Engeland wint groep D met 9 punten

Engeland is winnaar geworden van groep D met 9 punten net als Nederland. Dit zijn de enige twee landen die de volle winst wiste te behalen!

In Tilburg was onze reporter Andrew Jacobs aanwezig waar voor 3.335 toeschouwers Portugal en Engeland tegen elkaar speelden. De Engelsen speelden met de 2e garnituur maar kwamen desondanks door een slippertje van Portugal goalie Patricia Morais toch al in de 6e minuut op voorsprong. Doelpunt van Toni Duggan wat tevens het 50e doelpunt van het EK betekende.

Verslag

In de 17e minuut haalt Diana Silva de achterlijn en legt de bal voor het doel en krijgt de bal weer terug en legt de bal nogmaals voor het doel en daar was het Carolina Mendes die de bal tegen het net aan schoot, 1-1.
In de 22e minuut, voorzet Diana  waar Carolina op een haar na de bal miste om in het doel te koppen.
Vrije trap van Engeland van Alex Scott voor het doel gelegd maar Karen Carney kwam net te kort om de bal in het doel te schieten.

In de 2e helft gebeurde nog minder dan in de 1e helft, alhoewel het na 2 minuten al raak was voor Engeland, 1-2. Goed doorgaan van Nikita Parris die de bal onder goalie Patricia in het doel schoof.

In de 69e minuut vrije trap Portugal, Dolores Silva schoot naast het doel.
Pas in blessuretijd was er weer sprake van enige actie. De Portugezen kwamen nog akelig dichtbij de kwartfinales, maar de volley van Laura Luis belandde in de handen van goalie Siobhan Chamberlain.

Gelijk daarna floot scheidsrechtster Kateryna Monzul uit Oekraïne voor het eindsignaal zodat Engeland 1e in de poule werd en de Portugezen helaas 3e werden en naar huis moeten.

Voor de kwartfinale speelt Spanje tegen Oostenrijk en Engeland speelt tegen Frankrijk.

Videos

Reporter Luc Calleeuw sprak met de volgende speelsters

Nummer 1 Alex Scott (Engeland)

Nummer 2 Dolores Silva (Portugal)

Nummer 3 Nikita Parris (Engeland) -->  maker van de 1-2 -->

Nummer 4 Toni Duggan (Engeland) --> maker van de 1-1 die haar 50ste Interland speelde -->