Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Pernis | Ronde 8 | Eredivisie Zaal 2016-2017

Drachtster Boys - Pernis
1 3

Wedstrijddatum: vrijdag, 18 november 2016
Aanvangstijd: 21:15 u

Drachtster Boys verliest belangrijke wedstrijd van Pernis

Vrijdag 18 november stond de topper tussen de twee play-off kandidaten Drachtster Boys en Pernis op het programma. Beide ploegen verloren vorige week hun wedstrijd en hadden dus wat recht te zetten.

Met een volle tribune ging de wedstrijd in Drachten om 21.15u van start. De dames uit Drachten maakten direct het spel. Dit leidde tot een aantal kleine kansjes voor Bernou Hylkema en Jessie Prijs. Zij wisten deze echter niet te benutten. Hierdoor ontstond ruimte voor Pernis wat resulteerde in mogelijkheden aan de andere kant, maar ook zij wisten het doel niet te vinden.
Na ongeveer een kwartier werd de score geopend door Pernis. Een schot van grote afstand van Suzanne Bakker werd vlak voor keepster Teuny Bosma getoucheerd door Jennifer Oliveira; 0-1. Drachtster Boys probeerde wat terug te doen, maar de vrije trappen van Lotte Donath en Sanne Bijlstra leverden niks op. Drachtster Boys was vol in de aanval, waardoor het vlak voor rust vergat te verdedigen. Een afgeslagen voorzet kan door Suzanne Bakker simpel naar voren worden gespeeld op de geheel vrijstaande Milenca van Ee. Met een knappe lob passeerde zij ook Teuny Bosma. Beide ploegen gingen hierdoor de rust in met een 0-2 stand.

Drachtster Boys kwam een stuk feller uit de kleedkamer dan de eerste helft. Dit zorgde in de openingsfase voor een drietal kansen. De vrouwen uit Drachten hadden echter het vizier niet op scherp en wisten de kansen niet te benutten. Halverwege de tweede helft kreeg Pernis uit een counter een goede kans. Milenca van Ee draaide goed weg, maar Teuny Bosma redde knap op haar inzet.
De vrouwen van Drachtster Boys lieten zich nadrukkelijker zien en de kansen werden groter en groter. Het was keepster Bianca Troost die haar klasse deze wedstrijd liet zien, door ook deze schoten van onder andere Bernou Hylkema, Sanne Bijlstra en Esther van Toledo te keren.
Zeven minuten voor tijd was het Jessie Prijs die liet zien dat Troost toch te passeren was. Ze draaide goed weg bij haar tegenstander en schoot de bal vervolgens hard in de korte hoek. Met de 1-2 op het scorebord had Drachtster Boys de aansluiting weer in zicht.
Drachtster Boys wist de lijn die zij had ingezet goed voort te zetten en was weer veel in de aanval. De organisatie bij Pernis was verstoord en het doordrukken van Drachtster Boys leek zijn vruchten af te werpen. Een goede aanval van Sanne Bijlstra en Bernou Hylkema belandde in de handen van Troost. En ook Marian Meijer vond de goalie op haar weg. Uiteindelijk was het Suzanne Bakker die dan toch aan het langste eind wist te trekken door vlak voor tijd de bal te veroveren en met een harde punter de definitieve mokerslag wist uit te delen.1-3 was ook de stand die na het laatste fluitsignaal op het scorebord stond.

Pernis heeft hierdoor de koppositie weer wat steviger in handen en de vrouwen uit Drachten staan door het verlies op de vierde plaats. Volgende week mogen beide ploegen toekijken of de concurrentie punten laat liggen, want beide ploegen zijn dan vrij.

Selectie Drachtster Boys: Teuny Bosma, Richelle Gordijn, Sanne Bijlstra, Rianne Mulder, Esther van Toledo, Vera Veelers, Lotte Donath, Jessie Prijs, Esra van der Heide, Marian Meijer en Bernou Hylkema