Uitslagen ronde 4 Eredivisie Veld

FC Twente - Heerenveen begon pas om 20.30 uur dit ivm de afwezigheid van het arbitraal kwartet, foutje KNVB en bedankt, de wedstrijd werd ook nog tijdelijk gestaakt ivm onweer, dat werd een latertje dus. Ruststand 1-0. Na rust scoorde Heerenveen de gelijkmaker en daar bleef het bij, eindstand 1-1.

Reeds in de 1e minuut scoorde PEC Zwolle tegen VV Alkmaar en deed dat vanavond veelvuldig, het werd een slachtpartij want PEC won met maar liefst 1-7.

Ook PSV scoorde in de 1e minuut maar verloor haar voorsprong in de 2e helft want Achilles,29 kwam langszij eindstand 1-1.

ADO scoorde 3x en Excelsior/Barendrecht 1x, dus 3-1 eindstand.

Verrassende gelijke spelen vorige week vrijdag en ook nu weer. Deze vrijdag is de landskampioen Ajax vrij met het oog op de Champions League wedstrijd a.s. woensdag 4 oktober op De Toekomst. FC Twente speelde gelijk, staat nog steeds alleen aan de leiding met 8 punten, maar als Ajax en ADO hun inhaalwedstrijd winnen komen ze op gelijke hoogte, PSV laat alweer 2 punten liggen. Twee speelsters voeren nog steeds de Topscorerslijst aan, namelijk Ellen Jansen en Vanessa Susanna.

Nabeschouwing

Bij FC Twente een ander ongemak, er was door de KNVB geen arbitraal kwartet aangezegd, gelukkig werd dat vanavond hersteld, maar daarom kon de wedstrijd niet eerder beginnen dan 20.30 uur. Tot overmaat van ramp werd de wedstrijd in de 41e minuut voor een dikke 10 minuten stil gelegd vanwege onweer. In de extra tijd van de 1e helft schiet Sherida Spitse een vrije trap binnen, ruststand 1-0 voor FC Twente - sc Heerenveen. Na rust maakte Dayna Schra de gelijkmaker voor Heerenveen. Er kwamen geen doelpunten meer bij dus eindstand 1-1.

Drie kwartier voor aanvang van VV Alkmaar - PEC Zwolle was er een wolkbreuk in NH, gelukkig was het overtollige regenwater net op tijd verdwenen en kon de wedstrijd op tijd beginnen op het mooie bijveld van AZ. Het leek allemaal zo mooi te gaan voor VV Alkmaar maar PEC Zwolle dacht er anders over. Reeds in de 1e minuut keek Alkmaar al tegen een achterstand, de eindstand werd maar liefst 1-7. Er werd voor PEC Zwolle gescoord door Abby Holmes (2x) Esmee de Graaf, Marlo Swaetman, Siobhan McDonough en Lauri Weijkamp, Amber Wuring van vv Alkmaar gaf PEC een goal cadeau en Katja Snoeijs redde de eer voor VV Alkmaar. Een flink pak slaag voor de Alkmaarders zij snakten naar het eind en de Zwollenaren hebben een feestelijke terugreis.

In de 10e minuut kwam ADO Den Haag via Nadine Noordam op voorsprong tegen Excelsior/Barendrecht. In de 2e helft scoorden Marthe van Erk en Victoria Pelova de 2 en 3-0. Exclesior/B kon in blessuretijd de eer redden, eindstand 3-1. Pech voor Zoi van de Ven van Excelsior/Barendrecht, zij moest het veld per brancard verlaten, wij wensen haar een spoedig herstel.

In Groesbeek keek Achilles'29 ook in de 1e minuut tegen een achterstan. Kim DeCesare scoorde de 1-0 voor PSV. Bonita Theunissen van Achilles scoorde in de 50e minuut de gelijkmaker en daar bleef het voor beide partijen bij, eindstand 1-1.

Voorbeschouwing

Vrij dit weekend is aJAX!
Alle duels beginnen op vrijdag en starten om 19:30 uur

ADO Den Haag - EXCELSIOR/BARENDRECHT
Locatie: Car Jeans Stadion te Den Haag

Nog niet eerder hebben beide teams tegen elkaar gespeeld.
De Groen-Gelen behaalden vorige week een uitstekend gelijkspel tegen en bij Ajax!
Excelsior/Barendrecht wacht nog steeds op hun eerste Eredivisie punt.

Het is de nummer 7 tegen de nummer 9.

FC Twente - SC Heerenveen
Locatie: Slangenbeek

FC Twente - Sc Heerenveen was de eerste wedstrijd van de Eredivisie 2007-2008 op 29 augustus 2007 een record aantal bezoekers van 5500 toeschouwers in het sfeervolle Arke-Stadion (rust 1-2, eindstand 2-3).

Vrijdag wordt het de 32e ontmoeting tussen beiden, 19 maal heeft FC Twente gewonnen, 5 maal SC Heerenveen en zeven maal werd het gelijk.

Voor FC Twente is het belangrijk om de volle winst in eigen huis te houden met het oog op een voorsprong ten koste van Ajax die vrij zijn.

Vorig seizoen won FC Twente driemaal van SC Heerenveen.
Beide teams wonnen vorige week hun duels.

De nummer 1 tegen de nummer 5.

ACHILLES'29 - PSV
Locatie: Groesbeek

Driemaal eerder speelden ze tegen elkaar.
Tweemaal wisten de PSV Vrouwen overtuigend met 5-0 te winnen.
Eenmaal hield Achilles'29 hen op een gelijkspel.
Zou het de 4e keer een overwinning betreffen?

Vorige week kwamen de PSV vrouwen niet verder dan een gelijkspel tegen VV Alkmaar.
Achilles'29 verloor in Heerenveen.

Het is de nummer 6 tegen de nummer 2.

VV Alkmaar - PEC ZWOLLE

Locatie: AZ - toegang gratis

Het betreft de 1e thuiswedstrijd voor VV Alkmaar.
Aangezien de nieuwe thuisbasis van VV ALKMAAR nog niet klaar is voor de 1e thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle
heeft de club een mooie locatie gevonden,namelijk AZ,  op het trainingsveld (direct naast AFAS Stadion). Tevens kunnen de supporters voor, tijdens en na afloop van de wedstrijd in het stadion terecht in de Louis van Gaal ruimte.

De vrouwen van VV Alkmaar doen het goed, 2 duels 4 punten.
Vorige week een knap uitresultaat bij PSV, gelijkspel
Nu ontvangen zij de vrouwen van PEC Zwolle.
Met SC Telstar waren dit altijd wedstrijden met veel doelpunten.

Dit zal de 22e ontmoeting worden, uiteraard de 1e onder de naam VV Alkmaar.

Vier maal werd het gelijk, negen maal won Alkmaar (voorheen Telstar) en zeven maal PEC.

91e min. 3-1 Solange de Smit

FC Twente - sc Heerenveen  (1-0)  1-1    (begon om 20.30 uur)

50e min. 1-1 Bonita Theunissen

Klik hieronder op de uitslag dan volgt er indien aanwezig, een Wedstrijdverslag!

Stand

Stand

Doelpunten

Ook dit seizoen zal Vrouwenvoetbalnederland de Topscorerslijst weer bijhouden!

Het totaal aantal doelpunten staat nu op 55.

In de 4e ronde werd er 16x gescoord waarvan PEC Zwolle er 7 voor haar rekening nam. Nieuw op de lijst kwamen: Nadine Noordam (ADO), Marthe van Erk (ADO), Victoria Pelova (ADO), Abby Holmes (PEC), Esmee de Graaf (PEC), Marlo Sweatman (PEC), Siobhan McDonough (PEC), Lauri Weijkamp (PEC), Kim DeCesare (PSV), Bonita Theunissen (ACH). Ook een nieuwe naam maar dan bij de eigen inzetten is Amber Wuring (VVA). Eerder op de lijst stonden Sherida Spitse (TWE), Solange de Smit (EXC), Dayna Schra (HEE) en de topscorer van vorig seizoen Katja Snoeijs (VVA).

Ellen Jansen en Vanessa Susanna staan nog aan kop met 4 doelpunten maar hebben niet gescoord, zij worden op de voet gevolgd door Katja Snoeijs die vanavond de eer redde van VV Alkmaar.