Uitslagen ronde 2 Top en Hoofdklassen

In het weekeinde van 10 en 11 september werd de 2e ronde gespeeld voor de competitie in de Topklasse en HK zaterdag en zondag.

In de Topklasse heeft Ter Leede 1 de koppositie overgenomen en heeft nog geen puntverlies geleden.

In de HKA zaterdag blijft Be Quick'28 ongeslagen bovenaan staan.

In de HKB zondag zijn er 4 ploegen ongeslagen op een gedeelde 1e plaats, gesorteerd op doelsaldo; 1. Fortuna Wormerveer, 2. 't Zand, 3. Buitenveldert 2 en op 4. Kolping Boys.
Lees in de nabeschouwing alle uitslagen >>>
We hopen ook nog steeds de Selecties (alle namen en liefst met foto) uit deze competities te vergaren. U kunt ons emailen hierover!

Wij wensen alle clubs in de Top en Hoofdklassen veel succes!

Dit artikel staat standaard op onze website onder Competities!

U kunt zelf een Statistische voorbeschouwing maken door simpel weg op het min tekentje te klikken waar straks de uitslag komt te staan!

Uitslagen

Uitslagen Top

Uitslagen HK ZAT

Uitslagen HK ZON

Voor-Nabeschouwing

Topklasse

Vier clubs behaalden in de Topklassen de volle winst vorig weekend. Op basis van vorig seizoen zou de wedstrijd tussen Ter Leede 1 en Buitenveldert een toppertje moet worden. Gezien de stand werd het toch een makkelijke overwinning voor Ter Leede want zij wonnen met 3-0, dit levert niet alleen 3 punten op maar ook de koppositie in de stand. Buitenveldert keldert door dit verlies van plaats 1 naar plaats 5.

Wartburgia ontving thuis de kampioen, DTS Ede. Vorig seizoen startte Wartburgia sterk, en werd het thuis 1-1. En ook dit seizoen had Wartburgia een sterke start want de huidige kampioen werd weer met 1-1 terug naar Ede gestuurd. DTS blijft ondanks puntenverlies wel 2e staan, Wartburgia stijgt een plaatsje naar plek 3.

Barendrecht kreeg Eldenia op bezoek. Eldenia wist de wedstrijd met 1 doelpunt te beslissen en kon 3 punten bijschrijven, eindstand 0-1. Barendrecht staat nu met 0 punten helemaal onderaan en Eldenia stijgt naar plaats 4.

Jong ADO ontving thuis Jong Telstar. Twee keer eerder troffen de teams elkaar in de competitie en daarbij was Jong ADO de sterkste maar vandaag nam Jong Telstar revanche en won met 0-2 de moeilijke uitwedstrijd. Jong ADO zakt door dit verlies naar plaats 10, Jong Telstar stijgt naar plaats 6.

Ook deze zaterdag twee debutanten tegenover elkaar, wel te weten Woezik en RVVH. Ze hadden nog nooit tegen elkaar gevoetbald. Met 1 doelpunt verschil nam RVVH de 3 punten mee uit Wijchen. De eindstand was 1-2. Woezik gaat nu naar plaats 9 en RVVH gaat naar plaats 7.

Als laatste de wedstrijd tussen RKHVV thuis tegen Saestum. In deze wedstrijd werd er niet gescoord en voor beide teams dus 1 punt, door dit punt kan RKHVV de laatste plaats verlaten en stijgt 1 plaatsje. Saestum zakt door dit puntverlies van plaats 5 naar plaats 8.

Topklasse: Top 3:
1. Ter Leede 1
2. DTS Ede
3. Wartburgia

Hoofdklasse Zaterdag

Ook in deze competitie vier clubs die vorige week de volle winst wisten te behalen.

Ter Leede 2 ontving thuis Oranje Nassau 1. Voor de 5e maal troffen ze elkaar, vorig jaar wist Ter Leede 2 met 9-0 te winnen maar dat was vandaag wel even anders. Ze moesten zelfs toezien dat Oranje Nassau de 3 punten mee terug naar Groningen nam. Eindstand 0-2. Oranje Nassau heeft 2 wedstrijden gewonnen en blijft 2e. Ter Leede 2 blijft laatste staan.

Heerenveen TT ontving thuis Be Quick'28 1. Ook hier geen winst voor het thuisspelende team. Be Quick'28 was 4 keer trefzeker en Heerenveen TT kon er daar maar 1 tegenover zetten. Be Quick'28 blijft 1e staan en Heerenveen TT zakt naar ver weg naar de 10e plaats.

SSS thuis tegen Ste.Do.Co, laatst genoemde keerde terug in de Hoofdklasse. SSS had wel het thuisvoordeel en stuurde Ste.Do.Co. zonder punten terug naar Hoornaar. Het werd 3-1. SSS deed met deze winst goede zaken want ze stijgen van plaats 9 naar plaats 5. Ste.Do.Co. zakt naar plaats 9.

De kampioen van 1B, HTC, had nog niet eerder gespeeld tegen RCL. RCL won met 2-4 en steeg naar plaats 4. HTC staat puntloos op de één na laatste plaats.

Zelfde geldt voor de wedstrijd IJzendijke tegen VIOD, hier een krappe winst voor VIOD. ze wonnen met 0-1. Hiermee blijven ze 3e staan. IJzendijke zakt naar plaats 8.

Jong PEC Zwolle tegen Sporting'70 troffen elkaar ook nog niet eerder, Jong PEC Zwolle wist met 2-1 te winnen en de eerste punten van de competitie binnen te halen. Ze stijgen naar plaats 6 en Sporting'70 zakt weg uit de Top 3 naar plaats 7.

Hoofdklasse Zondag voorbeschouwing

Zeven clubs wisten de volle winst te pakken vorige week. Dat betekent dus dat 7 andere clubs verloren, want er was geen enkel gelijkspel vorige week!
We beginnen gelijk maar met 2 clubs die de volle winst pakten. Someren ontvangt thuis SC 't Zand. Nog niet eerder wist Someren van 't Zand te winnen, dit wordt de 5e ontmoeting en drie maal werd het een gelijkspel.
Prinses Irene thuis tegen het gepromoveerde Kolping Boys (kampioen 1C). De 7e ontmoeting tussen beiden. Nog niet eerder verloor Prinses Irene van Kolping Boys, viermaal winst en tweemaal gelijk!
DSE ontvangt thuis SV Venray, de kampioen uit 1D vorig seizoen. Maar de 2 clubs kennen elkaar jaren. Dit wordt de 7e ontmoeting. DSE won 4 maal, Venray slechts eenmaal en daar willen ze best aan terugdenken, want dat was met 9-2 op 4 oktober 2009! Slechts eenmaal werd het een gelijkspel.
Victoria Boys speelt thuis tegen FC Eindhoven. Dit wordt de 5e ontmoeting. Driemaal werd er gelijk gespeeld en eenmaal won Victoria Boys. Dus de statistieken staan aan de Boys haar kant!
De vrouwen van Fortuna staan tegenover elkaar, oftewel Fortuna Wormerveer tegen Fortuna'54.
Dit wordt ook de 5e ontmoeting en alle vier de voorgaande ontmoetingen werd gewonnen door de Fortunezen uit Wormerveer!
Nieuw tegenover elkaar staan Venlosche Boys tegen Buitenveldert 2.
Venlosche Boys promoveerde in de play offs. Buitenveldert 2 speelt al jaren mee in de Hoofdklasse!
Ook Maarssen thuis tegen RKSV Nuenen speelden nog niet eerder tegen elkaar..
Maarssen promoveerde via de play offs en Nuenen werd afgelopen seizoen 2e.

Nieuw zijn:

FC Eindhoven (gedegradeerd uit Top)
Fortuna Wormerveer (gedegradeerd uit Top)
Fortuna'54 (gedegradeerd uit Top)Kolping Boys (kampioen 1C)
vv Maarssen (gepromoveerd)
SV Venray (kampioen 1D)
Venlosche Boys (gepromoveerd)

HKB ZON: nabeschouwing

In de HKB zondag werd er door 10 ploegen 27x gescoord, 4 teams scoorden niet.
Na de 2e ronde staan er nog steeds 4 ploegen (3 uit NH en 1 uit NB), op een gedeelde 1e plaats (was 7) en zijn er nog 4 ploegen die 0 punten hebben (was ook 7) t.w.; Prinses Irene, Maarssen, Victoria Boys en Venlosche Boys.
Op de 1e plaats met 6 punten staat Fortuna Wormerveer, het stuurde Fortuna'54 met 0 punten terug naar Sittard en op de ranglijst naar de 5e plaats, einduitslag was 4-1.
Op de 2e plaats met 6 punten staat nu 't Zand, in de streekderby verloor Someren thuis met 0-4 van het Tilburgse 't Zand, Someren zakte met de eerder behaalde 3 punten naar de 9e plaats.
Op de 3e plaats met 6 punten staat BTV2 wat in Venlo speelde tegen Venlosche Boy, het doelpuntrijk duel eindigde in een 3-5 overwinning voor BTV, Venlosche Boys zakte naar de laatste plaats.
Op de 4e plaats met 6 punten staat Kolping Boys, in Noord Brabant won het nipt met 0-1 van Prinses Irene wat met 0 punten zakte naar de 11e plaats.
Op de 6e plaats met 3 punten staat FC Eindhoven, het won in Apeldoorn met 2-4 van Victoria Boys wat met 0 punten zakte naar de 13e plaats.
Op de 7e plaats met 3 punten staat Venray, in Etten-Leur verloor het met 2-0 van DSE wat ook 3 punten heeft en klom naar de 8e plaats.
Op de 10e plaats met 3 punten staat Nuenen, het won in Maarssen met 0-1 van Maarssen wat met 0 punten zakte naar de 12e plaats.