A+ R A-

Dat wordt alles of niets

Reporter Luc Calleeuw sprak met Duits voetbalster van het jaar en VFL Wolfsburg speelster, Alexandra Popp na de wedstrijd tegen SGS Essen en voor de return bij PSG zondag, waar Wolfsburg een 2-0 achterstand moet zien weg te werken!

Opnieuw een vooruitgeschoven kampioenschapswedstrijd, het volgt allemaal snel op elkaar Alexandra?

Alexandra Popp: "Ja klopt, maar ik geloof dat we ondertussen dat ritme een beetje gewoon zijn, gelukkig maar. En als je graag voetbal speelt dan geniet je daar toch ook van. Het zijn allemaal wedstrijden van een hoog niveau, daar doe je het als speelster voor. Soms is het ook goed als je een aantal wedstrijden kort op elkaar hebt, zeker als er eens een mindere tussen zit".

Vandaag liep het weer goed, een vlugge voorsprong hielp?

Alex: "Het vroege doelpunt heeft ons zeker geholpen, want hier in Essen hebben we het altijd moeilijk. Nu gaf het ons direct vertrouwen. Toch duurde het nog vrij lang voor we definitief zeker waren. Eens de nul – twee speelden we verlost en konden we de voorsprong mooi uitbouwen en liep het iets makkelijker".


Wat liep er volgens jouw vorige zaterdag mist thuis tegen PSG?

Alex: "We waren niet genoeg aanwezig, hebben veel te weinig duels gewonnen. Het leek of er niet de juiste ingesteldheid was. We kwamen overal te laat, wonnen geen enkele tweede bal. Het was gewoon van onze kant te weinig. We hadden het moeilijk en PSG heeft daar optimaal gebruik van gemaakt. We hebben ook veel te weinig kansen gecreëerd, eigenlijk maar één en dat was al na 3 minuten, voor de rest niets".


Hoe kijk je naar de wedstrijd nu zondag in Parijs?

Alex: "Dat wordt alles of niets, maar we geloven 100% in dat het kan. We hebben het potentieel om het ook daar, ondanks de moeilijke situatie te maken. Maar we moeten er vanaf het begin staan, direct aan de bak. Als wel vlug kunnen scoren kan alles en kunnen we het alsnog draaien. Je mag eigenlijk vrouwenvoetbal niet met mannenvoetbal vergelijken, maar als je gisteren ziet hoe FC Bayern München de wedstrijd tegen Porto draait, dan weet je dat het kan. Op die manier moeten ook wij de wedstrijd aanpakken. We willen naar Berlijn en daar gaan we alles aan doen. We hebben nog voor zulke moeilijke opdrachten gestaan. Als we het opnemen zoals we in Rosengard gestart zijn is heel veel mogelijk".


Daarna volgen nog minstens 2 finales, de Beker tegen Turbine in Keulen en de laatste kompetitiewedstrijd in Frankfurt?

Alex: "Laten we ervan uitgaan dat het er dus 3 worden. We zijn blij dat we al in die Beker Finale staan. Dat is altijd iets mooi en dat hebben we al bereikt. Een bekerfinale is altijd een aparte wedstrijd. De laatste wedstrijd op Frankfurt wordt een hele zware, daar kunnen we alles winnen of verliezen. De titel vinden we toch het meest belangrijkste".


Dat was mijn volgde vraag, mocht Berlijn niet lukken, wat haal je dan het liefst binnen?

Alex: "Ik ga er nog steeds van uit dat ook Berlijn kan, maar het kampioenschap is toch wat we het meest willen omdat dit iets is over een gans seizoen".


En als we nu zeggen, VFL Wolfsburg kampioen, Bayern München tweede en Frankfurt wint de WCL, dan heeft Duitsland volgend jaar 3 teams in de Europa cup?

Alex: "In principe zou dat een goede zaak zijn. Eigenlijk zou de Bundesliga als sterkste kompetitie best drie deelnemers mogen hebben in de WCL, maar dat geld ook een beetje andere landen als Frankrijk, Noorwegen, Zweden. Het zou in ieder geval een goede zaak zijn voor het Duitse Vrouwenvoetbal, maar nogmaals zo rekenen we niet, we willen gewoon alles winnen en die finale halen".


En daarna nog een WK in Canada met als doel de Wereldkampioen te worden?

Alex: "Heel zeker, dat is het doel. We moeten daar toch minstens de halve finale bereiken. Maar uiteraard gaan we voor het hoogste".


In de groepsfase is Noorwegen de zwaarste tegenstander, Ivoorkust en Thailand mogen geen probleem volgen. Thailand heb ik gezien, die moeten jullie met dubbele cijfers wegspelen?

Alex: "Noorwegen is altijd een moeilijke tegenstrever. Van de andere twee heb ik eigenlijk niet direct een idee hoe sterk ze zijn. Als jij zegt dat Thailand niet goed is".

Die hebben tegen Nederland (7-0), PSV (2-1), Standard Luik (3-1) en Ajax (3-0) verloren, zijn er enkel in geslaagd tegen SGS Essen (1-2) te winnen.

Alex: "Het blijft voetbal".


Intussen is voor het EK 2017 in Nederland getrokken. Duitsland zit in een groep met Rusland, Hongarije, Turkije en Kroatië, al over nagedacht?

Alex: "Nog niet echt, eerst nu de belangrijke weken, daarna het WK en dan eerst vakantie. Daarna gaan we daar pas aan denken. Maar als Duitsland moeten we er altijd staan, dus ook op dat EK in Nederland".


Vorig jaar hadden we een gesprek in Lissabon na de WCE finale, mijn profielbeeld is nog altijd de foto met jou met de winnaarsmedaille. Ik hoop nog steeds dit jaar met jou in Berlijn een nieuwe te maken, heb je me beloofd he?

Alex: "Duidelijk, we zullen er alles aan doen om de wedstrijd te draaien en naar Berlijn te trekken En als we daar winnen maken we natuurlijk die foto Luc".


Laatste vraag nog. Nederland is dit jaar voor de eerste keer op het WK, wat weet je van dat team?

Alex: "Het spreekt voor Nederland dat ze dit gehaald hebben, dat is een feit. Heel veel speelsters hebben buitenlandse ervaring, spelen in Scandinavië. Ik weet bijvoorbeeld dat Manon Melis een super snelle spits is die in Zweden speelt. Maar zelf heb ik eigenlijk nog niet zo dikwijls tegen Nederland gespeeld, daardoor ken ik het team niet zo goed. Toch weet ik dat het een degelijk team is en Miedema ken ik van Bayern, een gevaarlijke spits".


Enorm bedankt Alex, we zien ons zondag in Parijs. Heel veel geluk daar. En onze afspraak staat voor Berlijn.

Alex: "Tot zondag, laat ons dat zeker hopen".