A+ R A-

Staking Nigeriaanse voetbalsters zet voort

Afgelopen woensdag demonstreerden het Nationale Vrouwenvoetbalelftal voor het Parlementsgebouw. Behalve het team waren er ook symphatisanten die mee demonstreerden. Op woensdag las juist de President Buhari in het Parlementsgebouw een speech over het budget 2017, dat budget moet de economie een boost geven! De president had zelf de groep gefeliciteerd na de winst in de finale via twitter!

De Nigeriaanse voetbalbond blijft volhouden dat de voetbalsters hun geld krijgen, alleen dat het geld op dit moment er niet is!. Wordt vervolgd......

 

12-12-2016: Het Nigeriaanse Vrouwenvoetbal elftal staakt nog steeds

Het Nigeriaanse vrouwenvoetbal elftal gaat de 6e dag in van een zit-in staking in het Abuja Hotel te Kameroen. Elke speelster krijgt van de Nigeriaanse voetbalbond ongeveer 16,500 US dollars. Geld van de Olympische Spelen, African Championship en vorig jaar All-Africa Games.

"We vertrouwen ze niet en we zullen ons geld ontvangen, eerder verlaten we het hotel niet" aldus de speelsters. De Nigeriaanse President Amaju Pinnick heeft gedreigd de speelsters aan te pakken zodra ze terugkomen bij hun clubs! Zelfs de Sports Minister kwam naar Kameroen en pleitte om te stoppen met hun staking!

 

07-12-2016: Nigeriaanse voetbalsters staken

 

De Super Falcons, de bijnaam van het Nigeriaanse vrouwenvoetbal elftal, zijn een zit-protest begonnen in het Abuja Hotel te Kameroen. Afgelopen zaterdag wonnen ze voor de 8e maal de Afrikaanse titel (Women's Africa Cup of Nations). De Nigeriaanse voetbalbond had beloofd dat na het toernooi in Kameroen de uitstaande salarissen en bonussen betaald zouden worden, maar ook na zaterdag werden de vrouwen niet betaald.

De speelsters zijn moe van de leugens en de valse beloften. Nu komt ook nog eens de bonus van het winnen van de titel erbij.

Sinds maart heeft Super Falcons coach Florence Omagbemi en haar assistenten slechts 1 maand salaris ontvangen.

 

Het is niet de eerste keer dat de Super Falcons en de NFF hebben botsten boven onbetaalde bonussen en vergoedingen.

Twaalf jaar geleden, het team bleef in hun hotel in Zuid-Afrika voor drie dagen na de Nigeria FA (NFA) niet in geslaagd om hun bonussen te betalen voor het winnen van de 2004 African Women's Championship.