Wedstrijdverslag: PEC Zwolle - PSV | Ronde 7 | Eredivisie Veld 2016-2017

Wedstrijddatum: vrijdag, 28 oktober 2016
Speellocatie: MAC3Park

Blauwvingers komen net te kort tegen PSV Vrouwen

Vrijdag stond de competitiewedstrijd tussen PEC Zwolle Vrouwen en de vrouwenselectie van PSV op het programma. Dit duel, dat werd gespeeld in het MAC3PARK stadion, begon om 19.30 uur en stond in het teken van het thema ‘zorg’. PEC Zwolle/stichting Regio Zwolle United heeft zorginstellingen en zorg gerelateerde instellingen uitgenodigd om met medewerkers, cliënten en relaties de speelsters van PEC Zwolle aan te moedigen. Dit had tot gevolg dat er ruim 2100 toeschouwers aanwezig waren!

Het zijn de Blauwvingers die de eerste grote kans van de wedstrijd krijgen. Buitenspeelster Esmee de Graaf gaat de één-twee aan met Suzanne Giesen, loopt op het doel van Angela Christ af, schiet, maar ziet dat de keepster haar inzet gemakkelijk stopt. Waar PEC Zwolle Vrouwen deze mogelijkheid laat liggen, zijn het de Eindhovenaren die de eerste poging wel direct scoren. Een goede voorzet van Sisca Folkertsma komt op het hoofd van Kirsten Koopmans terecht. De speelster blijft rustig en kopt de bal langs doelvrouw Nadja Olthuis, die kansloos achterblijft: 0-1. Na nog een kans van Myrthe Moorrees, die door Olthuis wordt gestopt, krijgt de Zwolse thuisploeg in de 24 e  minuut een mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Rebecca Doejaaren geeft de bal vanaf links voor richting Angenita Lemstra.

De basisdebutante zet haar hoofd tegen de bal. Haar inzet komt via de vingertoppen van Christ echter op de lat terecht. Het eerste half uur is amusant om naar te kijken. Beide elftallen krijgen kansen en zijn qua spel aan elkaar gewaagd. Toch lijkt PSV Vrouwen de stand in de 37 e  minuut naar 0-2 te tillen. Koopmans trapt de bal langs keepster Olthuis, maar haar schot komt via de paal alsnog in de handen van de Zwolse doelvrouw terecht. Zodoende gaan de teams met een 0-1 tussenstand de rust in.

Na de thee is PEC Zwolle Vrouwen meerdere keren dreigend, maar tot echt grote kansen leidt dit niet. In de 58 e  minuut mag PSV Vrouwen een hoekschop nemen. De voorzet wordt door doelvrouw Olthuis weggestompt, maar de rebound is voor Mauri van de Wetering. Ze schiet op doel, maar ziet dat Olthuis haar inzet met kunst en vliegwerk tegenhoudt. Twee minuten later vindt er een vrijwel identieke situatie plaats op het veld. Wederom mag PSV Vrouwen een corner nemen en wederom bokst Olthuis het leer weg. Ook dit keer is de afvallende bal voor de bezoekers uit Eindhoven, maar de kopbal van Moorrees valt nu met een boog op de lat.

Na 73 minuten lijken de Blauwvingers de gelijkmaker te scoren. Een vrije trap van Judith Frijlink wordt van richting veranderd en komt tegen de lat aan. De rebound komt voor de voeten van de vrijstaande verdediger Giesen, maar zij trapt de bal, tot teleurstelling van het aanwezige Zwolse publiek, over. Na een poging van Moorrees, krijgen de Eindhovense bezoekers een dot van een mogelijkheid.

Nadat Koopmans de bal op de lat schiet, komt het leer bij Jeslynn Kuijpers terecht. De jonge speelster bereikt opnieuw Koopmans, maar zij schuift de bal dit keer naast de paal. PEC Zwolle Vrouwen gaat in de slotfase alles of niets spelen en dit leidt uiteindelijk de tweede treffer van de bezoekers in. Een diepe bal suist in de blessuretijd over de matig spelende Kirsten Bakker heen, waarna aanvaller Vanity Lewerissa alleen op Olthuis afgaat. Koelbloedig schiet ze de bal tegen de touwen: 0-2. Zo verliest PEC Zwolle Vrouwen deze wedstrijd, maar kan het met opgeheven hoofd toewerken naar de eerstvolgende competitiewedstrijd.

Wedstrijd: PEC Zwolle - PSV

Datum: vrijdag 28 oktober 2016

Locatie: Zwolle

Ruststand: 0-1

Eindstand: 0-2