Uitslagen vrijdag ronde 11 Eredivisie Veld

Op dinsdag 12 december werd de 2e helft gespeeld tussen Ajax en FC Twente. Ruststand was 1-0 en in de slotfase maakte FC Twente gelijk, eindstand 1-1.

Op zondag SNEEUWSTORMEN. Er was ook code rood en algehele afgelasting dus de wedstrijd PEC Zwolle vs ADO Den Haag ging niet door vanwege het winterse weer.

Eerste en laatste doelpunt viel in Amsterdam, 5 in Heerenveen en 2 in Rotterdam. sc Heerenveen - PSV eindstand 1-4 ..... De wedstrijd Ajax - FC Twente werd in de rust gestaakt bij een stand van 1-0, eindstand 1-1.....  Excelsior/Barendrecht vs Achilles eindstand 0-2 was om 19.30 uur begonnen.....maar in de 22e min. gingen de teams naar binnen vanwege het te witte veld. Vrijwilligers hebben de witte lijnen weer zichtbaar gemaakt en de wedstrijd werd na enige minuten weer hervat.

Lees de voor- en nabeschouwing en de actuele topscorerslijst.

Vrijdag 8 december 2017 de elfde ronde van de Eredivisie Veld. Drie duels worden vrijdag gespeeld, ook de topper tussen de nummer 1 Ajax en nummer 2 FC Twente. Op zondag a.s. wordt 1 duel gespeeld.

Nabeschouwing

De wedstrijden hadden beter vanmiddag al afgekeurd geworden. Het was bar en boos, hagel, sneeuw en onweer. En iedereen moest in dit noodweer nog naar huis.

De topper Ajax vs FC Twente eindigde in de rust bij een stand van 1-0 voor Ajax. Het veld was wit en de bal ook, de lijnen waren niet meer te zien. De 2e helft zal t.z.t. ingehaald moeten worden. En dat werd gedaan op dinsdag 12 dec. 2017, toen is de 2e helft gespeeld van Ajax - FC Twente de ruststand was 1-0. In de 89e min. schoot Myrthe Moorrees uit een vrije trap de gelijkmaker voor FC Twente binnen.

In Rotterdam was de eindstand tussen Excelsior/Barendrecht vs Achilles'29 0-2. De wedstrijd werd in de 22e minuut stilgelegd omdat de witte lijnen niet meer zichtbaar waren, nadat een legertje vrijwilligers de lijnen weer zichtbaar hadden gemaakt werd het duel na enige minuten weer hervat.

De wedstrijd in Heerenveen tegen PSV begon een half uur later en de eindstand was 1-4 voor PSV.

De zondag weersverwachting was: SNEEUWSTORMEN dus de wedstrijd PEC Zwolle vs ADO Den Haag ging niet door vanwege het winterweer. Of deze wedstrijd ook ingehaald gaat worden is nog afwachten? Het zal dan vermoedelijk op een doordeweekse avond gaan gebeuren. Voorlopig is dit duel nog niet terug te vinden.

VV Alkmaar had mazzel, dit team heeft een vrije ronde.

Voorbeschouwing

De aanvangstijden van de vrijdagavond is 19:30 uur. Vrij is VV Alkmaar

AJAX - FC Twente
Locatie: De Toekomst te Amsterdam

Dit wordt de 19e ontmoeting! Ajax is koploper en heeft 3 punten voorsprong op de Enschedenaren.
Ajax is het enige team die nog ongeslagen is! Bij een verlies zouden de teams gelijk komen.
Bij winst van de Amsterdamse vrouwen wordt er een gat geslagen!

Van de 18 duels won FC Twente er zeven, Ajax vier en zeven maal werd het een gelijkspel.
In ronde 2 van dit seizoen werd er gelijkgespeeld!

Vorig seizoen werd er 5 maal tegen elkaar gespeeld, waarvan Ajax er 2 won en drie maal gelijk.
FC Twente won vorig seizoen dus niet van Ajax!
Slechts tweemaal van de 18 duels werden er 4 tot 5 goals gescoord (3-2 en 0-4).
Alle andere duels eindigden in de meeste gevallen 1-1 of 1-0/0-1 !!!

Excelsior/Barendrecht - ACHILLES'29
Locatie: Rotterdam

Het 1e duel vandit seizoen uit ronde 2 eindigde in een 4-2 overwinning van Achilles'29.
Vorig jaar was Achilles'29 de debutant, dit seizoen is Excelsior/Barendrecht de vreemde eend!

Achilles'29 kreeg Ajax vorige week op bezoek en verloor thuis met 0-3.
Excelsior/Barendrecht staat nog steeds puntloos onderaan.
Een 1e zege zou een verlaat sinterklaas cadeau zijn.

PSV - Excelsior/Barendrecht
Locatie Skoatterwald

Dit wordt de 15e ontmoeting tussen beiden. Beide teams wonnen vorige week, PSV thuis van Excelsior en Heerenveen uit bij VV Alkmaar.
De Friezen bezetten de begeerde 3e plek, die je normaliter aan PSV zou toebedelen, maar de Eindhovenaren staan slechts 5e.
Nog wel net genoeg voor de play-offs maar ADO Den Haag wil natuurlijk naar de play-offs.

Zeven maal won PSV en driemaal de Heerenveen vrouwen.
Viermaal werd het gelijk, zo ook in ronde 2 van dit seizoen.
Van de 3 ontmoetingen vorig seizoen won PSV er twee.

Let op ZONDAG 10 DECEMBER !!!

PEC ZWOLLE - ADO DEN HAAG
Locatie: MAC3Park te Zwolle
Aanvang: 14:30 uur

Vorige week was ADO vrij en PEC verloor hun uitduel tegen FC Twente.

Dit wordt de 21e ontmoeting en PEC Zwolle wist er slechts twee ooit te winnen.
ADO won er 14 en vier maal werd het gelijk, zo ook in ronde 2 van dit seizoen.

Opvallen is dat ADO ook veel scoort tegen PEC !

41e min. 1-0 Desiree van Lunteren
In de rust werd de wedstrijd gestaakt vanwege barre weersomstandigheden zoals hagel en sneeuw en onweer.
Het veld was wit en de lijnen niet meer zichtbaar.
Dinsdag 12 dec. 2017 2e helft van deze wedstrijd:
89e min. 1-1 Myrthe Moorrees

VV Alkmaar is vrij

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er indien aanwezig, een Wedstrijdverslag!

Doelpunten

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorerslijst weer bijhouden!

Ronde 11 op 8 dec. 2017

Op vrijdag 8 december werd ronde 11 gespeeld, er werden 2 hele duels gespeeld en een half duel. Er werden 8 doelpunten gescoord, het totaal aantal doelpunten is daarmee gekomen op 139. Op dinsdag 12 dec. 2017 werd de 2e helft van Ajax- FC Twente ingehaald en daarin werd 1x gescoord en daarmee komt de stand op 140.

Ondanks de sneeuw gingen de wedstrijden gewoon door, alleen de wedstrijd Ajax-FC Twente werd vanwege dit barre weer in de rust bij een stand van 1-0 voor Ajax gestaakt. De 2e helft werd op dinsdag 12 dec. 2017 ingehaald en toen scoorde Myrthe Moorrees de gelijkmaker.

Fenna Kalma scoorde vanavond 1 doelpunt kwam daarmee aan kop alwaar Ellen Jansen en Katja Snoeijs al stonden.
Niemand scoorde meer dan 1 goal. Gescoord hebben: Myrthe Moorrees (TWE), Desiree van Lunteren (AJA), Kirsten Koopmans (PSV), Sara Yuceil (PSV) en Michelle van der Laan (ACH). Zij klommen een plaats omhoog in de lijst. Nieuw op de lijst komen Zsofia Rácz en Jeslynn Kuijpers beide PSV en Amber Mutsaerts (ACH).

Zondag 10 dec. 2017 stond de wedstrijd PEC Zwolle - ADO Den Haag op het programma, maar vanwege het winterse weer en code rood kon deze wedstrijd geen doorgang vinden en zal dit duel uit ronde 11 later uitgespeeld gaan worden.