A+ R A-

2016, een fantastisch jaar voor de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal

Voor de ontwikkeling van het Nederlandse vrouwenvoetbal was 2016 een fantastisch jaar. Niet alleen groeide de amateurtak en schreven zich opnieuw meer meiden en vrouwen in dan het jaar ervoor, ook konden veel talenten de overstap maken naar een hoger niveau én oefenden de supporters van de Oranje Leeuwinnen al volop voor het Europees Kampioenschap 2017 dat plaatsvindt in ons eigen land! 


Aan het einde van het jaar is het tijd om de balans op te maken en terug te blikken op de mooie én minder mooie momenten van het afgelopen jaar. Vaak worden we daarbij geholpen met talloze lijstjes en programma's waarin sportieve hoogte- en dieptepunten centraal staan. Daarom, vlak voordat we de champagne ontkurken en vol moed aan onze goede voornemens beginnen, blik ik terug op een aantal belangrijke momenten in het Nederlandse vrouwenvoetbal  van het afgelopen jaar.

Lees meer...

Beste zenderbazen van Nederland,

Als ik naar oude brommende mannen wil kijken die vooral herinneringen ophalen over het aantal vrouwen dat ze hebben gescoord in plaats van doelpunten, dan heb ik keuze uit verschillende programma's. Wil ik wedstrijden kijken uit de Primera División, dan hoef ik zelfs niet eens extra te betalen, maar schakel ik met twee simpele klikken in. Met een beetje geluk krijg ik daarna zelfs nog les in Spaanse wijnen in de bodega van El Sierd, maar wil ik samenvattingen kijken van de afgelopen speelronde in de Eredivisie Vrouwen.. dan kan ik lang zappen, maar kom ik toch echt niets tegen.

Lees meer...

Ongelijkheid is discriminatie

Het onlangs gepubliceerde onderzoek van NMC Bright over het verdienmodel in de amateur voetbalwereld is niet echt schokkend te noemen. Het gaat er al jarenlang als zodanig aan toe. Een opfrissertje is echter wel. Zeker voor het kwakkelende schip, het AAA-merk KNVB. Het bolwerk met aan het roer verschillende kapiteins (of misschien juist geen) weet ook hier  geen sturing te geven. “Niet hun taak”, zou men mogelijk vanuit het Zeister bos reageren.

Indien U het nog niet heeft gelezen, klik dan hier.

Lees meer...

Zo lang er voetbal is, is er Hope

Op 18 september spelen de Oranjeleeuwinnen in het gigantische Georgia Dome in Atlanta een vriendschappelijke interland tegen de Verenigde Staten. Onze vrouwen treffen daar het team dat tijdens de afgelopen Olympische Spelen strandde in de kwartfinale tegen Zweden, het team van Megan Rapinoe en Alex Morgan maar vooral het team van de flamboyante keepster Hope Solo.

 

Helaas zal de sluitpost aankomende zondag vanwege een schorsing niet onder de lat staan. Solo noemde na afloop van de verloren kwartfinale de Zweedse speelsters namelijk 'lafaards', een uitspraak die haar een zes maanden lange uitsluiting van het nationale team opleverde en zéér waarschijnlijk een direct einde maakt aan haar loopbaan als international.

Lees meer...

Chaos bij AAA-merk KNVB is compleet

 

Als zodanig wordt de stand van zaken rondom de KNVB (landelijk) omschreven. Het AAA-merk dat ondertussen wereldwijd bekend blijft in Nederland doet voorkomen alsof het weglopen van gerenommeerde namen slechts een incident is. Niet waar natuurlijk. Afijn, daar waar het mannenbolwerk volop in de schijnwerper staat, laat VrouwenvoetbalNederland het licht schijnen op … het gekleuter bij de vrouwenafdeling van diezelfde KNVB.

Onlangs werd namelijk Foppe de Haan toegevoegd aan de technische staf.

Lees meer...