A+ R A-

Ook transfers in Chinese vrouwenvoetbal

Chinese blauwdruk vrouwenvoetbal

Bizarre transfersommen van de Chinese clubs zijn ook te vinden in het vrouwenvoetbal na de transferwindow. Hoe komt het dat Chinese clubs investeren ineens? Kortom dat komt omdat de Chinese regering het wil. Het voetbalspel is geidentificeerd als een instrument voor propaganda. De regering wil een voetbalcultuur in China creeeren.

Maar hoe zit het met de Chinese Women's Super League? Op 18 maart staat deze 8-koppige competitie en eindigt op eind november. In de vrouwencompetitie is er een limiet van 3 buitenlandse speelsters, dit om meer chinese speelsters voetbaltijd te geven. China wil graag met hun Chinese nationale vrouwenteam weer terug aan de top komen.

Maar ondanks deze 3 buitenlandse voetbalsters waren er dus ook in bizarre transfers te melden.

 

De 2015 en 2016 Afrika Women's Speler van het Jaar, Gaelle Enganamouit en Asisat Oshoala hebben zich aangesloten bij de titelverdediger D. Quanjian. Oshoala komt van Arsenal over en Enganamouit van Rosengard.

Jiangsu Suning heeft geinvesteerd in de Noorse international Isabell Herlovsen, er gaan geruchten dat zij 120.000 dollar salaris zou krijgen. Ook hebben zij de Braziliaanse Gabi Zanotti weggeplukt bij de kampioen D. Quanjian.Herlovsen is een legende in Noorwegen met meer dan 100 caps.

 

En niet te vergeten na het seizoen 2016-2017 komt de 31-jarige Braziliaanse Cristiane van PSG over naar Changcun Zhuyoue. Momenteel speelt ze voor PSG, maar ook hier gaat het gerucht dat zij de duurst betaalde speelster zal worden.