Uitslagen Ronde 13 Eredivisie Veld

De wedstrijden zijn afgelopen, na rust werd er 7x gescoord, voor rust telden we 11 goals, opgeteld 18 doelpunten en dat is een hoge score.

Zowel Ajax als FC Twente verloren op eigen terrein 2 punten, zij kwamen allebei eerst op een 0-1 achterstand. Ajax maakte pas in de 66e minuut gelijk tegen ADO Den Haag. PSV heeft veel langer op voorsprong gestaan maar ook FC Twente wist de stand gelijk te trekken maar dan in de 77e minuut.

Telstar haalde fors uit naar Achilles,29, wat reeds in de 3e minuut op een 0-1 voorsprong kwam, maar Achilles verloor deze strijd uiteindelijk met 6-1, Babiche Roof scoorde 4x voor Telstar en staat nu op 6 doelpunten (zie topscorerslijst).

Heerenveen had bij rust een 3-1 voorsprong op PEC Zwolle, toch verloor de Friese ploeg en wel in de 2e helft van de wedstrijd met 3-4, na 52 minuten kwam de aansluitingstreffer, een benutte penalty in de 76e minuut en de genadeklap voor de thuisclub viel in blessuretijd, PEC neemt voor het eerst 3 punten mee naar Zwolle.Volgende week vrijdag (23 dec.) wordt ronde 14 gespeeld!