A+ R A-

Uitslagen Top en HK ronde 5

De topklasse heeft vandaag een nieuwe koploper en wel Jong Telstar. en ook in de HK Zaterdag een nieuwe koploper. VIOD nam hier de 1e plaats over van RCL. Lees hieronder verder over de andere teams!
In de HK Zondag is er nu 1 club zonder punten en nog steeds 2 koplopers met het maximale aantal punten van 15 en dat hebben de andere koplopers niet.
 Lees de uitgebreide Voor- en nabeschouwing!

 

Lees ook  De Promotie en Degradatie regeling voor het nieuwe seizoen!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

 

Programmas

Top en Hoofdklassen

 

  

Uitslagen

Uitslagen Top

 

 

Uitslagen HK ZAT

 

 

Uitslagen HK ZON

 

Topklasse

Voorbeschouwing Topklasse 

De marges in de Topklasse onderling is miniem, het verschil tussen de nummer laatst en nummer 5 bedraagt slechts 2 punten! Alle teams hebben punten en er is momenteel 1 koploper.

De koploper Ter Leede 1 gaat op bezoek in Amsterdam bij Wartburgia die voor haar gevoel te laag staat op een 7e plaats. Het wordt de 9e ontmoeting sinds het seizoen 2008-2009 en Ter Leede heeft slechts 2 maal verloren daar. Behoudt de Sassenheimers hun koppositie?

De nieuwe nummer 2 zijn de Talenten van Jong Telstar en dat is toch wel heel verrassend, althans voor ons en wellicht niet voor hun zelf of toch wel? De jonge witte leeuwinnen wisten al drie maal te winnen en deze week krijgen zij de vorige nummer 2 op bezoek, namelijk DTS uit Ede. DTS zakte een plaatsje door het gelijke spel tegen de koploper vorige week. De teams kennen elkaar niet, wie verrast wie?

 Nummer 4, Jong ADO Den Haag ontvangt thuis Barendrecht die vorige week een puntje veroverde thuis tegen Saestum. Ook deze teams hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Het verschil op de ranglijst bedraagt 3 punten en die zijn zaterdag te verdienen!

Nummer 5, SC Buitenveldert wist vorige ook uit te winnen tegen RVVH en die 3 punten waren belangrijk om weer de weg naar boven te vinden. Hun tegenstander van vandaag Eldenia verloor hun strijd met Sc Woezik. Eldenia vorig seizoen een verrassing, dit seizoen voorlopig een beetje teleurstellend. Maar zoals al eerder aangegeven, het miniem is klein, bij winst op de Amsterdamse vrouwen zal Eldenia zeker weer stijgen.

Nummer 6, SC Woezik had vorige week slechts 1 puntje vergaard maar door de winst op hun rivalen, Eldenia, staan ze nu 6e. Deze week gaan ze op bezoek bij RKHVV die 10e staat en slechts eenmaal wist te winnen. De teams kennen elkaar niet.

Als enige team in de topklasse hebben de Zeister vrouwen nog geen enkele winstpartij op hun naam. Gelukkig behaalden ze 3 gelijke spelen maar staan voor hun doen wel laag. Op een 11e positie ontvangen zij nummer 12, RVVH. De debutant heeft wel eenmaal gewonnen. Dit wordt de 9e ontmoeting tussen beiden en RVVH heeft er slechts eentje van gewonnen!

 

Uitslagen Topklasse


Nabeschouwing

Koploper Ter Leede ging op bezoek bij Wartburgia en leed hier heel duur puntverlies. Wartburgia won met 2-1 en blijft hiermee 7e staan. Ter Leede zakt naar de 2e plaats want Jong Telstar neemt de koppositie over omdat zij wonnen met 3-2 van DTS Ede. DTS zakt uit de top3 naar de 5e plaats. Jong ADO Den Haag gaat de top 3 in door de winst van vandaag op Barendrecht, zij werden met 3-0 naar huis gestuurd. Barendrecht zakt van de 8e naar de 9e plaats.
Buitenveldert won de uitwedstrijd bij Eldenia met 0-3. Dit is voor Eldenia de 3e wedstrijd op rij die verloren wordt en zijn inmiddels op de één na laatste plaats terecht gekomen. Buitenveldert steeg van de 5e naar de 4e plek.
Woezik won de 2e wedstrijd van deze competitie, zij versloegen RKHVV met 0-1. Beide teams stijgen niet en zakken niet. Woezik blijft 7e en RKHVV blijft op de 10e plaats staan.
Saestum deed thuis goede zaken tegen RVVH door met 3-0 te winnen. Zij stijgen van de 11e naar de 8e plaats. RVVH blijft met 3 punten onderaan staan.


Stand Topklasse


HK ZAT

Voorbeschouwing Hoofdklasse Zaterdag 

In de HK Zaterdag 2 clubs nog niet gewonnen maar ook nog geen punten en maar liefst 3 koplopers!

Komende zaterdag ontmoeten 2 koplopers elkaar, VIOD ontvangt thuis Oranje Nassau. Het wordt de 5e ontmoeting in de Hoofdklasse en VIOD heeft drie van de vier duels gewonnen.

Ook de 2 clubs onderaan ontmoeten elkaar, namelijk HTC krijgt Ter Leede 2 op bezoek. De nummer 11 tegen de nummer 12. Ook hier de 5e ontmoeting en HTC won er 2 en speelde er eentje gelijk. Ter Leede 2 is dus gewaarschuwd.

Koploper nummer 3, RCL gaat op bezoek bij debutant Sporting'70. De teams kennen elkaar niet. Sporting'70 heeft 4 punten en staan 9e.

Op 3 punten afstand van de koplopers staat ook verrassend SSS. Net als Oranje Nassau 1, speelde SSS vorig seizoen nacompetite voor lijfbehoud! 

Kennelijk hebben beide teams zich goed versterkt dit seizoen. SSS uit Klaaswaal krijgt de Talenten van Heerenveen op bezoek.
Ook hier de 5e ontmoeting in de Hoofdklasse. Heerenveen won er drie overtuigend. SSS slechts eentje en dat was op 8 november 2014.

Vijfde op de ranglijst zijn de Talenten van PEC Zwolle. Thuis ontvangen zij debutante IJzendijke, de nummer 7. Het verschil bedraagt slechts 1 puntje, spanning ten top hier dus.

Ste.Do.Co 1 ontvangt Be Quick'28. De teams hebben elkaar al 10 maal ontmoet zowel in de Hoofd als Topklasse. Opvallend als je naar de statistieken kijkt, is dat er zeven maal is gelijk gespeeld! Het verschil tussen beide teams is slechts 2 punten.

Doordat de marges zo klein zijn, verwachten we ook in deze competitie weer veel stijgers en dalers deze zaterdag. 

Nieuw zijn in deze klasse:

Heerenveen TT (gedegradeerd Top)

HTC Zwolle (kampioen 1B)

IJzendijke (gepromoveerd)

Sporting'70 (gepromoveerd)

Ste.Do.Co 1 (kampioen 1A)


Uitslagen HK Zaterdag

 

Nabeschouwing HK Zaterdag

Koplopers VIOD en Oranje Nassau troffen elkaar vandaag in Driezum. De 3 punten bleven daar want VIOD wist met 1-0 de wedstrijd te beslissen. VIOD stijgt hierdoor van de 3e naar de 1e plaats en Oranje Nassau zakt van de 2e naar de 3e plaats. Dit komt ook door het feit dat RCL, dat tot vandaag de 1e plaats had, gelijkspeelde met 1-1 tegen Sporting'70. Die pakte dus nog net een punt om VIOD voor te blijven maar verspeelde punten om 1e te blijven staan. Sporting'70 blijft op de 9e plaats staan.
SSS kreeg de talenten van Heerenveen op bezoek en deze wedstrijd eindigde in 2-2. Door dit gelijke spel zakt SSS van de 4e naar de 5e plaats en TT Heerenveen stijgen juist een plaatsje van 8 naar 7. Jong PEC Zwolle deed het heel goed tegen IJzendijke. Met een 8-1 overwinning bleven de punten in eigen huis en stijgt Jong PEC Zwolle van de 5e naar de 6e plaats. IJzendijke zakt behoorlijk in de ranglijst, nl. van plaats 7 naar de 10e.
Be Quick'28 ging op bezoek in Hoornaar bij Stedoco en moest toe zien dat de thuisploeg met 2-1 won. Be Quick'28 zakt van de 6e naar de 8e plaats. Stedoco deed goede zaken met deze winstpartij want zij stijgen van de 10e naar de 6e plaats.
Onderin de wedstrijd tussen HTC en Ter Leede 2. Beide teams waren nog puntloos dus was het zaak om punten te pakken om weer aansluiting te krijgen met de andere teams. De punten werden met een 1-1 eindstand echter verdeeld en blijven ze 11e en 12e staan. 


Stand HK ZAT

 

HK ZON

Voorbeschouwing  Hoofdklasse Zondag

In de HK Zondag 2 clubs zonder punten en 2 koplopers met het maximale aantal punten van 12 en dat hebben de andere koplopers niet.

De 2 koplopers zijn Fortuna Wormerveer en SC 't Zand.

De Wormerveerse vrouwen krijgen bezoek van Someren, de nummer 8. De teams kennen elkaar niet. Het onderlinge verschil qua punten bedraagt 6.

De andere koploper SC 't Zand ontvangt SV Venray, de nummer 5. Een oude bekende want de 2 speelden al 14 maal tegen elkaar. 't Zand heeft er maar 4 van gewonnen en 4 maal gelijk gespeeld. Dat betekent dat Venray 6 overwinning wist te noteren. Zullen zij zondag stunten tegen 't Zand?

Nummer 3, Buitenveldert 2 krijgt RKSV Nuenen (7e) op bezoek, dat was vorig seizoen een topper. Veel doelpunten zijn er niet gevallen in de 4 voorgaande ontmoetingen, waarvan het 2x gelijk werd en ieder eentje wist te winnen.

Nummer 4 DSE krijgt debutant Kolping Boys op bezoek. Het wordt de 3e ontmoeting tussen beiden en beide malen wist DSE aan het langste eind te trekken. Het verschil bedraagt 3 punten.

Nummer 6, FC Eindhoven gaat op bezoek bij Fortuna'54. Ze speelden beiden vorig seizoen in de Topklasse. Ze wisten allebei eenmaal te winnen, het wordt de 3e ontmoeting.

Nummer 11 Venlosche Boys speelt thuis tegen Victoria Boys (13e) die dus tot op heden nog geen puntje heeft. De teams kennen elkaar niet. Bij winst van Victoria Boys pakken ze de aansluiting met de nummers 10-11-12.

De nummer laatst is Prinses Irene thuis tegen Maarssen. Prinses Irene staat normaliter in de top, dit seizoen is het eventjes anders. Ze ontvangen vandaag Maarssen de debutant en de teams hebben elkaar nog niet eerder ontmoet.

Ook hier bij winst van Prinses Irene sluiten zij zich aan bij de nummers 10-11-12. Verlies brengt hen dieper onder in de rode streep.

Nieuw zijn in deze klasse:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)


Uitslagen HK Zondag

 

 


Nabeschouwing HK Zondag

Deze week werd er helaas door 7 teams niet gescoord, 4 teams scoorden maar 1 goal en de overige 3 teams scoorden meer dan 2 doelpunten. Venlosche Boys deed dat zelfs 9x, Fortuna Wormerveer en 't Zand ieder 3x en dat brengt het totaal aantal doelpunten van deze week op 19 en dat zijn er maar liefst 10 minder dan de oogst van vorige week. Fortuna Wormerveer en sc 't Zand staan beide na 5 wedstrijden met 15 punten, dus zonder puntverlies aan kop. Prinses Irene heeft na het doelpuntloze duel eindelijk haar 1e punt te pakken. Victoria Boys staat nog steeds puntloos op de onderste plaats, het kreeg vandaag een flink pak rammel van de 'Boys' uit Venlo.

 

Koploper Fortuna Wormerveer speelde thuis, won met 3-0 van Someren (10e) en blijft zonder puntverlies op nr. 1 staan. Op de 2e plaats nog een team zonder puntverlies maar met een minder doelsaldo en dat is 't Zand, ook dat team speelde thuis en won met 3-1 van Venray (7e). Met 3 punten minder staat BTV2 op de 3e plaats het won vandaag met 1-0 van Nuenen (9e). DSE (4e) verloor verrassend met 0-1 van Kolping Boys (5e). FC Eindhoven op de 6e plaats scoorde niet en tegenstander Fortuna54 (11e) deed dat in haar thuiswedstrijd ook niet. Venlosche Boys (8e) bleef ook in Limburg en zette een monsterscore van 9-1 neer tegen Victoria Boys (14e), laatstgenoemde team staat met 0 punten onderaan. Maarssen op de 12e plaats moest uitspelen tegen Prinses Irene 13e plaats, beid teams kwamen niet tot scoren zodat Prinses Irene nu haar 1e punt te pakken heeft.

 

 

 


Stand HK ZON