A+ R A-
Wedstrijdverslag: ZVV Watervogels'64 - FC Gelre | Ronde 6 | Eredivisie Zaal 2012-2013

ZVV Watervogels'64 - FC Gelre
6 4

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 12 oktober 2012
Aanvangstijd: 19:15 u
Toeschouwers : 50


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van sv Watervogels'64
Door Simone Verschoot

Direct na het fluitsignaal gaat Watervogels voortvarend uit de startblokken, na een mooi terug gelegde bal van Monique v.d. Rijst is het Aaike Verschoor die na haar schot de bal net naast ziet gaan. Niet veel later staat Jiska van Dam oog in oog met keepster Jantien Wanrooij  maar van Dam is de uitkomende Wanrooij niet de baas en mist het doel. In de 5e minuut is het wel raak, na een goed opgezette aanval door Aaike  en Chantal is het Monique die raak schiet 1-0. Bij Gelre kan je aan de gezichten van de speelsters aflezen dat het niet loopt zoals zij het  zouden willen, de bal wordt makkelijk ingeleverd en daar zijn ze niet blij mee. Hier door worden er veel  overtredingen gemaakt en dus staat de teller met fouten vrij snel op 6, een 10 metertrap dus. Maar daar is bij het scheidsrechters trio nog wat onduidelijkheid over, uiteindelijk wordt de bal door Verschoor, bijna met keepster en al, het doel in geknald 2-0.

De gasten moeten nu iets doen om bij te blijven, een hard schot op doel door Wendy Tiemes wordt nog voor deze bij keepster Anita Blokker komt door Manon Roosjen naar de zijkant gewerkt. Niet veel later geeft Frederique Smit een lange bal naar voren maar Naomi Toussaint krijgt hem niet geheel onder controle en mist het doel. Na 14 minuten spelen is het Toussaint die op aangeven van Wendy Tiemes laat zien dat ze deze controle wel heeft en de 2-1 mooi binnen de palen schiet.
Een tegengoal laat slechts een paar minuten op zich wachten, Chantal Hendriksen schiet op doel maar daar keert keepster Wanrooij de bal, deze komt weer terug bij Hendriksen die daarna genadeloos de 3-1 in de bovenhoek knalt.

Na de rust lijkt het tij te keren, Watervogels is niet zeker van de zaak. Het eerste schot van Frederique Smit gaat tegen de paal dus daar komen ze goed weg. In de 23e minuut zit het geluk niet mee als het schot van Wieke Wassink via de rug van Marintha naar de andere hoek het doel ingaat 3-2. Hierna zien we een opeenvolging van kansen die niet benut worden, Monique krijgt de bal niet voor het juiste been en schiet naast. Marintha gaat met een mooie beweging om  Larissa Bijmolt heen maar ook zij is niet gelukkig in d’r afronding. Bij Gelre zien we na een mooi opgezette aanval  Wieke missen na een prima pass van aanvoerster Tiemes. Gelre voert de druk op en daar lijkt Watervogels wat moeite mee te hebben en in de 28e minuut is het raak, Larissa Bijmolt maakt 3-3.

Er staan nog 11 minuten op de klok als coach Dick van Stralen het tijd vindt voor een time out,
Hierna komt Annemarieke Oudelaar 1 tegen 1 met de keepster te staan maar weet haar  niet te omzeilen. Een minuut later is de pass van Oudelaar mooi op maat en daar weet Aaike wel raad mee 4-3.  Het antwoord op dit doelpunt lijkt vrijwel meteen te komen maar na een mooie actie en een schot op doel  moet Wendy toezien hoe Anita Blokker de bal red. Frderique is wel gelukkig met haar schot, zij weet nadat ze Chantal uitgespeeld heeft de gelijkmaker te scoren 4-4.

Zo gaat de wedstrijd gelijk op en is het nog niet echt te zeggen hoe hij verder gaat verlopen, het kan nog alle kanten op gaan. Een steekballetje van Wendy wordt door Anita gepakt. Toch is het Watervogels die aan het langste eind trekt, de 5-4 wordt door Chantal binnen getikt na een goed opgezette aanval van Aaike en Annemarieke. In de 38e minuut mist Larissa Bijmolt de 10 meter trap, het is voor Watervogels dus zaak geen fouten meer te begaan. Gelre zet alles op alles en laat zelfs de keepster mee naar voren gaan om er op zijn minst een gelijk spel uit te halen. Ruimte dus voor het doel, en als Chantal de bal onderschept ziet ze dit en benut het ook, met een mooie lop gaat de bal over keepster Wanrooy heen het doel in 6-4.


Statistiek

Scheidsrechters: Dhr. Schipsema, Dhr. Bakari en Dhr. Admiraal.

Opstelling Watervogels ’64:  
Anita Blokker, Monique v.d. Rijst, Marintha Louwe, Chantal Hendriksen, Carolien Ringma, Manon Roosjen, Aaike Verschoor, Annemarieke Oudelaar,  Jiska v. Dam, Mishe Cammisela.

FC Gelre:
Jantien Wanrooij, Celine Ewes, Larissa Bijmolt, Wieke Wassink, Naomi Toussaint, Salina de Kok, Wendy Tiemes, Frederique Smit.

Scoreverloop:
5e   1-0 Monique v.d. Rijst
12e 2-0 Aaike Verschoor
14e 2-1 Naomi Toussaint
17e 3-1 Chantal Hendriksen
23e 3-2 Marintha Louwe (e.d)
28e 3-3 Larissa Bijmolt
30e 4-3 Aaike Verschoor
35e 4-4 Frederiek Smit
37e 5-4 Chantal Hendriksen
39e 6-4 Chantal Hendriksen