A+ R A-

KNVB en eredivisieclubs zaalvoetbal starten meiden O18 competitie

Enkele clubs in de Eredivisie Vrouwen Zaal en de KNVB geven meiden van O18 de kans om te zaalvoetballen in competitieverband. In het vrouwenzaalvoetbal zijn nog maar enkele meidenteams actief. Als er niets is dan schrijven team ook niet in voor een compettie. De meeste eredivisie verenigingen zijn enthousiast over het idee. Op dit moment heeft pas 30% van de eredivisieverenigingen een O18 meidenteam. Iedereen hoopt natuurlijk dat in het seizoen 2017 ’18 alle verenigingen een team hebben.

Ook internationaal zijn er geluiden om het vrouwenzaalvoetbal te stimuleren.

 

Op de Youth Olympic Gamers  komt er misschien voor meiden – en jongensteam O18 een competitie. De FIFA denkt op dit moment na op welke wijze teams zich kunnen plaatsen voor deze competitie.In de wandelgangen wordt ook gesproken over WK voor nationale teams in 2020.

 

Drachtster Boys, KTP Nieuw Roden en Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau zijn de verenigingen die aan de slag gaan in deze meidencompetitie. Op 11 november a.s. is de eerste wedstijd voor deze eredivisie meiden in Sportcentrum Leek.  Het is de voorwedstrijd tussen de vrouwen van KTP Nieuw Roden en Drachtster Boys. De deelnemers hopen door deze opzet meer meiden te interesseren voor zaalvoetbal.

 

In de komende periode is er nog meer aandacht voor meidenzaalvoetbal. Hovocubo organiseert op 18 december a.s. voor de tweede maal het West Friesland kampioenschap voor meiden tot 17 jaar. De wedstrijden worden gespeeld in sporthal de Opgang in Zwaag. Ook hier zijn de eredivisie speelsters van Hovocubo aanwezig. In Heerhugowaard komen op 4 januari 2017 de meiden O14,O16 en O19 aan de bak tijdens het prestigieuze toernooi “Futsal Girls Cup” georganiseerd door Reiger Boys/Treffer Uitzendbureau.

 

Verenigingen die interesse hebben in meidenzaalvoetbal kunnen contact op nemen met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..