Drachtster Boys wint van Drs. Vijfje

De nummers 1 tot en met 4 maakten geen fout, zij wonnen vanavond hun wedstrijd. FC Gelre moest haar meerdere erkennen in vv Pernis, de koploper won ruimschoots met 7-1. KTP Roden won met 5-3 van Avanti/Keuning/Advocaten en blijft op de 2e plaats staan. Pro Futsal Club verloor nipt met 2-3 van Zuidoost United zodat het team uit Zuidoost op de 3e plaats blijft staan. Voor vanavond heeft Drachtster Boys de strijd om de 4e plaats gewonnen van directe concurrent Drs. Vijfje, nadat het lange tijd op 2-2 bleef staan liep DFT in de absolute slotfase uit naar een 6-2 winst. De laatste wedstrijd was Team Alkmaar/Sportstars vs Hovocubo, dit werd een nipte 2-3 overwinning voor Hovocubo. Team Alkmaar/Sportstars scoorde echter ook vanavond weer en komt steeds dichter bij haar eerste winstpartij.

Drie clubs bezetten nu de top 3 in de Eredivisie Zaal, en om plaats vier strijden ook drie ploegen. Slechts 4 teams doen mee aan de play offs, maar er zijn nog TIEN rondes te gaan. A.s. vrijdag ronde 13 op het programma en het zijn niet de minste wedstrijden. Zo strijdt Pernis tegen de nummer 6 FC Gelre, de nummers 4 en 5 tegen elkaar! Wie weet, na vrijdag vele wijzigingen of juist versterkingen van de posities op de ranglijst! Lees ook de voorbeschouwing van Marius.

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Winst voor play off kandidaten Vrouwen Eredivisie.

De eerste vier teams in de Eredivisie Vrouwen zaal wonnen hun wedstrijd afgelopen vrijdag.
Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer School speelde thuis in Schiedam tegen FC Gelre. De debutant streed vol overgave. De Gelderse vrouwen boden in de eerste helft goed weerstand ( 1 - 3). In de 2e helft werd het verschil duidelijk en liep de thuisclub uit naar een ruime 7-1 overwinning.

Nummer twee KTP Nieuw Roden speelde thuis tegen Avanti/Keuning Advocaten. De vrouwen uit Stiens vochten voor elke meter. Na een 2 - 1 ruststand werd het uiteindelijk 5 - 3 voor de thuisploeg.

Zuidoost United, de nummer drie, ging op bezoek bij Pro Futsal Club. Het werd een boeiende strijd tussen de twee ploegen. Bouchra Moudou opende de score. De thuisploeg kwam op gelijke hoogte. Voor de wissel bracht weer Bouchra Moudou de stand op 2 -1. Na de rust kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Beide ploegen kregen op het einde kansen maar het was Samia Kaaouane die de winnende goal scoorde.

Het duel in Drachten was de strijd tussen de nummer 4, Drachtster Boys en de nummer 5, drs. Vijfje. Beide ploegen hadden hetzelfde punten totaal. Het werd een waar voetbalgevecht tussen beide ploegen. Voor de rust scoorden Jessie Prijs (DB) en Annabel ten Broek (Vijfje). Na de wissel golfde het spel op en neer. Opnieuw Jessie Prijs die scoort, maar even later maakt Laura Groen gelijk. Esther van Toledo scoorde daarna driemaal en de wedstrijd is gespeeld. De eindstand werd uiteindelijk 6 - 2 door een doelpunt van Bernou Hijlkema.

Voor de wedstrijd van Team Alkmaar/Sportstars en Hovocubo maakte de O13 van de eredivisie club haar debuut. Daarna streden de beide eredivisieteams voor de overwinning. Hovocubo speelster Nina van der Mast scoorde 0 - 1. De Alkmaarse vrouwen kwamen op 2 -1 door Simone Brussel en Ginger Kraaij. Het duel werd grimmiger. Zeven minuten voor tijd maakte Benthe Huisman (Hovocubo) gelijk. Het was dezelfde speelster die in de zoemer voor 2 - 3 zorgde.

Voorbeschouwing door Marius Privee

Vrouwenteams in de eredivisie zaal knokken om plaats vier.

Op plaats vier in de eredivisievrouwen zaal staat iedere week een andere naam. Als je bij de eerste vier staat, speel je aan het einde van het seizoen de wedstrijden om de schaal. Nu staat Drachtster Boys dat met 19 punten uit 10 wedstrijden op deze plek. Na vrijdag kan dat zomaar anders zijn. Drs. Vijfje de tegenstander aankomende vrijdag heeft dezelfde cijfers en staat op de 5e plek.

Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer Schools krijgt bezoek van de nummer 6, FC Gelre. De Schiedammers verloren dit seizoen slechts een keer. De Gelderse vrouwen kijken ook naar plaats vier. Zij staan op slechts 2 punten van Drachtster Boys.

KTP Nieuw Roden staat met 24 punten uit 10 wedstrijden op de 2e plek. Het speelt thuis tegen Avanti/Keuning Advocaten de nummer 10. De eerste wedstrijd eindigde in een 3 -1 overwinning voor de Drentse vrouwen.

In Alkmaar speelt Team Alkmaar/Sportstars tegen Hovocubo. De thuisploeg verraste vorige week bijna tegen Zuidoost United. Het team van Calvin Timmer zal het de bezoekers moeilijk maken. De ploeg uit Hoorn staat op de 8e plek met 11 punten uit 10 duels. Afgelopen periode werd bekend dat Dick van Stralen is toegetreden tot de technische staf

Pro Futsal Club is een lastig te bespelen ploeg. Zuidoost United kan het moeilijk krijgen in Apeldoorn. De Amsterdamse vrouwen staan op de 3e plek met 24 punten uit 11 wedstrijden. Beide ploegen willen aanvallen dus voor het publiek is het genieten.