Wedstrijdverslag: Pernis - FSG/Gezien.nl | Ronde 20 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Aanvangstijd: 20:30 u
Toeschouwers : 35

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

Een wedstrijd waar voor beide teams op competitiegebied weinig meer op het spel stond. Pernis wil weliswaar graag tweede worden en FSG speelt met het jonge team vooral om te leren en ervaring op te doen. Maar met de halve finale van de beker nog op het programma voor de thuisploeg moest er vandaag en ook volgende week goed gespeeld worden om vertrouwen op te doen.

Pernis begon echter uiterst slap aan de wedstrijd. Veel balverlies, te kort ingespeelde ballen en geen focus in de omschakeling. Het bood FSG zo de kans om in de wedstrijd te komen en te voetballen. De gasten maakten dankbaar gebruik van de geboden ruimte en combineerden goed. Grote kansen bleven in eerste instantie uit, maar wel werd er een aantal keer van afstand geschoten waarbij Jora Wolfgram twee keer reddend op moest treden. Namens Pernis kreeg Francisca Schols een goede kans, maar zij schoot ver naast. In de zevende minuut nam FSG verdiend de leiding. Terwijl heel Pernis stond te slapen, mocht Shirley Kocacinar zo oplopen en omdat ook Jora Wolfgram zich verkeek op het droge schot wat zij los liet, stond het plotseling 0-1. Dit leek de Rotterdamse dames wakker te schudden en er werd een tandje bij geschakeld. Goed spel leverde het nog niet op, maar wel enkele gevaarlijke schoten op doel van Arlette Almeida, Lenie Mendes Fernandes en Suzanne Bakker maar haar schot werd uit het doel gehouden door teamgenoot Lenie. In minuut 13, 14 en 15 maakte Pernis korte metten met FSG. Een fase van prachtig voetbal, geweldige combinaties en dito doelpunten. Eerst een 1-2 tussen Francisca Schols en Suzanne Bakker die door de captain beheerst werd afgemaakt. Vervolgens een individuele actie van Rochella Becker waarmee ze haar team op voorsprong bracht en weer Suzanne Bakker die dit keer de 1-2 aanging met Rochella en simpel af kon maken. Voor FSG kreeg alleen Shirley Kocacinar nog een mogelijkheid, maar dit keer was Jora Wolfgram alert.

Verwacht mocht worden dat Pernis beter uit de kleedkamer zou komen. In de eerste helft had het hooguit vier minuten laten zien hoe goed het team kan voetballen, de overige 16 werd de kaas van het brood gegeten door de jonge Limburgse ploeg. De eerste kans na rust was ook direct weer voor FSG, maar Charlotte Schings raakte de paal. Niet veel later moest zij het veld verlaten met een op het oog zware blessure. De thuisploeg leek zich wat te herpakken en kreeg kansen via Suzanne Bakker, Rochella Becker en Arlette Almeida wiens schoten tot twee keer toe goed geblockt werden. Na ongeveer tien minuten toch de 4-1 voor Pernis. Een vrije trap werd door Suzanne Bakker hard op doel geschoten en kon in eerste instantie nog gekeerd worden. Lenie Mendes Fernandes stond op de juiste plek te storen en kreeg de bal vanuit de draai zo voor haar rechtervoet. Zonder twijfelen schoot ze hard binnen. In de minuten die volgden enkele mooie aanvallen van Pernis, goede individuele acties en wat scherpe dieptepasses, maar de afwerking liet nog wat te wensen over. Aan de andere kant mocht Dounia Benbouazza het een keer proberen, maar zonder succes. Toen de bal vlak hierna bij Rochella Becker kwam speelde zij zichzelf vrij door de bal door de benen van een tegenstander te spelen en ook keepster Marloes van der Vlugt te passeren met een leep puntertje. Met nog zes minuten te spelen was de wedstrijd nu wel gespeeld. Kansen om de score uit te breiden kwamen er ook nog, maar Pernis ging hier slordig mee om.

Na de wedstrijd was er het besef dat we vandaag slechts bij vlagen goed hadden gespeeld. In een wedstrijd als deze moet je het op kunnen brengen veertig minuten in volle focus te spelen en over je tegenstander heen te lopen. Volgende week weer een kans als we op bezoek gaan in Sittard. De laatste test voor we op 12 april aantreden tegen Drachtster Boys, een tegenstander van een heel ander kaliber.