Top 4 Eredivisie Zaal blijft op koers

Koploper Pernis/BSS is goed op dreef, het won vanavond met 1-7 van Avanti/Keuning Advocaten, laatstgenoemd team staat op de 10e plaats.
De nr. 2 KTP Nieuw Roden won ook haar wedstrijd en wel met 0-3 van Drs. Vijfje. laatstgenoemde blijft op de 5e plaats staan en komt steeds verder af te staan van die felbegeerde 4e plek.
Zuidoost United staat nog wel op de 3e plaats maar verloor vanavond met 4-1 van Drachtster Boys die met nog maar 2 punten verschil en een wedstrijd minder dan ZOU steeds steviger op de 4e plaats staat en nu jacht maakt op de 3e plaats.  FC Gelre was vrij en blijft op de 6e plaats. Hovocubo moest het in de regionale derby opnemen tegen Reiger Boys/Treffer Uitzenbureau, beide teams scoorden maar 1x derhalve een 1-1 gelijkspel. Team Alkmaar/Sportstars scoorde vanavond 4 doelpunten tegen Pro Futsal Club maar PFC scoorde er 2 meer einduitslag dus 4-6.

Vorige week maakten de top 4 in de Eredivisie Zaal geen misstap. Pernis, KTP NIeuw Roden en Zuidoost United gaan aan kop met 27 punten, echter Pernis heeft 2 duels minder gespeeld dan hun medekoplopers.

Het gevecht is om de 4e plaats voor de play offs. Drachtster Boys versloeg vorige week hun naaste concurrent Drs. Vijfje maar kunnen niet op hun lauweren rusten. Deze week zullen zij het op moeten nemen tegen nummer 3,

Zuidoost United. In de wetenschap dat ook hun concurrent Drs. Vijfje het niet gemakkelijk zal krijgen, want die ontvangt KTP Nieuw Roden, de nummer 2. Pernis speelt tegen nummer 10 Avanti/Keunings Advocaten. Nummer 5 FC Gelre is deze week vrij, wellicht dat zij ook een stapje lager staan na deze week want nummer 7 zvv Hovocubo speelt thuis tegen Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau de nummer 8. Met slechts verschil van 1 puntje tussen beiden. Nummer laatst Team Alkmaar Sportstars ontvangt thuis Pro Futsal Club.

Nabeschouwing

Nabeschouwing door Marius Privee

Top vier krijgt kleur in de eredivisie vrouwen zaal

De bovenste vier ploegen in de Eredivisie Zaal nemen steeds meer afstand van de volgers. Koploper vv Pernis/ Barcelona Soccer School won met 1 - 7 van Avanti/Keuning Advocaten.

Drs. Vijfje streed in Groningen met volle overgave thuis tegen een gehavend KTP Nieuw Roden. Bij winst van de thuisclub zou het gat met de bovenste vier niet te groot worden. Tot lang in de 2e helft bleef de stand 0 - 0. Zes minuten voor tijd scoorden de bezoekers 0 - 1. De studentes zetten daarna meer druk op de helft van de tegenstander. Dat liep verkeerd af en het werd uiteindelijk 0 - 3.

Drachtster Boys kreeg Zuidoost United op visite. In de eerste helft kansen voor beide ploegen. Bij de wissel stond er nog 0 - 0 op het scorebord. In de 2e helft kwam de thuisploeg op voorsprong door Lotte Donath en Marian Meijer.

Vlak daarna scoorde Michelle Playfair(ZOU) de aansluitende treffer. Uiteindelijk beslisten Vera Veelers en opnieuw Donath de wedstrijd. Deze 4 -1 overwinning is heel belangrijk voor de ploeg van Symen Abe Hoekstra.

De vrouwen van Hovocubo en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau zijn niets opgeschoten met een gelijk spel in de strijd om de play-offs. Het was een spannende wedstrijd in Hoorn die eindigde in 1 -1. Vroeg in de wedstrijd scoorde Suzanne Deckers (Hovo) de 1 - 0. Vlak daarna scoorde de 17-jarige Anika Schulte (RB) de gelijkmaker. Het werd daarna de avond van beide keepsters Nanouk Groentjes (Hovocubo) en Jacky Reus (Reiger Boys), waardoor er niet meer werd gescoord.

Team Alkmaar/Sportstars slaagde er niet in om te winnen tegen Pro Futsal Club. Coach Gerard Timmers zag Marit Kunst de 1 - 0 scoren. De bezoekers kwamen daarna op 1 - 2. Diezelfde Kunst scoorde nog voor de rust de gelijkmaker. De Apeldoornsen liepen daarna uit naar 2 - 6. De Alkmaarders knokten zich via Joella Groot terug naar 4 - 6, zodat de punten naar Apeldoorn gingen.

Top Eredivisie Vrouwen Zaal in het noorden

Op vrijdagavond spelen de topploegen uit de Eredivisie Vrouwen in het noorden van Nederland. In Groningen en Drachten komen de nummers twee tot en met vijf tegen elkaar uit.

Koploper vv Pernis/Barcelona Soccer School reist naar Stiens voor het duel met Avanti/Keuning Advocaten. De landskampioen is bezig aan een indrukwekkend seizoen. De thuisploeg staat op de 10e plaats.

In Groningen ontbrandt vrijdag de strijd tussen de nummer 5, Drs. Vijfje, en de nummer 2, KTP Nieuw Roden. De Groningse studentes spelen een prima seizoen onder de nieuwe coach Jappie de Vries. KTP Nieuw Roden verraste vorig jaar met het behalen van de play offs, maar laat zien tot de top van het vrouwenzaalvoetbal te horen.

Symen Abe Hoekstra hoopt dit jaar niet alleen met Drachtster Boys om de prijzen te spelen, maar dit jaar de schaal of de beker in de prijzenkast te zetten. De nummer 4 krijgt de nummer 3, Zuidoost United op bezoek. De Amsterdammers hebben dit jaar ingezet op het halen van de play offs. De bezoekers hebben 27 punten uit 12 wedstrijden. De thuisploeg staat op 22 punten met een wedstrijd minder.

De ontmoeting tussen Hovocubo en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau is niet alleen een regionale derby, maar ook de strijd tussen nummer 7 en 8. In de afgelopen weken hebben Chantal Hendriksen en Monique van der Rijst een stapje teruggedaan bij de bezoekers. Om aansluiting te houden met de top is winst voor beide ploegen belangrijk.

Opvallend is dat Team Alkmaar/Sportstars in de laatste secondes de punten kwijt raakt. Coach Calvin Timmers neemt deze week vanwege een schorsing plaats op de tribune. Op bezoek komt Pro Futsal Club. De Apeldoornse ploeg staat met 10 punten uit 11 wedstrijden op de 9e plek.