Wedstrijdverslag: ADO Den Haag - FC Twente | Ronde 1 | Eredivisie Veld 2015-2016

21-08-2015

Na een succesvol kwalificatietoernooi voor de UEFA Women’s Champions League is FC Twente Vrouwen de competitie ook goed begonnen. Na een 0-0 ruststand werd met 0-2 van ADO Den Haag gewonnen. Shanice van de Sanden nam de eerste treffer voor haar rekening. Jill Roord scoorde vlak voor tijd 0-2.

In de eerste helft kwam de ploeg van Arjan Veurink stroef op gang. De openingsfase was dan ook voor ADO Den Haag. Toch was de grootste kans aan de kant van FC Twente te noteren. Shanice van de Sanden miste oog in oog met de keeper. Richting het einde van de eerste helft lag het initiatief bij FC Twente. Kleine kansen voor Renate Jansen leverden echter geen openingsgoal op.

Bij de start van de tweede helft was het eerste gevaar voor ADO toen een vrije trap op de lat belandde. Wat volgde was een fase zonder kansen voor beide ploegen. De eerste treffer van de wedstrijd viel vervolgens na 68 minuten spelen nadat de keeper een voorzet van Shanice van de Sanden verkeerd beoordeelde. In de resterende 20 minuten waren er verschillende kansen de score te verdubbelen. Met nog ruim vijf minuten op de klok was het Jill Roord die uiteindelijk de tweede van de avond scoorde.

Scoreverloop
68′ 0-1 Shanice van de Sanden
84′ 0-2 Jill Roord