A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - AORC /Lebo Vastgoed | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Drachtster Boys - AORC /Lebo Vastgoed
2 0

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 maart 2013
Aanvangstijd: 20:15 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van Drachtster Boys
door Conny Oosting-Wildeboer

Zaalvrouwen Drachtster Boys: slechte wedstrijd, wel drie punten

Vrijdagavond speelden de vrouwen van Drachtster Boys tegen de hekkensluiter van de Eredivisie. AORC/Lebo Vastgoed moest punten pakken om aan het einde van het seizoen niet rechtstreeks te degraderen. Drachtster Boys, dat geen uitzicht meer heeft op het kampioenschap, richt zich volledig op de halve finale van de landelijke beker. En dat was goed te zien.

De eerste helft begon goed met een schot op de lat van Shannon Viet. Daarna waren het vooral fouten, onnodig balverlies en slechte passes aan de kant van Drachtster Boys. Vijf minuten voordat de eerste helft verstreken was, was het Sylvia van der Geest die een lob van Marleen Reenders goed aannam, daarbij de keepster in een keer kwijt was, maar de paal op haar weg vond. Even daarna was het toch raak. Na een schot op doel van Esther van Toledo, knalde Shannon Viet de bal in de rebound ongenadig hard tegen de touwen. 1-0. Net voor rust was het opnieuw Shannon Viet, ditmaal uit een counter, die wist te scoren. 2-0.

Na de rust was het zeker voor het publiek geen aantrekkelijke wedstrijd. De enige twee hoogtepunten waren de gele kaart voor Shannon Viet, die na een wilde trap de tegenstander op de scheenbeschermer raakte. En een verre uitgooi van keepster Teuny Bosma, waarna Esther van Toledo de bal klaar kon leggen voor Sylvia van der Geest. Maar keepster Margriet Kemmenaar redde deze bal. AORC/Vastgoed Lebo kon, helaas voor hen, niet profiteren van deze off-day van Drachtster Boys en blijft hiermee onderaan staan. Drachtster Boys heeft door zelf de punten in eigen huis te houden en door het verlies van ZVV Watervogels, de tweede plaats weten te behouden.

Drachtster Boys zal zich nu verder voorbereiden op de halve finale KNVB beker, thuis in de Korfbalhal in Drachten, op vrijdagavond 12 april tegen Pernis uit Schiedam. Aankomende vrijdag moet nog wel gespeeld worden in Alkmaar tegen FC Plubos, zonder de geschorste Shannon Viet.

Eindstand: Drachtster Boys VR1 – AORC/Lebo Vastgoed VR1: 7-2


De statistieken:

Selectie Dr.Boys:
Teuny Bosma, Shannon Viet, Marleen Reenders, Esther van Toledo, Vera Veelers, Sylvia van der Geest, Janneke Vellema, Brenda Eefting en Lutske de Vries

Ziekenboeg; Jessie Prijs, vorige week geopereerd aan haar voorste kruisband. Begonnen
met revalidatie.

Kim Gall, aankomende week zal zij een kijkoperatie ondergaan om te kijken wat de schade is in haar knie.

Selectie AORC/Lebo Vastgoed Vr1:
Margriet Kemmenaar, Laura Jansen, Ilja van der Deure, Ilonka Sloote, Samantha Revet en Felicia Maka

Scheidsrechtsters : J.H. Kraak en R.J. Schripsema
Secretaris : W.J. Wildeboer
Toeschouwers : 40

Kaarten
Drachtster Boys : Shannon Viet
AORC : geen :