A+ R A-
Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Zuidoost United | Ronde 14 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - Zuidoost United
4 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 27 januari 2017
Aanvangstijd: 21:30 u


 Samenvatting

Opnieuw winst voor Drachtster Boys vrouwen

Nadat er afgelopen week gewonnen werd van Drs Vijfje, de nummer 5 van de competitie, stond vrijdag 27 januari de wedstrijd tegen Zuidoost United op het programma. De ploeg uit Amsterdam stond voor aanvang op de derde plaats. Drachtster Boys stond op de vierde plaats.

Om 21.30u werd het startsignaal gegeven en nam Zuidoost United de aftrap. Gezien de grote uitslagen in de afgelopen edities beloofde ook deze wedstrijd een spektakel voor de neutrale toeschouwer te worden.
Het begin van de wedstrijd was dan een groot contrast met de verwachting. Zuidoost United zakte ver in en liet Drachtster Boys het spel maken. Zij loerden op kansjes middels de counter. De vrouwen uit Drachten kregen kansen via Sanne Bijlstra en Bernou Hijlkema. Zij troffen echter geen doel.
De corners leverden vervolgens aan beide kanten grote kansen op. Aan de kant van Drachtster Boys was het Vera Veelers die goed wegdraaide van haar tegenstander. Haar schot werd gestopt door keepster Soraya Wong-a-Liem. In de rebound kon Esther van Toledo de bal niet genoeg omhoog wippen om de keepster te passeren.
Bij de corners aan de andere kant moest Teuny Bosma twee keer redden op schoten van Bouchra Moudou en Michelle Playfair.
De grootste kans van de eerste helft was voor de Amsterdamse vrouwen. De zusjes Playfair tikten de bal snel heen en weer door de verdediging. Ook keepster Teuny Bosma werd gepasseerd, maar voor het lege doel werd de bal op de paal geschoten.
Bij Drachtster Boys had Bernou Hijlkema het vizier niet op scherp staan. Ze creëerde veel kansen en stond vaak op de goede plek, maar haar schoten gingen veelal over en naast.
In de rust stond daardoor dan ook de brilstand nog op het scorebord.


Drachtster Boys ging de tweede helft voortvarend van start door een vroege goal. Lotte Donath onderschepte de bal en speelde Jessie Prijs in. Zij legde op haar beurt de bal weer breed, waardoor Lotte Donath de bal binnen kon schuiven; 1-0.
Ook de 2-0 volgde snel. Esther van Toledo gaf de bal voor op Marian Meijer, die wist te scoren.
Aan de andere kant deden de Amsterdammers wat terug. Uit een corner werd Michelle Playfair aangespeeld. Zij draaide goed weg en schoot de bal van dichtbij hard binnen; 2-1.
Vera Veelers bracht de marge weer terug op twee goals. Zij draaide goed bij haar tegenstander weg en schoot van afstand hard binnen; 3-1.
Het slotakkoord was voor Lotte Donath. Een korte intrap van Esther van Toledo werd in de verre hoek geschoten door Lotte Donath, waardoor de 4-1 op het scorebord werd gezet.
Zuidoost United wist in de slotfase het publiek nog even goed te vermaken met een aantal fraaie acties en mooie passeerbewegingen. Echter tot gevaarlijke kansen kwam het niet meer, waardoor de 4-1 tevens de eindstand werd.
Drachtster Boys blijft ondanks de winst op de vierde plaats staan met 2 punten minder dan Zuidoost United, maar heeft een wedstrijd minder gespeeld.


Volgende week neemt Drachtster Boys het in Heerhugowaard op tegen Reiger Boys voor de halve finale van de beker. Zuidoost United is volgende week vrij.


Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Margrythe Beute, Sanne Bijlstra, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer, Atty Eelkema en Bernou Hijlkema


Selectie Zuidoost United: Soraya Wong-a-Liem, Cyrna Tawjoeram, Samia Kaaouane, Nadia Amozlouf, Bouchra Moudou, Priscilla Playfair, Michelle Playfair, Fouzia Taybi, Nathalia Santibanez Vargas, Sharday Pattinasarany.