Uitslagen Eredivisie Zaal 2e ronde

Op vrijdag 23 september werd de 2e ronde gespeeld. Drachtster Boys was in haar uitwedstrijd te sterk voor drs. Vijfje, het scoorde in de 3e minuut de 0-1 en in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde de thuisploeg in eigen doel en zette de eindstand op 1-6 voor DFT. FC Gelre verloor thuis met 2-5 van vv Pernis. Ook KTP Nieuw Roden nam de punten mee naar huis, het versloeg Avanti/Keuning Advocaten met 1-3. Bij Zuidoost United vallen meestal veel doelpunten, ook nu weer, het won thuis met 6-3 van Pro Futsal Club. Tot slot moest Hovocubo thuis spelen tegen Team Alkmaar/Sportstars, ook hier won de thuisclub en wel met 4-1.

Nabeschouwing

Door Marius Privee

Drachtster Boys en Zuidoost United koppositie in de Eredivisie Zaal

In de Eredivisie Zaal wonnen zowel Drachtster Boys en Zuidoost United hun tweede wedstrijd. Drachtster Boys speelde thuis tegen drs Vijfje. In de beginfase kregen beide teams kansen. Na enkele minuten was het Jessie Prijs die scoorde uit een pass van Esther van Toledo. Het was daarna Esther van Toledo die een solo afrondde en 2 - 0 scoorde. De weer volledig herstelde Marian Meijer onderschepte vlak voor rust de bal en punterde de 3 - 0 binnen. Na de rust een sterk begin van de thuisploeg. Jessie Prijs maakte haar tweede van de avond. Ook Esther van Toledo maakt daarna haar tweede goal en de stand was 5 - 0. Vervolgens kon drs Vijfje de eer redden. Het slotakkoord was een bal die van richting veranderde en verdween in het doel van de studentenploeg.

In een spannende wedstrijd wist Zuidoost United het team van Pro Futsal Club te verslaan. Het werd een 6 - 3 overwinning voor de thuisploeg.

Nieuw Roden heeft nog niet de vorm en dat gaf Avanti/Keuning Advocaten de kans om te winnen. Het was echter de sterk keepende Joukje van der Meer die erger voorkwam voor de thuisploeg. Een vrije trap van Amber Bandringa leverde al in de 2e minuut een voorsprong op. Na de wissel maakte dezelfde speelster de 0 - 2. De vrouwen uit Stiens kwamen terug op 1 - 2 door een verwoestend schot van Sitsoeng Hau. Avanti nam risico's. Dat werd afgestraft door Renee Huizinga die de eindstand van 1 - 3 op het scorebord zette.

FC Gelre kreeg landskampioen vv Pernis op bezoek. In de eerste helft namen de Rotterdammers een 0 - 1 voorsprong. Meer druk van de thuisploeg in de 2e helft gaf meer ruimte voor acties van de speelsters van de landskampioen. Het werd uiteindelijk een 2 - 5 overwinning voor de meiden van Sharon van Zadelhoff.

Hovocubo wint thuisduel tegen Alkmaar/Sportstars. In de eerste helft kwam de thuisploeg op een 1 - 0 voorsprong door Suzanne Deckers. In de 2e helft scoorde Marjan Brouwer de 2 - 0. Daarna namen de bezoekers meer risico en scoorde Demi Wustenhoff de 2 -1 . Vlak daarna verdween een bal die van richting veranderde in het doel van de Alkmaarders. Het was tenslotte Benthe Huijsman die de 1 -4 scoorde.

vervolg

Vrijdag,23 september is de 2e speelronde in de Eredivisie Zaal, opvallend is dat er veel regionale derby’s op het programma staan. In het Noorden ontmoeten drs Vijfje en Drachtster Boys elkaar in Groningen. Beide ploegen wisten de volle winst in de eerste speelronde te pakken. De nieuwe coach Jappie de Vries hoopt dat zijn ploeg de punten thuis houdt. In Stiens komt bij debutant Avanti/Keuning Advocaten het Drentse KTP Nieuw Roden op bezoek. In de vorige wedstijd pakten beide ploegen geen punten.

Hovocubo, vorige week vrij, krijgt Team Almaar/ Sportstars op bezoek. Coach Rudy Monden ( Hovocubo) zag vorige week de Alkmaarders verliezen van Zuidoost United en hoopt de puntenin Zwaag te houden.

In Wehl is het affiche FC Gelre tegen vv Pernis. De thuisploeg won in het seizoen 2011 – 2012 de landstitel. De bezoekers zijn de huidige eigenaar van de schaal.

In de eerste wedstrijd pakte FC Gelre drie punten en was vv Pernis vrij.

Zuidoost United bindt in Amsterdam de strijd aan met Pro Futsal Club (Apeldoorn). De thuisploeg pakte in de eerste wedstrijd een moeizame zege. De Apeldoornse vrouwen
verloren afgelopen week hun eerste wedstrijd.

Programma

Programma 23 september 2016

21.30 uur Aclo Sportcentrum (Groningen)          G.S.V.F. drs. Vijfje – Drachtster Boys
20.30 uur Bijlmer Sportcentrum (A’dam)            Zuidoost United – Pro Futsal Club
20.30 uur Beatrix Centrum (Wehl)                     FC Gelre – vv Pernis
20.30 uur Sportcentrum It Gryn (Stiens)            Avanti/Keuning Advocaten – KTP Nieuw Roden
21.30 uur De Opgang ( Zwaag )                        Hovocubo – Team Alkmaar/ Sportstars

Uitslagen

Uitslagen

Drachtster Boys was in haar uitwedstrijd te sterk voor drs. Vijfje, het scoorde in de 3e minuut de 0-1 en in de laatste minuut van de wedstrijd scoorde de thuisploeg in eigen doel en zette de eindstand op 1-6 voor DFT.
FC Gelre verloor thuis met 2-5 van vv Pernis.
Ook KTP Nieuw Roden nam de punten mee naar huis, het versloeg Avanti/Keuning Advocaten met 1-3.
Bij Zuidoost United vallen meestal veel doelpunten, het won thuis met 6-3 van Pro Futsal Club.
Tot slot moest Hovocubo thuis spelen tegen Team Alkmaar/Sportstars, ook hier won de thuisclub en wel met 4-1.