Wedstrijdverslag: GSFV Drs. Vijfje - Drachtster Boys | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2015-2016

GSFV Drs. Vijfje - Drachtster Boys
1 12

Wedstrijddatum: vrijdag, 09 oktober 2015
Aanvangstijd: 21:30 u

Zaalvrouwen Drachtster Boys winnen overtuigend van Drs. Vijfje Bijna een maand na de eerste competitiewedstrijd, speelden de zaalvrouwen van Drachtster Boys hun tweede wedstrijd. Nadat FSG/Gezien.nl verstek liet gaan en vorige week Drachtster Boys onverrichter zaken terug kon keren uit Amsterdam omdat de zaalvloer afgekeurd was, waren de zaalvrouwen van Drachtster Boys gebrand op een goed resultaat. Drs. Vijfje uit Groningen dat de maximale score had behaald uit de eerste drie wedstrijden, was slachtoffer van de dadendrang van de Drachtster vrouwen.

Nadat er 1 minuut stilte in acht was genomen ter nagedachtenis aan Gideon van Ligten, trapte Drachtster Boys af en binnen 10 seconden zette Marian Meijer Drachtster Boys al op voorsprong; 0-1.

Drs. Vijfje kon hiervan niet bekomen, want na de aftrap zette Drachtster Boys direct druk, veroverde de bal en nog voordat de eerste minuut verstreken was, scoorde Meijer ook de 0-2. In de 6e minuut werd Shannon Viet goed vrijgespeeld en zij schoot hard raak in de verre hoek; 0-3.

Halverwege de eerste helft maakte Jessie Prijs een goede actie naar binnen en schoot in de korte hoek raak; 0-4. Drachtster Boys zat op rozen. Drs. Vijfje had niks in te brengen en wist geen enkele kans te creëren. Vlak voor het rustsignaal was er een goede 1:2 tussen Sylvia van der Geest en Lotte Donath, waarna laatstgenoemde beheerst afrondde: 0-5. In de tweede helft ging Drachtster Boys verder waar het de eerste helft mee geëindigd was.

Binnen 4 minuten breidde Drachtster Boys de voorsprong verder uit naar 0-8. Eerst was het Marian Meijer die haar derde van de avond maakte; 0-6. Vervolgens was het Shannon Viet die met een puntertje de 0-7 maakte en daarna werd een corner van Drachtster Boys door Lotte Donath binnengeschoten; 0-8. Hierna werd Drachtster Boys was slordiger en kreeg Drs. Vijfje de eerste echte mogelijkheid van de avond. Na balverlies van Drachtster Boys kwamen ze met drie man voor het doel van Teuny Bosma, maar faalden in de afronding.

Na opnieuw balverlies van Drachtster Boys, kon Drs. Vijfje ditmaal wel profiteren. Annebel ten Broeke maakte de ere-treffer; 1-8. In de laatste 4 minuten van de wedstrijd gaf Drachtster Boys nog wat extra gas en werden de dubbele cijfers bereikt. In de 37e minuut kopte Jessie Prijs een lange uitworp van Teuny Bosma achterwaarts in het doel; 1-9. Daarna scoorde Meijer de tiende van de avond; 1-10. In de voorlaatste minuut stuurde Meijer, Lotte Donath weg en zij scoorde; 1-11.

In de laatste seconden scoorde Donath 1-12 op aangeven van Jessie Prijs. Drachtster Boys heeft door de monsterscore op Drs. Vijfje de eerste punten van het seizoen binnen en reist volgende week met een goed gevoel af naar koploper Reiger Boys/Treffer uitzendbureau, dat niet in actie kwam, maar nog ongeslagen is. Drs. Vijfje VR1 – Dr. Boys VR1 1-12

Selectie Drs. Vijfje: Daisy Rusch, Tjitske Sikma, Carmen van Leeuwen, Dorinka van Heerde, Nelle Enzing, Frederique Versteeg, Floor Hartjes.

Selectie Dr. Boys: Teuny Bosma, Sanne Bijlstra, Esra van der Heide, Marleen Reenders, Shannon Viet, Lotte Donath, Sylvia van der Geest, Jessie Prijs, Marian Meijer.