.


Meiden zaalvoetbalacademie FC Plubos zorgen voor een topsfeer in de Meent
Verslag van Marianne Pluijmers

Om het meisjes zaalvoetbal te promoten werden er twee jeugdwedstrijden voorafgaand aan het hoofdduel FC Plubos- FC Gelre gespeeld. De meiden van de zaalvoetbalacademie konden zo ervaren hoe het is om een echte wedstrijd in de zaal te spelen. Daarnaast deden er ook wat oude jonge bekenden mee. Er heerste een gezellige en drukke sfeer in de sporthal. Naast speelsters waren er natuurlijk ook veel enthousiaste ouders op de tribune.

Bij de C'tjes kwam Jong Holland als winnaar uit de bus. Het team bestond o.a. uit een mix van meisjes die nu de voetbalacademie volgen en twee meiden die twee jaar terug al eens competitie in de zaal hadden gespeeld. FC Plubos speelde met een mix van oud en nieuw.
Het was een schitterend schouwspel om de jonge meiden fanatiek aan t werk te zien.
Hoewel het met FC Plubos in de eindfase heel goed ging lukte het niet meer om de stand gelijk te trekken en werd de eindstand 2-3.

Na de eerste wedstrijd gingen alle meiden met de vrouwen gezamenlijk op de foto. Helaas was
FC Gelre nog niet gearriveerd om de foto compleet te maken. Na wat drinken, een appel en wat lekkers gingen de meiden omkleden en was het de beurt aan de oudere groep voetbaltalenten.

De prima keepende Tessa Brasser had al bij de C's onder de lat gestaan en plakte daar nog even een wedstrijd aan vast. Met de hulp van haar team hield ze dit keer de nul. FC Plubos was een maatje te groot voor de enthousiaste B1 meisjes van Kolping Boys.
De talentvolle speelsters van FC Plubos lieten er geen gras over groeien en toonden duidelijk meer ervaring in de zaal te hebben. Met 8-0 wonnen zij uiteindelijk de wedstrijd.

Amy Visser maakte vervolgens ook haar debuut bij de vrouwen en werd nota bene meteen 'Woman of the Match'. Helaas kon zij haar uitstekende optreden in beide wedstrijden nog niet verzilveren met een goal. Plubos 1 maakte de wedstrijd in de eindfase spannend door in korte tijd van een 5-1 achterstand in te lopen tot 5-4. De laatste minuut moest de huidige landskampioen alles uit de kast trekken om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. Voor FC Plubos weer geen punten , maar met deze doelpuntrijke eindfase en na het zien van al het opkomende talent overheerste er toch een positieve stemming aan het einde van de avond!