Gebeurtenissen

geel

doelpunt

Friezen winnen van de Tukkers

Verheugend was het dat Twente speelster Marloes de Boer na een zeer lange periode van blessureleed eindelijk weer wedstrijdfit was, een domper voor Twente was dat het al na 3 minuten een tegendoelpunt moest incasseren. Heerenveen had via Leonie vd Velde de score geopend en het bijna 100 koppige publiek rondom het veld zag in de rest van de 1e helft dat Twente naarstig op zoek ging naar de gelijkmaker. Deze werd vlak voor het rustsignaal gevonden door Marlous Pieete. Met die 1-1 stand gingen beide ploegen aan de thee.

heerenveen_twente_5

Meteen na rust begon Heerenveen onder aanvoering van Sylvia Smit en Carmen Manduapessy furieus aan te vallen. Eerst knalde Carmen de bal nog hard tegen het latwerk, maar een halve minuut later kon ze een pass van Sylvia uitstekend afronden, zodat de bal dan toch daar kwam waar ze hem het liefst zag, namelijk in het vijandelijk doel.

Net als in de eerste helft sloegen de Friezen dus snel hun slag en kwamen de Tukkers pas in de slotfase goed op gang. De ene Twentse aanval volgde de andere op, maar Heerenveen ving die aanvallen nu rustig op en gaf geen krimp. Het lukte Twente daarom ook niet meer om te scoren zodat achteraf bleek dat de eindstand al in de eerste minuut van de 2e helft was neergezet.

heerenveen_twente_3

Volgende week dinsdag zit er op iedere wedstrijd een flinke dosis spanning. Zowel Heerenveen als FC Twente speelt een thuiswedstrijd tegen een kampioenskandidaat. Willem II zal de drie “Friese punten” mee willen nemen naar Tilburg en ook ADO zal dik tevreden zijn als de punten richting Den Haag gaan. AZ is de derde titelkandidaat en die krijgt FC Utrecht op bezoek, die wedstrijd zal niet plaatsvinden op ’t Lood maar op het terrein van Alcmaria Victrix.

Scheidsrechter: dhr. Van der Meer