A+ R A-

Oranje O19 wint van Zwitserland

Vandaag om 12 uur kwam de formatie van Jessica Torny in actie tegen Zwitserland. Afgelopen woensdag incasseerde het team de gelijkmaker van Portugal in blessure tijd, wat zeer zuur was. Vandaag wisten de wedstrijd gelukkig wel winnend af te sluiten. Al vroeg in de 1e helft kwam Oranje O19 op voorsprong door een doelpunt van Soraya Verhoeve, 1-0. Dit was tevens de ruststand. Nog maar net terug in het veld kregen ze een tegendoelpunt te verwerken, 1-1.  In de 63e minuut kwam Nederland weer op voorsprong, deze keer door een doelpunt van Sisca Folkertsma, en gaf deze niet meer uit handen.

Bondscoach Jessica Torny begon met de volgende speelsters in de basis: Jacintha Weimar, Yvonne van Schijndel, Vita van der Linden, Nadine Noordam, Lysanne van der Wal, Cheyenne van den Goorbergh, Naomi Pattiwael, Silvie van der Plas, Esmee de Graaf, Sisca Folkertsma en Soraya Verhoeve.

Het team is in voorbereiding op de Eliteronde welke in eigen huis in april wordt afgewerkt. Klik hier voor het programma Eliteronde. Klik op lees meer voor kort verslag en statistieken .....>>>>


Verslag KNVB

Bron: onsoranje.nl KNVB Media

Vrouwen onder 19 klopt Zwitserland

Het Nederlands elftal voor speelsters onder 19 jaar heeft vrijdag in een oefeninterland Zwitserland verslagen. In het Portugese Monte Gordo won de ploeg van KNVB-coach Jessica Torny met 2-1. "Meer dan terecht. We hadden na een ontzettend goede eerste helft al ruim voor moeten staan", aldus KNVB-coach Jessica Torny.

Met minimaal vijf treffers, vond Torny. Haar ploeg was in het inmiddels zonnige Portugal van meet af aan duidelijk de meerdere van Zwitserland, kreeg talloze kansen en vond in Sisca Folkertsma voortdurend een vrije speelster op het middenveld. Al na zeven minuten stond de openingstreffer op het bord. Soraya Verhoeve kon de score snel openen door bij de tweede paal de voorzet van Naomi Pattiwael binnen te tikken.&

 

Onder 19 verzuimde daarna echter door te drukken en de kansen te benutten. Onder anderen Verhoeve (kon doorlopen op de keepster), Cheyenne van den Goorbergh (schoot voorlangs) en Pattiwael (tikte van dichtbij over) kregen de bal niet tegen de touwen. Direct na de pauze kreeg Nederland daarvoor de rekening gepresenteerd. Lysanne van der Wal liet zich te gemakkelijk uitspelen en ook werd na de voorzet bij de tweede paal niet voldoende dekking gegeven. Het gaf Zwitserland alle gelegenheid de 1-1 te produceren.

 

Slordigheden en individuele fouten

 

"Het was een opeenstapeling van slordigheden en individuele fouten. Dat moet eruit. We moeten daar beter in worden, slimmer ook vooral", vond Torny, wiens formatie woensdag - overigens met tien andere basisspeelsters - tegen thuisland Portugal ver in blessuretijd een gelijkspel moest toestaan.

 

Nu herpakte de ploeg zich echter goed en zorgde een kwartier voor tijd alsnog voor de terechte winst. Folkertsma was scherp bij een matige Zwitserse opbouwpass door de bal met de punt van haar schoen te onderscheppen, haar duel te winnen en langs de keepster binnen te tikken: 2-1.

 

Typisch Nederlands

 

Torny: "We maakten het onszelf net als tegen Portugal soms te lastig door het altijd maar alles voetballend te willen oplossen. Typisch Nederlands. Soms moet je de bal gewoon op je pantoffel nemen en wegrammen. Maar los daarvan was het een uitstekende wedstrijd en een erg leerzame stageperiode."

 

Van 3 tot en met 7 maart volgt nog een oefenstage in het Spaanse La Manga. Vanaf 5 april speelt Onder 19 in Eibergen en Hengelo de Eliteronde voor het Europees kampioenschap. 

 

 

Statistieken

Statistieken:

 

Wedstrijd: Nederland O19 - Zwitserland O19

Datum: vrijdag 22 januari 2016

Aanvang:  12:00 uur

Locatie: Monte Gordo te Portugal

Betreft: Vriendschappelijke wedstrijd

Ruststand: 1 - 0

Eindstand: 2 - 1

Scheidsrechter:

Assistent scheidsrechters: 

Toeschouwers:

Reporter: Angela van Oijen

 

 

Scoreverloop:
  7e min 1 - 0 Soraya Verhoeve
48e min 1 - 1 Marilena Widmer
63e min 2 - 1 Sisca Folkertsma

 

Kaarten:

 

Wissels:
Nederland:
31e min: Kelly Steen voor Jacintha Weimar
61e min: Lize Kop voor Kelly Steen
90+2e min: Vera ten Westeneind voor Yvonne van Schijndel

 

Opstellingen:

Nederland:

Jacintha Weimar
Yvonne van Schijndel
Vita van der Linden
Nadine Noordam
Lysanne van der Wal
Cheyenne van den Goorbergh
Naomi Pattiwael
Silvie van der Plas
Esmee de Graaf
Sisca Folkertsma
Soraya Verhoeve

 

 

Selectie

Complete Selectie

 

De definitieve selectie is als volgt:

Suzanne Admiraal (Telstar), Sabrine Ellouzi (FC Twente), Sisca Folkertsma (PSV), Nadine Fritschy (Telstar), Cheyenne van den Goorbergh (FC Twente), Esmee de Graaf (PEC Zwolle), Lindsey Keizerweerd (CTO Amsterdam Talent Team), Lize Kop (CTO Amsterdam Talent Team), Vita van der Linden (Ajax), Nadine Noordam (ADO Den Haag), Naomi Pattiwael (CTO Eindhoven Talent Team), Silvie van der Plas (CTO Amsterdam Talent Team), Pleun Raaijmakers (CTO Eindhoven Talent Team), Kay-Lee de Sanders (CTO Amsterdam Talent Team), Maureen Sanders (PSV), Yvonne van Schijndel (CTO Eindhoven Talent Team), Nurija van Schoonhoven (PEC Zwolle), Kelly Steen (Telstar), Kim van Velzen (CTO Amsterdam Talent Team), Soraya Verhoeve (CTO Amsterdam Talent Team), Lysanne van der Wal (sc Heerenveen), Jacintha Weimar (CTO Eindhoven Talent Team), Vera ten Westeneind (CTO Eindhoven Talent Team).