A+ R A-
Wedstrijdverslag: The Counters - FSG/Gezien.nl | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2012-2013

The Counters - FSG/Gezien.nl
1 6

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 26 april 2013
Aanvangstijd: 18:30 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van The Counters
Door Gemma van Vliet

Vrijdagavond 26 april stond het laatste competitieduel van The Counters op het programma. Dit duel werd gespeeld tegen FSG. De turbulente uitwedstrijd werd met 6-2 door ons verloren. Vooraf aan de wedstrijd werd de tactiek doorgenomen in de kleedkamer. De tegenstander zou bij de middenlijn worden opgevangen en vanuit daar druk worden gezet. Nadat de namen waren omgeroepen begon The Counters vol goede moed aan de wedstrijd.

Na twee minuten was er al het eerste schot richting doel van Caroline. Daarna volgden er twee schoten van FSG op het doel van nummer 9, Annika Pluijmen, maar deze waren geen probleem voor keepster Mariel van de Geer.  De ruimten achterin bij The Counters werden goed dichtgehouden en vanuit een counter ging de inzet van Anouk Noom net naast. Uit de tegenaanval, waarbij er een hoge bal werd getrapt, kopte Annika Pluijmen net over.

De daarop volgende minuten was het FSG dat veel balbezit had en de wedstrijd domineerde. Er waren onder andere kansen voor Dounia Ben Bouazza, na een communicatiefout achterin bij de counters. Maar zij faalde oog in oog met de keepster. Ook zag Jiska Theunissen haar inzet net naast het doel gaan.

Na een aanval over rechts van de counters werd een speelster van de counters van achteren neergehaald. Annika Pluijmen krijgt hiervoor een gele kaart van de scheidsrechter. Uit de aanval die uit deze vrije trap volgt schiet Gemma van Vliet naast. Hierna volgen er enkele overtredingen aan weerskanten.

Nadat er een overtreding wordt gemaakt op een speelster van de counters, zijn er inmiddels zes overtredingen begaan en mag er een tien meter trap worden genomen. Melanie Snoeijink mag deze vrije trap nemen en zij doet dit fenomenaal. Zij schiet 'snoei' hard in de rechterkruising. 1-0 voor de counters. FSG zet hierna aan en na wat geduw en getrek kan Shirley Kocacinar alsnog de gelijkmaker inschieten. Dit is ook meteen de russtand.

De tweede helft begint nog positief met een mooie redding van Mariel van de Geer maar vrij snel daarna volgt de 1-2 van opnieuw Shirley Kocacinar. De counters is het kwijt en na een één-tweetje door het midden van FSG volgt de 1-3, gemaakt door Charlotte Schings. De counters probeert het en Anouk Noom krijgt nog een gele kaart na een overtreding op een speelster van FSG.  FSG krijgt nog een enorme kans, Jiska Theunissen heeft de keepster van de counters al omspeelt, maar faalt alsnog in het afmaken.

De counters vraagt om een time-out. Hierna herpakt de counters zich weer door een mooie aanval , waarbij Anouk Noom de eindpass net niet onder controle kan nemen en hierdoor niet kan schieten.  De counters gaan weer meer druk zetten en hierdoor vallen er gaten in het spel. Hier kan FSG van profiteren en vanuit de counter wordt het 1-4 door Shirley Kocacinar en 1-5 door Charlotte Schings. De wedstrijd is gespeeld en de counters krijgen nog een tien meter trap. Deze wordt opnieuw genomen door Melanie Snoeijink, maar nu vindt zij het net niet. Uit wederom een counter maakt Dounia Ben Bouazza haar eerste van de wedstrijd na een voorzet van Shirley Kocacinar. Eindstand 1-6.

De counters sluiten hierbij hun eerste seizoen in de Eredivisie af, met een nederlaag.  25 mei is er nog een seizoensafsluiting waarbij iedereen van harte welkom is in de Sprong.


Statistiek

Opstelling The Counters:
Mariel van de Geer, Maureen Koster, Melanie Snoeijink(1), Eke Wardenaar, Gemma van Vliet, Paulien van Vliet, Caroline Sturop, Ruth Sneep, Anouk Noom. Coach: Erwin Stevens.

Opstelling FSG:
Marielle Janssen, Jiska Theunissen, Shirley Kocacinar(3), Charlotte Schings(2), Annika Pluijmen, Dounia Ben Bouazza(1). Coach: Paul Beckers.