VV Pernis BSS wint 1e finale wedstrijd

vv Pernis / Barcelona Soccer Schools won vanavond in Drachten de eerste finalewedstrijd met 1 - 5.  In de eerste wedstrijd waren beide ploegen lange tijd gelijkwaardig. Vooral het scoren was bij de Friezinnen een probleem. Bij de ploeg uit Rotterdam liet Felicia Sedighi met drie goals zien hoe dat moest.

Lees verder o.a. de Voorbeschouwing en programma/uitslagen tabblad Play offs  en na de wedstrijd de nabeschouwing.

Verslag

Drachtster Boys krijgt flinke tik in finalestrijd om landskampioenschap

26 mei 2017, een memorabele dag voor de club Drachtster Boys, dat zich nooit eerder plaatste voor de finale om het landskampioenschap. De tegenstander, Pernis/ Barcelona Soccer School, had hierin meer ervaring en is de regerend landskampioen.
Drachtster Boys speelde dit seizoen al twee keer tegen de vrouwen uit Schiedam en beide ontmoetingen eindigden in een overwinning voor Pernis.
Om 20.30u werd er afgetrapt door Drachtster Boys. De aftrap leverde gelijk een gevaarlijk moment voor de goal van Bianca Troost op, maar Marian Meijer wist de bal niet in het doel te krijgen.
De wedstrijd begon zoals verwacht; Drachtster Boys nam het initiatief, Pernis zakte in en wachtte geduldig op een foutje van Drachtster Boys, zodat zij uit de counter konden profiteerden.

Marian Meijer draaide gevaarlijk weg voor de goal, maar haar schot werd knap gekeerd door Troost.
Een goed opgezette aanval tussen Esther van Toledo en Jessie Prijs werd door laatstgenoemde voorgezet op Rianne Mulder. Zij kwam goed voor haar man, maar haar schot ging hard op de paal. Vijf minuten voor rust  sloegen de gasten toe. Balverlies achterin van Jessie Prijs werd genadeloos afgestraft.  Felicia Farhad Sedighi was goed meegelopen en kon van dichtbij binnenschieten; 0-1. Drachtster Boys leek snel wat terug te kunnen doen. Vera Veelers zette de bal na een goede actie over de linkerflank goed voor op de tweede paal, maar Esther van Toledo miste de bal. Milenca van Ee werd aan de andere kant in de spits aangespeeld en maakte zich sterk. Ze draaide goed weg om Atty Eelkema en schoot de bal vervolgens rustig binnen; 0-2.

Gelijk na de rust waren de eerste kansen voor Pernis. Een schot van Milenca van Ee belandde op de paal.  Met nog 13 minuten op de klok veroverde Jessie Prijs de bal en stoomde goed op door het midden. Ze hield goed het overzicht en had oog voor de meegelopen Brenda Bekkema die de bal binnen kon schuiven; 1-2. Drachtster Boys kende hierna een goede fase en drong aan voor de gelijkmaker. Brenda Bekkema en Jessie Prijs waren dichtbij, maar Troost redde. Vera Veelers was het dichtst bij de gelijkmaker. Haar eerste inzet werd gekeerd door Troost. De rebound was ook voor Veelers en deze schoot ze goed hoog in de andere hoek. Troost liet echter zien uit welk hout zij gesneden was en met een geweldige reflex redde zij ook op deze inzet. Een vrije trap van Esther van Toledo en een inzet van Marian Meijer werden ook niet omgezet in doelpunten.  Drachtster Boys kreeg veel kansen, maar de bal leek er niet in te willen voor de thuisploeg. Drie minuten voor tijd sloeg de beruchte voetbalwet toe. Aan de andere kant verwerkte Esther van Toledo de bal achterin niet goed. Felicia Farhad Sedighi was attent en punterde de bal binnen. Drachtster Boys wilde wat forceren. Atty Eelkema deed het keepersshirt aan en Drachtster Boys probeerde op deze manier kansen te creëren. Suzanne Bakker strafte dit gelijk af toen zij de bal veroverde. Zij schoot de bal vanaf eigen helft in het lege doel; 1-4. Vlak voor tijd werd het nog erger en maakte Pernis ook de 1-5. Felicia Farhad Sedighi schoot de bal in de verre hoek en gooide de wedstrijd op slot.  1-5 was tevens de eindstand.
Volgende week mag Drachtster Boys op bezoek in Schiedam en wacht de lastige klus om de stand weer gelijk te trekken.

Nabeschouwing

Nabeschouwing 1e finalewedstrijd door Marius Privee

vv Pernis wint eerste finalewedstrijd in Drachten

In de jacht op de landstitel heeft vv Pernis/Barcelona Soccer Schools een eerste tik uitgedeeld aan Drachtster Boys. De eerste wedstrijd in de best-of-three-serie ging met overtuigende cijfers naar de ploeg uit Zuid-Holland: 5-1.

Hoewel de uitslag anders deed vermoeden, waren beide teams in Drachten aan elkaar gewaagd. De Friese ploeg maakte zelfs lange tijd het spel en kreeg ook de betere kansen. In de afronding ging het echter te vaak mis voor Drachtster Boys. Pernis toonde zich scherper voor het doel en kwam via Felicia Sedighi op een 1-0 voorsprong. Nog voor rust tekende Milenca van Ee voor de tweede Rotterdamse treffer.

Strijd en ..........
Drachtster Boys zette in de tweede helft de achtervolging in en via Brenda Bekkma werd het verschil teruggebracht tot één doelpunt. De thuisploeg zocht nadrukkelijk naar de gelijkmaker, maar de vele kansen werden niet benut . In de laatste drie minuten van de wedstrijd gooide Pernis het duel in het slot. Sedighi maakte haar tweede treffer van de avond, waarna Suzanne Bakker en opnieuw Sedighi de eindstand op 1-5 bepaalden.

Pernis kan volgende week vrijdag het kampioenschap veiligstellen. In de eigen Groenoordhal in Schiedam pakt de thuisploeg bij een overwinning de titel. Als de Friezinnen met de winst aan de haal gaan, dan volgt er een derde beslissende wedstrijd in Schiedam.

Voorbeschouwing

Voorbeschouwing 1e finalewedstrijd:

Uit twee sidderende halve finales kwamen Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer Schools als winnaar in de finale. Vanavond vrijdag 26 mei, begon in Drachten de strijd om de titel “Kampioen van Nederland “ in het vrouwenzaalvoetbal. Deze strijd werd met 1-5 gewonnen door vv Pernis BSS.

Strijd om schaal tussen Drachtster Boys en vv Pernis start vrijdag.

Aankomende vrijdag begint in Drachten de strijd om de titel “Kampioen van Nederland “ in het vrouwenzaalvoetbal. Uit twee sidderende halve finales
kwamen  Drachtster Boys en vv Pernis/Barcelona Soccer Schools als winnaar in de finale.

De thuisploeg won dit jaar in een spannende bekerfinale in Sporthallen Zuid de beker. Coach Symen Abe Hoekstra hoopt dat zijn ploeg dit jaar de double pakt.
De Rotterdammers wisten vorige jaar de titel binnen te slepen. De  landskampioen won dit seizoen in de competitie beide competitieduels tegen de Friezien.
Coach Sharon Zadelhoff wil dit jaar voor de 2e keer de titel pakken en kijkt al uit naar een nieuw officieus Europees kampioenschap.

De eerste finale wedstrijd  begint vrijdag, 26 mei a.s., om 20.30 uur in Drachten (Snij Noordhal). De finale wordt gespeeld in een best of three. Iedere wedstrijd heeft een winnaar.

De tweede en derde wedstrijd zijn in Schiedam omdat vv Pernis hoger eindigde dan de tegenstander

09-06 - -

De bovenste vier ploegen strijden dus om het Landskampioenschap. Degradant is OS Lusitanos die zich terugtrok aan het begin van het seizoen.

De vier ploegen zijn: Drachtster Boys; FC Gelre; KTP Nieuw-Roden en vv Pernis/Barcelona Soccer School.
De hoogstgeplaatste heeft het thuisvoordeel. Dit team speelt dus bij drie wedstrijden tweemaal thuis.

05-05 | 20:30 uur FC Gelre - Pernis/Barcelona Soccer Schools 0 - 1
05-05 | 20:30 uur KTP Nieuw-Roden - Drachtster Boys 1 - 3
12-05 | 20:30 uur Pernis/Barcelona Soccer Schools - FC Gelre 5 - 7
12-05 | 20:30 uur Drachtster Boys - KTP Nieuw-Roden 0 - 4
Bij een beslissingswedstrijd:
19-05 | 20:30 uur Pernis/Barcelona Soccer Schools - FC Gelre 2 - 1
19-05 | 20:30 uur Drachtster Boys wns - KTP Nieuw-Roden                  1-1 2 - 2 na verlenging DFT *wns

* wns = winnaar na strafschoppen

De play-offs worden volgens het best of 3 systeem gespeeld. Dat betekent als er in 2 wedstrijden, waarvan één uit en één thuis, een gelijke stand is ontstaan, er een beslissingswedstrijd gespeeld zou moeten worden. De nummers 1 en 2 hebben hierbij het thuisvoordeel. Elke wedstrijd moet een winnaar opleveren. De winnaars spelen de finale voor het landskampioenschap. De wedstrijden zullen de op opeenvolgende vrijdagen vanaf 5 mei worden gespeeld

Regelgeving

2.2 Vrouwen zaalvoetbal landelijk
Eredivisie

De nummers een, twee, drie en vier van de eredivisie plaatsen zich voor de play-offs. Ten aanzien van de rangorde is hoofdstuk Rangorde in competitie, kampioenschap, promotie, degradatie van het Handboek competitiezaken zaalvoetbal van toepassing. Dit betekent dat in eerste instantie het aantal behaalde punten leidend is voor de positie op de eindranglijst en daarmee plaatsing voor de play-offs. Als twee of meer teams qua aantal punten gelijk eindigen, dan is het doelsaldo hiervoor bepalend. Is ook het doelsaldo gelijk, dan volgt een beslissingswedstrijd of -reeks.

- De nummer een van de eredivisie speelt tegen de nummer vier van de eredivisie een ‘best of three’ (I)
- De nummer twee van de eredivisie speelt tegen de nummer drie van de eredivisie een ‘best of three’ (II)

De winnaar van wedstrijd I speelt tegen de winnaar van wedstrijd II via wederom een ‘best of three’ om het kampioenschap van Nederland. De bond stelt het wedstrijdschema van de play-offs vast aan de hand van de ranglijst van de oorspronkelijke competitie. Het hoogst geëindigde team in de competitie speelt bij de ‘best of three’ de eerste wedstrijd uit. Het hoogst geëindigde team in de competitie speelt de tweede en eventuele derde wedstrijd thuis.
De nummer 11 van de eredivisie speelt tegen de nummer 12 van de eredivisie in een ‘best of three’ om klassenbehoud. Het hoogst geëindigde team in de competitie speelt bij de ‘best of three’ de eerste wedstrijd uit. Het hoogst geëindigde team in de competitie speelt de tweede en eventuele derde wedstrijd thuis. Als bij deze wedstrijden na de reguliere speeltijd geen beslissing is verkregen, komt er verlenging met twee keer vijf minuten (zuivere speeltijd). Is de stand na de verlenging nog gelijk, dan valt de beslissing door het nemen van strafschoppen, zoals bepaald in de ‘Spelregels landelijk Ere- en Eerste divisie zaalvoetbal’.
In het seizoen 2016/`17 vervalt de regeling zoals hierboven omschreven, nummer 12 (Os Lusitanos) is aangemerkt als degradant.

De kampioenen van de hoofdklassen plaatsen zich voor de nacompetitie en kunnen daarmee spelen voor promotie. De teams die uitkomen in de hoofdklassen en die gebruik willen maken van het promotierecht, geven dit schriftelijk aan vóór 1 februari 2017. De nacompetitie krijgt vorm op basis van het aantal kandidaten.
Als er geen teams zijn uit de hoofdklassen die gebruik willen maken van het promotierecht, vindt er geen promotie plaats vanuit de hoofdklassen en is er geen degradatie vanuit de eredivisie.