Wedstrijdverslag: FC Plubos - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 5 | Eredivisie Zaal 2011-2012

FC Plubos effectiever in afronding

Onder aandacht van de plaatselijke media RTV Alkmaar en met een voltallige selectie ging FC Plubos de inhaalwedstrijd tegen het team uit Medemblik in. Door het wegvallen van Avanti uit de eredivisie sloot Plubos de ranglijst met één punt. Het doel was duidelijk. Er moest gewonnen worden en dat lukte.

Plubos besloot volledig druk te zetten van meet af aan, wat vroegtijdig in de wedstrijd al tot mogelijkheden leidde en Nieuweboer meerdere malen met  een overtreding moest ingrijpen. Toch was het Nieuweboer die de score opende. Eline Keet schoot in de 8ste minuut de 0-1 binnen. Rebecca Meijers veroverde de bal en vond de vrij voor de goal staande Keet.
Twee minuten later was het Marintha Louwe die de gelijkmaker scoorde uit een snelle counter. Kaoutar Oulad Youssef zag de diep sprintende Louwe en bereikte haar middels een fraaie crosspass.
Mirjam van Dijk kwam in een frontale botsing met Ilse Kafoe nadat zij net iets eerder de bal raakte. Beide speelsters verlieten geblesseerd het speelveld. Later in de wedstrijd kwam Kafoe weer in actie maar van Dijk zagen we niet meer terug.
De overige 8 minuten was het vooral keepster Nanouk Groentjes die Plubos met
meerdere reddingen meesterlijk in de wedstrijd hield. Mieke Bos probeerde het nog met een  stiffie maar zag haar inzet net het doel missen. Ook Plubos kreeg enkele kansen maar doelpunten bleven vooralsnog uit, zodat met een 1-1 stand de kleedkamers werden opgezocht.

Plubos begon de tweede helft sterk. Na diverse scoringsmogelijkheden was het Marintha Louwe die na een eigen onderschepping goed afronde. Vervolgens was het Ilja van de Deure, die vanuit een corner, snoeihard de bal tussen de palen schoot. Even later vergrootte zij de voorsprong. Twee maal kon keepster Joyce Wouters haar inzet keren, maar de aan de verwoestende uithaal die daar op volgde was geen houden aan.
Nieuweboer kon terug komen in de wedstrijd na een aanvallende fout van Plubos. Vanuit de counter vond Eline Keet, na menige misser, dit keer wel het doel.
Nieuweboer drong aan maar profiteerde niet van de ontstane onrust in de Alkmaarse ploeg. Nu was het Plubos die veel overtredingen maakte. Na een time out nam Plubos de macht weer over, wat resulteerde in de 5e goal. Brigitte Pluijmers, kreeg de bal terug van Bianca Webeling, kwam vrij voor de keepster en schoot beheerst langs haar. Toch kon Plubos de wedstrijd niet relaxt uitspelen.
Keetman maakte nog de 5-3 middels een 10-meter trap, zodat er nog spannende minuten volgden.