FC Twente vs FC Bayern Munchen 1-1

FC Twente opende in de 30e min. de score via Renate Jansen en in de 85e min. scoorde FCB de gelijkmaker. Knap werk van FC Twente, want het liet FCB niet verder komen dan een gelijkspel. Tegen de landskampioen van Duitsland, Bayern Munchen - met Oranje spits Vivianne Miedema in de gelederen - was het best wel een moeilijke avond voor de Tukkers, maar ze hebben KLASSE gespeeld.

Hoofdcoach Arjan Veurink begon met de volgende basiself: 01. Marieke Ubachs (K), 02. Maud Roetgering, 03. Stefanie van der Gragt, 04. Danique Kerkdijk, 08. Kristina Erman, 06. Marthe Munsterman, 10. Maayke Heuver, 14. Jill Roord, 07. Shanice van de Sanden, 09. Anouk Dekker ©, 11. Renate Jansen

Kort-verslag

FC Bayern Munchen begon de wedstrijd sterk, veel balbezit, een paar keer zeer gevaarlijk voor doel, maar FC Twente verdedigde goed, won veel kopduels en langzaam maar zeker was FC Twente steeds meer op de helft van FCB te vinden. Men wilde de bal nog te vaak dicht bij het doel brengen. maar In de 30e minuut schoot Renate Jansen van afstand een zeer fraaie lob over de keeper in het doel, zowaar FC Twente stond op voorsprong en wel tegen de landskampioen van Duitsland, wat een heerlijke kick zal dat hebben gegeven. De ruststand was 1-0.

In het 1e kwartier van de 2e helft zette FCB meer druk, FC Twente beperkte zich tot het verdedigen van de voorsprong en dat ging tot nu toe goed. Heel soms speelde men op de counter, maar ook de verdediging van FCB zat er bovenop. FCB kreeg dan toch loon naar werken. In de 85e min. scoorde Melanie Leupolz de gelijkmaker op identieke wijze als Renate Jansen dat eerder deed voor FC Twente.

Het was en bleef tot het einde toe razend spannend omdat FC Twente af en toe gevaarlijk werd via de counter. Ook FCB is gevaarlijk voor het doel. Er kwamen 3 minuten blessuretijd bij..Beide teams hebben alles gegeven, het leidde tot een gelijkspel, maar het publiek was vanavond de grote winnaar, zij hebben een fantastische wedstrijd gezien...

FCB mag in Munchen best wel bang zijn voor dit FC Twente.

Scheidsrechter: Katalin Kulcsár (HUN)

Assistent scheidsrechters: Judit Kulcsár (HUN) en Andrea Hima (HUN)

FCB:
73e min. Vivianne Miedema uit en Nicole Rolser in.

Doelvrouwen: 1 Marieke Ubachs 16 Jade Adan 23 Danique De Vree

Verdedigsters: 2 Maud Roetgering 3 Stephanie van der Gragt 4 Danique Kerkdijk 8 Kristina Erman 15 Laika Boerrigter 22 Kelsey Van Der Laan 24 Fieke Hendriks

Middenveldsters: 6 Marthe-Emilie Munsterman  10 Maayke Heuver 14 Jill Roord 18 Zoi Van De Ven 19 Cheyenne Van Den Goorbergh

Aanvalsters 7 Shanice van de Sanden  9 Anouk Dekker 11 Renate Jansen 12 Tashira Renfurm 17 Ellen Jansen 20 Melanie Kok 25 Sabrine Ellouzi

Coach: Arjan Veurink (NED)

Bayern Munchen
Doelvrouwen: 31 Manuela Zinsberger 32 Tinja-Riikka Korpela 41 Fabienne Weber

Verdedigsters: 2 Gina Lewandowski 5 Caroline Abbé 15 Nora Holstad Berge 20 Leonie Maier 21 Raffaella Manieri 25 Viktoria Schnaderbeck

Middenveldsters: 4 Verónica Boquete  7 Melanie Behringer 8 Melanie Leupolz 11 Lena Lotzen 19 Carina Wenninger 22 Jenny Gaugigl 23 Ricarda Walkling 27 Laura Feiersinger 28 Kristen Mewis 33 Sara Däbritz

Aanvalsters: 9 Vanessa Bürki  10 Vivianne Miedema 16 Katherince Stengel  17 Eunice Beckmann 18 Lisa Evans 29 Nicole Rolser

Coach: Thomas Wörle (GER)