Wedstrijdverslag: VV Alkmaar (voorheen Telstar) - Achilles'29 | Ronde 21 | Eredivisie Veld 2016-2017

VV Alkmaar (voorheen Telstar) - Achilles'29
1 2
(1 : ) (0 : )

Wedstrijddatum: vrijdag, 31 maart 2017

Achilles’29 boekt verdiende zege tegen Telstar Door Yorick van Teeseling De vrouwen van Achilles’29 hebben in Velsen -Zuid de laatste wedstrijd in de reguliere Vrouwen Eredivisie gewonnen van Telstar. In het Rabobank IJmond Stadion werden de Witte Leeuwinnen met 2-1 aan de kant geschoven. De thuisploeg nam via Sanne van der Velden de leiding, maar zag in de tweede helft de Groesbeekse dames via een afstandschot van Melanie Bross langszij komen. De ploeg van coach Judith Thijssen kreeg even later een strafschop. Yvette Derks bleef koelbloedig en schoot de 2-1 in. Door de overwinning van Achilles verandert er niets in de stand. De omstandigheden in Velsen-Zuid waren ideaal om de laatste wedstrijd in de reguliere competitie af te werken. De publieke belangstelling voor dit ‘verplichte nummertje’ was goed te noemen. De hoofdtribune was voor driekwart gevuld. Beide teams wisten op voorhand al dat ze na de competitie zouden gaan strijden in de play-offs voor de vijfde plaats. Met het oog op de play-offs was de schrik voor blessures aanwezig. Trainer Gideon Dijks van Telstar liet misschien daarom ook topscoorder Katja Snoeijs buiten de selectie. De ploeg uit Velsen liet in de eerste vijf minuten na de aftrap blijken nog niet wakker te zijn en de Groesbeekse formatie kreeg twee schotkansen. Daarna herpakten de Witte Leeuwinnen zich en drukten de ploeg van Thijssen naar achteren. Dit resulteerde in de eerste grote kans voor Linda Bakker, maar zij stuitte op de doelvrouw Renate Verhoeven. De thuisploeg kwam tien minuten daarna verdiend op voorsprong. Sanne van der Velde werd weggestuurd, zag Babiche Roof vrij staan, maar Babiche zag haar inzet gekeerd worden door Renate. De bal kwam echter voor de voeten terecht van Sanne, die goed was doorgelopen en de 1-0 vrij kon intikken. Dat bij deze wedstrijd alleen de spreekwoordelijke eer op het spel stond, werd na de 1-0 duidelijk. De thuisploeg verslapte, leek de regie kwijt en de vrouwen leken de krachten te sparen. De vrouwen van Achilles probeerden de schade tot aan de rust te beperken. Die werd gehaald met ‘slechts’ een achterstand van 1-0. Na rust waren de rollen totaal omgedraaid. De bezoekers waren vastbesloten om voor een goed resultaat te gaan en de vrouwen van Telstar lieten zich terugduwen en waren geen schim meer van hunzelf. De Groesbeekse vrouwen deelden enkele speldenprikjes uit voordat ze verdiend op 1-1 kwamen. Een schot van Melanie Bross van 20 meter werd door keepster Nicolle Martens totaal verkeerd beoordeeld en Nicolle zag de bal over haar het doel invliegen. Daar lieten de bezoekers het niet bij. Ze gingen daarna op zoek naar de voorsprong en werden daarbij gesteund door het feit dat de vrouwen van Telstar de weg kwijt waren en nog amper over de middenlijn kwamen. Tien minuten na de 1-1 werden ze beloond. Yvette Derks kreeg de mogelijkheid om via een toegekende strafschop de ploeg van Thijssen op voorsprong te schieten. Ze faalde niet en daardoor nam de ploeg de leiding. Daarna bleven de grote kansen uit en boekten de vrouwen van Achilles een verdiende overwinning en gaan ze met een goed gevoel de play-offs in.