Wedstrijdverslag: FC Gelre - Drachtster Boys | Ronde 19 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Door Inge Bezemer

Dit beloofde een spannende en belangrijke wedstrijd te worden voor beide teams. FC Gelre op de derde plaats nam het in Wehl op tegen de nummer vier van de ranglijst Drachtster Boys. Volgende week zullen beide teams elkaar treffen in de kwartfinale van de landelijke beker.

Binnen de eerste minuut was het al raak voor FC Gelre door Larissa Bijmolt. Doordat keepster Teuny Bosma de keeper buiten haar gebied pakte, kon Larissa Bijmolt FC Gelre op een 1-0 voorsprong zetten met een vrije trap door de muur heen.

Opnieuw in de 6e minuut van de eerste helft een vrije trap voor FC Gelre, deze werd niet benut. Na 15 minuten kon Linda Tiemes opkomen, vrij doorlopen waarna ze de 2-0 voor FC Gelre binnen schoot. Vervolgens een tien meter trap voor Drachtster Boys waarbij keepster Anke Kaal deze knap keerde uit de hoek.
In de 18e minuut opnieuw een tien meter trap die Vera Veelers binnen schoot voor Drachtster Boys wat de stand op 2-1 bracht.

In de eerste minuut van de tweede helft een aanval van Drachtster Boys waarbij Brenda Bekkema de gelijkmaker binnenschoot, 2-2. In de 6e minuut van de tweede helft een pass van Tamara Scholten op Wendy Tiemes die de 3-2 binnen schoot voor FC Gelre.
In de tweede helft werd er werkelijk gestreden en kansen van FC Gelre werden niet benut of goed verdedigd door Drachtster Boys. In de 17e minuut komt Naomi Toussaint voor de goal en scoort uit de draai de 4-2 voor FC Gelre.

In de laatste minuut een individuele actie van Wendy Tiemes waarbij Frederique Smit een overstapje maakt en de bal de goal in rolde, wat de stand op 5-2 bracht. In de laatste seconde kon Frederique Smit ook nog de 6-2 binnen schieten.
De belangrijke 3 punten bleven in Wehl waardoor het gat tussen de nummer 3 en 4 groter werd. Na een spannende wedstrijd uiteindelijk toch nog een grote uitslag.

Drachtster Boys
Door Conny

Zaaldames Drachtster Boys verspelen kampioenschap

Na het verlies van vorige week tegen Pernis, stond gisteravond opnieuw een topper op het programma, tegen FC Gelre. Bij winst was er nog kans op het kampioenschap!

De Drachtster dames wilden voor revanche gaan na het verlies van vorige week. Vol adrenaline werd de zaal betreden. Binnen de eerste minuut werd al duidelijk dat FC Gelre met dezelfde boodschap de wedstrijd was begonnen. Met full-press voetbal kwam Linda Tiemes alleen voor de uitkomende Teuny Bosma, die daarbij buiten de cirkel hands maakte. De vrije trap die daarop volgde werd door de muur, die niet gesloten bleef binnen geschoten en zo stond Drachtster Boys binnen één minuut al met 1-0 achter. Even daarna was er opnieuw een uitbraak waarbij Teuny Bosma met een te hoog been uitkwam en geel kreeg. De eerste helft zat vol kleine foutjes aan Drachtster Boys kant, maar ook vol overtredingen, kansen en vrije trappen aan weerszijden. Na vijftien minuten viel, door niet goed druk zetten van Drachtster Boys, de 2-0 door Linda Tiemes. Met nog drie minuten op de klok maakte Gelre de 6e en 7e overtreding, waarbij Vera Veelers tweemaal voor de 10 meter bal mocht aanleggen. Hiervan werd er één benut; 2-1.

De tweede helft kwamen de Drachtster dames goed uit de kleedkamer. Na goed voorbereidend werk van Sylvia van der Geest kon Brenda Bekkema de gelijkmaker maken; 2-2. Gelre dat net iets scherper en feller was, pakte het initiatief opnieuw over en wist de kansen beter te benutten. Na balverlies op het middenveld wist Wendy Tiemes te scoren; 3-2. Drachtster Boys zette nog wel aan, maar had niet de kracht om te overtuigen. Na opnieuw een foutje scoorde Naomi Toussaint de 4-2 en wisten de Boys dat het kampioenschap definitief is verspeeld. Gelre speelde het daarna overtuigend uit met nog twee goals door Frederique Smit. Hierdoor kwam er een wat geflatteerde 6-2 einduitslag op het scorebord. Drachtster Boys kan zich nu volledig gaan richten op de landelijke beker.

Volgende week speelt Drachtster Boys woensdagavond de inhaalwedstrijd uit tegen Watervogels. Vrijdagavond staat de kwart finale van de landelijke KNVB beker op het programma. De tegenstander is opnieuw FC Gelre. Deze wedstrijd is om 20.00 uur in de Korfbalhal in Drachten.

Locatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl
Scheidsrechters: A. Moussouli, L. Ras
Tijdwaarneming en secretaris: K.Ligtlee

FC Gelre: Anke Kaal (keepster), Wendy Tiemes, Linda Tiemes, Larissa Bijmolt, Frederique Smit, Barbara Roemeon, Naomi Toussaint, Tamara Scholten, Joop Koers (coach)

Drachtster Boys: Teuny Bosmna (keepster), Vera Veelers, Atty Eelkema, Brenda Eefting, Brenda Bekkema, Annet Landman, Sylvia van der Geest, Marleen Reenders, Kim Gall, Cor Kramp (Coach)

Doelpunten:
FC Gelre: Wendy Tiemes (2x), Linda Tiemes, Larissa Bijmolt, Naomi Toussaint en Frederique Smit

Drachtster Boys: Vera Veelers, Brenda Bekkema