Engeland naar de 1/2 finale waar zij Oranje treffen

Onze reporter Andrew Jacobs was deze keer helemaal afgereisd naar Deventer voor de op papier kraker Engeland tegen Frankrijk. Het was inderdaad een kraker op papier, maar absoluut niet op het veld. Slechts 1 kansje die goed benut werd door Engeland in de 60e minuut, 1-0.

Voor 6.283 toeschouwers wisten Engeland en Frankrijk maar weinig voor te schotelen want het leek net of dat ze allebei voetbalden om geen doelpunt tegen te krijgen
dan dat ze voetbalden om zelf kansen proberen te creeëren.
Na een kwartier spelen was er op het veld nog niets boeiends geweest en enige wat boeide was het zingen van vooral de Franse supporters achter het doel.

Wedstrijdverslag

In de 20e minuut vrije trap Engeland waarna Millie Bright naast het doel kopte, gelijk daarna aanval van Frankrijk, Eugénie le Sommer kwam met de bal opzetten en passte naar Jessica Houara-D'hommeaux die op doel schoot maar de bal ging naast het doel.

Daarna gebeurde er niets meer en floot de scheidsrechster voor het rustsignaal, voor beiden taak om de 2e helft uit een heel ander vaatje te gaan tappen.

Na een kwartier spelen in de 2e helft kwam Engeland op een 1-0 voorsprong. Het was Jodie Taylor die de bal naast goalie Sarah Bouhaddi in het doel schoot.
Dit was echt wat de wedstrijd nodig had want voor dit doelpunt was het gewoon soms niet om aan te zien.

We zitten inmiddels in de 70e minuut waarbij Eugénie op doel schoot maar geen doel trof, daarna waren het weer de Fransen, goede aanval waar Marie-Laure Delie met een rare actie de bal van het doel wegschiet i.p.v. in het doel, minuut daarna aanval Engeland waarbij Francesca Kirby een lange bal gaf op Ellen White en op de Franse goalie Sarah schoot.

In de 77e minuut kwam Claire Lavogez bij de Fransen binnen de lijnen en die had gelijk een goede kans maar trapte de bal bij een vrije trap over het doel.
Een hoekschop van Jordan Nobbs waar uiteindelijk Millie hoog over het doel schoot.

Engeland ging al tijdrekken door naar de cornervlag te gaan in de 85e minuut, terwijl daarvoor al driemaal de keepster, Karen Bardsley, ook de nodige tijd rekte wegens een blessure.
De scheidsrechter drong erop aan om een beslissing te maken, erin of eruit.
Uiteindelijk moest zij het veld verlaten en kwam Siobhan Chamberlain tussen de palen.
Ze had 1 goede redding maar daarvoor had ze niet veel hoeven te doen, gewoon op de juiste plek staan, de kopbal van Claire die de kans voor Frankrijk was.

Met al het tijdrekken werd er 6 minuten bijgetrokken, maar ook die tijd wist Frankrijk de gelijkmaker niet te maken.

De tegenstander van Nederland wordt dus Engeland en voor de 2e maal treffen zij elkaar op een halve finale op een EK.
Laten we nu duimen dat de uitkomst van deze halve finale gunstiger zal zijn dan in 2009 waar Nederland in de laatste minuten van de verlenging ten onder ging met 1-2.
Revanche voor Nederland dus!

Jill Scott die toen mee deed, is nu geschortst komende donderdag na haar 2e gele kaart.
Of doelvrouw Karen Bardsley op tijd wedstrijdfit is, zullen we donderdag beleven.

Videos

Nummer 1 Camille Abily (Frankrijk)  --> haar laatste wedstrijd voor "les Bleus"

Nummer 2 Claire Lavogez (Frankrijk)

Nummer 3 Fran Kirby (Engeland)

Nummer 4 Jordan Nobbs (Engeland) --> had Man van de wedstrijd moeten zijn, beste op het terrein

Nummer 5 Jodie Taylor (Engeland) --> scoorde de enige goal, haar 5 en zo topschutter van het tornooi

Wedstrijd: ENGELAND - FRANKRIJK
Datum: zondag 30 juli 2017
Aanvang: 20:45 uur
Locatie: De Adelaarshorst te Deventer
Betreft: Kwartfinale EK 2017 te Nederland
Ruststand: 0-0
Eindstand: 1-0
Toeschouwers: 6.283 toeschouwers