A+ R A-
Wedstrijdverslag: Pernis - ZVV Watervogels'64 | Ronde 1 | Eredivisie Zaal 2012-2013

Pernis - ZVV Watervogels'64
3 1

Wedstrijddetails

Wedstrijddatum: vrijdag, 22 maart 2013
Aanvangstijd: 20:15 u


 Samenvatting

{tweetme}

Verslag van vv Pernis
Door Wendy Rietveld

Twee teams die elkaar goed kennen, een klein sprankje hoop dat Os Lusitanos het kampioenschap nog zou verspelen en een redelijk gevulde sfeervolle tribune. Dat waren de ingrediënten voor een mooie voetbalavond met als inzet de tweede plaats in de Eredivisie.
 
Direct vanaf de aftrap strijd bij beide teams, de eerste kans was voor Lenie Mendes Fernandes die haar tegenstander poortte en de bal op doel punterde. Keepster Anita Blokker kon de bal tot corner verwerken. In de tweede minuut maakte diezelfde Lenie de openingstreffer door na een pass van Suzanne Bakker goed weg te draaien en met rechts binnen te schieten. Nog geen minuut later weer de snelle Lenie die voor gevaar zorgde, een uitgooi van Jora Wolfgram werd knap gecontroleerd maar over geschoten. Watervogels probeerde met veel looplijnen het hechte Pernis uit elkaar te spelen, maar miste scherpte waardoor zij veel balverlies leden. Een schot van Rochella Becker spatte uiteen op de paal en de rebound werd door Arlette Almeida naast geschoten. Genoeg kansen dus voor Pernis, maar vooralsnog geen grotere voorsprong.
In de negende minuut een eerste echte kans voor Watervogels, Milenca van Ee schoot naast waar eerder alleen Monique van der Rijst een keer een poging had gedaan van afstand. Hierna was het weer Pernis wat aanviel. Een goede actie van Arlette Almeida werd afgesloten met een snoeihard schot wat maar net langs de tweede paal zeilde. En Rochella Becker kreeg een kans voor een bijna open doel, maar raakte de bal verkeerd. Watervogels liet veel ruimte achter de eigen verdediging en Pernis probeerde daarvan te profiteren. Eerst was het Jora Wolfgram die met een verre uitgooi probeerde Lenie Mendes Fernandes te bereiken, vlak erna deed Suzanne Bakker met een lange bal een poging, maar beide keren lukte het net niet de bal op de juiste plaats te krijgen. Namens de gasten probeerde Aaike Verschoor het van afstand, maar schoot net naast. In de laatste vier minuten golfde het spel op en neer en waren er kansen voor beide ploegen. Een goede aanval aan Pernis zijde waarbij iedereen betrokken was, maar de bal door Francisca Schols over geschoten werd, een schot van Milenca van Ee wat de juiste richting miste en een zeer gevaarlijke poging van Chantal Hendriksen. Het slotakkoord van de eerste helft was voor Lenie Mendes Fernandes die een niet te missen kans toch naast tikte.  Pernis verzuimde voor rust de score uit te breiden en hielp daarmee de gasten in het zadel.

Toen de eerste kans na rust (een 1-2 tussen Lenie Mendes Fernandes en Viviënne Knegtmans werd door die laatste naast getikt) weer geen doelpunt opleverde nam Watervogels de touwtjes wat steviger in handen. De Rotterdamse dames leken het heel even kwijt te zijn. Eerst ronselde Jora Wolfgram nog een hard schot van Aaike Verschoor uit het doel. Maar toen Chantal Hendriksen bij de tweede paal Samira El Biyar te snel af was, was er geen houden meer aan en maakte zij de 1-1. Pernis wist zich echter te herpakken en gooide er een extra dosis strijd en beleving tegen aan. Gesteund door het publiek zette het de schouders eronder en dat leverde weer een voorsprong op in de 32e minuut. Een goede pass van Viviënne Knegtmans op Lenie Mendes Fernandes die zeer kundig de bal aannam uit de lucht en koeltjes binnen schoot. Nu was het zaak scherp te blijven en deze wedstrijd over de streep te trekken. Het werd wel nog spannend toen Milenca van Ee net een stap tekort kwam bij de tweede paal en Chantal Hendriksen ver op eigen helft probeerde Jora Wolfgram te verrassen met een schot.
De Pernis doelvrouw kon deze bal echter met wat hulp van de lat tot corner verwerken. In de laatste fase besloot Watervogels met een meevoetballende keeper te gaan spelen en dit pakte al direct verkeerd uit. Balverlies waar Suzanne Bakker wel raad mee wist, zij schoof de bal zo in het lege doel, 3-1. Het offensief van de gasten leverde wel nog een kansje op, maar ook Tessa Oud wist de bal niet in het doel te krijgen.
 
Tijdens de wedstrijd kregen we al door dat Os Lusitanos gewonnen had en dus zullen zij hoogst waarschijnlijk volgende week kampioen worden. Voor Pernis rest de strijd om plek 2 waarin het vandaag een goede slag sloeg en met de nationale beker nog een kans op een mooie prijs. Ook Watervogels doet op beide gebieden nog mee.


Statistiek

Sporthal Margriet, Schiedam
Toeschouwers: 55
 
Opstellingen
vv Pernis: Jora Wolfgram, Suzanne Bakker, Francisca Schols, Arlette Almeida, Samira El Biyar, Viviënne Knegtmans, Rochella Becker, Edwina Buitenman, Lenie Mendes Fernandes, Bianca Troost
 
zvv Watervogels: Anita Blokker, Monique van der Rijst, Marintha Louwe, Chantal Hendriksen, Milenca van Ee, Aaike Verschoor, Tessa Oud, Jiska van Dam, Mish Carmelia, Marlice van der Bijl
 
"02 Lenie Mendes Fernandes 1-0
"26 Chantal Hendriksen         1-1
"32 Lenie Mendes Fernandes  2-1
"36 Suzanne Bakker              3-1