Wedstrijdverslag: FC Gelre - FSG/Gezien.nl | Ronde 3 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Door Tonnie Rutten

Vanavond stond de wedstrijd FC Gelre – FSG in de tweede ronde van de Eredivisie zaal op het programma. FC Gelre had de wedstrijd in de eerste ronde gewonnen en stond aan kop,  FSG  daarentegen verloor haar eerste wedstrijd en stond na de eerste wedstrijd op  de een na laatste plaats op de ranglijst.

De eerste minuten zagen we een gelijk opgaande wedstrijd met kleine kansjes aan beide zijden. De eerste gevaarlijke kans kwam van FC Gelre in de 8e minuut. Celine Ewes gaf een pass op Wendy Tiemes die vervolgens op de paal schoot. Even later was het FSG dat de kansen kreeg. Shirley Kocacinar, veruit de gevaarlijkste speelster van FSG, kon op doel schieten, maar de goed keepende Jantien Wanrooij van FC Gelre redde knap. Een minuut later stonden beide speelster weer tegenover elkaar. Shirley Kocacinar kwam van links en schoot de bal tegen de binnenkant van de rechterpaal. De terugkomende bal kwam  precies voor haar voeten en deze bal kon ze eenvoudig inschieten: 0-1.

Twee minuten later een kans voor Wendy Tiemes, haar schot werd gestopt door de eveneens zeer goed keepende Vivian van Wijk. Een combinatie tussen Wendy Tiemes en Wieke Wassink leidde er toe dat Wieke in de 14e minuut de bal onder de keepster van FSG door kon schieten: 1-1.

Een vrije trap werd hierna nog door Naomi Toussaint in de muur geschoten die in het doel was opgesteld van FSG. Ook Wendy Tiemes, Wieke Wassink en nieuwkomer Salina de Kok kregen nog kansen, maar alles werd naast geschoten of tegengehouden door Vivian van Wijk. Kansen waren er ook voor FSG, maar ook aan de zijde van FC Gelre stond Jantien van  Wanrooij een prima partij te keepen.

In de tweede helft zagen we hetzelfde beeld als de eerste helft. Na 4 minuten schoot Naomi Toussaint de bal voorlangs, nadat ze de bal in de verdediging zelf had afgepakt en alleen het veld overstak. Wendy maakte een mooie “panna” maar schoot daarna de bal ook voorlangs. Shirley Kocacinar van FSG kreeg meerdere doelkansen in de tweede helft, maar stuitte telkens op Jantien Wanrooij of ze schoot naast. Frederique Smit en Celine Ewes van FC Gelre maakten een mooie combinatie, maar Celine zag dat haar schot werd gestopt.  Een spannende slotfase volgde en hierbij was de beste kans voor Salina de Kok. Na een combinatie met Wendy Tiemes leek Vivian van Wijk uitgespeeld, maar ze was net op tijd terug om het schot van Salina te keren. In de laatste 5 seconden van de wedstrijd het laatste schot van Shirley Kocacinar, Jantien Wanrooij kon de bal met de vingertoppen nog net uit de linkerhoek tikken. Een terechte uitslag: 1-1

Lokatie: Sporthal Koningin Beatrixcentrum te Wehl

FC Gelre: Jantien Wanrooij (keepster), Wendy Tiemes, Celine Ewes, Wieke Wassink, Frederique Smit, Naomi Toussaint, Marylin Hup, Anke Kaal, Salina de Kok, Joop Koers (coach)

FSG:  Vivian van Wijk (keepster), Rian Geelen, Aniek Schepens, Shirley Kocacinar, Charlotte Schlings, Dounia Ben Bouazza, Lianne Esseling, Sitha Caessens, Paul Beckers (coach), Saskia Schoenmakers (teambegeleidster)

Scheidsrechters:  R. de Visser en S. van der Laan

Tijdwaarneming en secretaris:  E. Ulukan