A+ R A-

VIOD wint finale van Diamant Binnen toernooi

Werd het de vooraf gedachte finale van het Diamant BINNEN toernooi?
Voor een aantal wel maar ook voor velen niet. De 3 eredivisie teams, Drs. Vijfje, Dr.Boys en Nw.Roden hadden het nakijken. VIOD zaal VR1 (mogelijk volgend seizoen ook in de Eredivisie) werd de terechte winnaar van het toernooi in de A categorie.

 

In poule A1 was het n strijd tussen Nieuw Roden VR1 en VIOD zaal VR1 wie doorging naar de finale. Leeuwarden Zwaluwen VR1 speelde een bijrol maar Nieuw Roden VR2 kon nog roet in het eten gooien door in de laatste wedstrijd te winnen van VIOD zaal VR1, hetgeen niet gebeurde. VIOD zaal VR 1 naar de finale en Nieuw Roden VR1 naar de kleine finale.

Nieuws

vervolg

 

In Poule A2 kon het hoog in geschatte Blue Army(HTC) VR1 de verwachting niet waar maken.
Alleen tegen St.Annaparochie werden de punten gescoord maar verder verlies tegen Drs.Vijfje en Dr.Boys. Omdat Dr.Boys verloor van Drs.Vijfje werden zij 2e in de poule en daarom geplaatst in de kleine finale.

 

Drs.Vijfje VR1 werd de verrassende winnaar en mocht het in de finale opnemen tegen VIOD VR1. In de kleine finale won Nieuw Roden VR1 met 2-0 van Drachtster Boys en werd daardoor 3e. De finale tussen VIOD zaal VR1 en Drs.Vijfje VR1 was spannend zonder mooi voetbal. Een gelijkspel hing in de lucht en dat werd het ook, dus penalty’s. Ieder 3 stuks.

 

De 1e werd gemist door Drs.Vijfje en daardoor was het voor VIOD een `` koud `` kunstje om de felbegeerde wisseltrofee te winnen, alhoewel keepster Anna Reitsma daarvoor wel 4 penalty’s moest stoppen. Iets te vroeg uitkomen betekende overnemen van de strafschop. De zenuwen werden door de VIOD keepster in bedwang gehouden en zodoende won VIOD zaal VR1 de beker en de 1e prijs.

 

Foto’s Romke Visser te bekijken via onderstaande link

 https://goo.gl/photos/1oxbAsEqEutYCnr67

 

 

21-12-2016: Sv Marum VR1 wint Diamant BINNEN toernooi B categorie
De 8 teams die doorgedrongen waren tot de finale ronde van het Diamant/BINNEN toernooi 2016 maakten er een spannende avond van. Na 2 wedstrijden in poule B1 gingen Broekster Boys VR1 en sv Marum VR1 aan kop met ieder 4 punten en het zelfde doelsaldo. De laatste wedstrijd zou dus uitsluitsel geven wie er in de finale kwam. Vv Opende VR1 won hun laatste wedstrijd van Broekster Boys en ging daardoor naar de kleine finale. Marum won van WTTC/Udiros VR1 en ging naar de finale.


 

In poule B2 was het spannend tot de laatste wedstrijd die ONB Vr 1 moest winnen om door te kunnen gaan naar de finale. WTTC/Udiros VR2 gaf behoorlijk tegenstand maar uiteindelijk wist ONB te winnen en werd dus finalist. De nummer 2 werd Beilen Fitboys die daardoor de kleine finale gingen spelen tegen Opende VR1. Opende won overtuigend en werd 3e . De finale tussen sv Marum VR1 en ONB VR1 ging lang gelijk op totdat een speelster van ONB geel kreeg wegens haken van een tegenstander. Met nog 7 minuten op de klok scoorde Marum uit deze overtal situatie en gaf dit niet meer uit handen. Kortom sv Marum VR de nummer 1 voor het 2e jaar op rij en ONB VR1 de nummer 2.

 

Foto’s Romke Visser finalavond B-Catetegorie

 

https://goo.gl/photos/R3J7HZnwHysEpYXA9

 

18-12-2016:De jeugd aan het werk tijdens het Diamant BINNEN toernooi

Zaterdag 17 december kruisten drie categorieën MO`s de degens tijdens het Diamant BINNEN toernooi. MO 11, MO13 en s`middags tien ploegen van MO15 die zorgden voor een enorme apotheose maar daarover later meer. De speelsters van de 5 ploegen (Dr.Boys MO11 kwam helaas niet opdagen) moesten al vroeg uit de veren want de 1e wedstrijd begon om 09.00 uur. GFC MO11 uit Goor (Overijssel) had er een weekendje Drachten van gemaakt en sliep in Drachten. Zij gingen voortvarend van start met een overwinning op Franeker MO11 echter wat later sloeg toch de vermoeidheid toe van de voorovernachting in Drachten. VIOD MO11 moest in de laatste wedstrijd winnen van Marum MO11 1 echter zij speelden gelijk. Daarmee was Marum MO11 1 de terechte winnaar met als goede 2e GFC en 3e VIOD MO11.

 

 

18-12-2016: vervolg

 

Om 11.00 uur starten de MO13 speelsters met hun toernooi en vanaf de start was duidelijk dat Nieuw Roden MO13 de gedoodverfde kandidaat was voor de titel. Alleen Marum MO13 kwam in de buurt maar liet onderweg kostbare punten liggen door 2 keer gelijk te spelen. Dus Nieuw Roden MO13 nummer 1, Marum MO13 2e en Heerenveen MO13 de nummer 3. En dan het slotstuk van de dag met tien ploegen die uitkomen in de MO15 categorie. Deze keer met een kleine finale ( de nummers 2 van beide poules tegen elkaar) en de finale. In poule A waren er drie ploegen die het elkaar lastig maakten te weten Drachten MO15 1, Marum MO15 1 en VIOD MO15. Marum verloor van Drachten, Drachten verloor van VIOD die alles won en dus 1e werd in de poule. 2e werd Drachten MO15 1.

 

In poule B werd het een gevecht tussen Be Quick Dokkum MO15 en Drachtster Boys MO15 2. Dr.Boys had de beste papieren maar verloor de laatste wedstrijd van Feanstars MO15 en Be Quick D. MO15 won hun laatste wedstrijd met 4-0 van Marum MO15 2. Dus op doelsaldo kwam Dr.Boys MO15 2 in de kleine finale en Be Quick D. MO15 in de grote finale.

 

De kleine finale was een echte `` stads`` derby. Dr.Boys tegen Drachten. Dr.Boys scoorde de 1-0 maar de wilskracht van Dr.Boys MO15 2 moest het afleggen tegen de wat betere voetbalsters van Drachten MO15 1 die daardoor terecht wonnen met 1-2.

 

De grote finale was meer een `` streek `` derby. Dokkum tegen Driezum. Een zinderende finale met het betere spel van VIOD MO15 tegen het onverzettelijke spel van de Dokkummer meiden. En 1 kans voor Be Quick D.MO15 betekende de 1-0 voor Be Quick. Wat de Driezummers ook probeerden ze kwamen er niet meer door. Be Quick Dokkum MO15 werd onder het gejuich van 200 toeschouwers kampioen van het Diamant BINNEN toernooi voor de MO15 categorie.

 

17-12-2016: MO17 en MO19 spelen het Diamant BINNEN toernooi.

 

Voor de eerste keer tijdens het Diamant BINNEN toernooi was er de avond voor de categorieën MO17 en MO19 en een succes was het. Tien ploegen , in iedere categorie vijf, speelden alsof het leven er van af hing. De MO17 categorie werd overtuigend gewonnen door VIOD MO17 met de volle buit. 12 punten uit 4 wedstrijden. De plaatsen 2 en 3 werden pas duidelijk na de laatste wedstrijd. Drachtster Boys MO17 wist beslag te leggen op plaats 2 door van BBC MO17 te winnen en plaats 3 was voor BBC MO17 uit Burgum.

 

De MO19 categorie werd verrassend gewonnen door HFC uit Hoogkerk. Ondanks het verlies tegen de nummer 2 ACV MO19 uit Assen wisten zij beslag te leggen op de eerste plaats. Na ACV werd ONB derde op basis van een beter doelsaldo dan de nummer 4 vv Heerenveen MO19. Naast de bekers en vaantjes werd er , per categorie, een `` player van de avond `` gekozen. Bij de MO17 ging die award naar Geeske v/d Meulen van VIOD en bij de MO19 naar Gwen van Houten van HFC. Deze award werd beschikbaar gesteld door Algarve Football Tours.

 

Linken naar fotoalbums van Romke Visser: MO-17 en MO19 MO-17 https://goo.gl/photos/nfKCtdCTqeK9MzNL7

 

MO-19 https://goo.gl/photos/vs3TUqJ8G6e9kb8R6

 

16-12-2016: Combi avond Diamant BINNEN toernooi A en B categorie

In poule A3 was er geen twijfel over mogelijk wie de winnaar zou worden. VIOD VR1 zaal won al hun duels met 0 tegendoelpunten. Overtuigend naar de finale avond op dinsdag de 20e december. Als 2e eindigde Blue Army VR1 uit Zwolle met 5 punten maar een beter doelsaldo dan Dr.Boys Vr2 en BBC.

 

In poule B5 moest sv Marum, de huidige bekerhouder, nog even best aan de bak in hun laatste duel tegen Ter Apel `96 VR1. Een gelijkspel was voldoende en dat werd het. Sv Marum dus door samen met de nummer 1 uit deze poule vv Opende VR1 die met 10 punten de winst pakten in deze poule.

 


 

 

Naast de nummers 1 uit iedere poule zijn ook WTTC/Udiros VR2, Lwd.Zwaluwen VR2 en sv Marum VR1 door naar de finale poule van de B categorie op maandagavond 19 december. In de A categorie geldt dat naast alle nummers 1 en 2 uit de 3 poules ook door zijn naar de finaleavond op dinsdag 20 december, Drs.Vijfje VR1 en Lwd Zwaluwen VR1.

 

De foto’s van donderdagavond gemaakt door Romke Visser:

 

Poule A3
https://photos.google.com/share/AF1QipNXNc-rT6GxcuuJEbo6NO9dOaHoD-tcCCsYr-V6xMb2t_Pmb1m1QdB7ItxrfjL1KA?key=ZFp4SnVTb1c5S0RMZTFZWEpJMlZ3dW5Fems3bG13

 

Poule B5
https://photos.google.com/share/AF1QipMjgwTCIChmoBlj-ey1UaJWsCEyOGvXe5xh9I2dqroV-gH2Nm-DZbm0UM0Hgeie5Q?key=Y21xTml0bFhZVEVPUVBrcFhkVWI1Q0Y1N1pXSGdB

 

 

16-12-2016: Volop spanning 2e avond Categorie B Diamant toernooi

Tweede avond B.cat. Diamant BINNEN toernooi met volop spanning.
Op woensdag 14 december waren er wederom 10 ploegen die streden om een finaleplek op maandag 19 december in de B categorie. Poule B3 was minder spannend dan verwacht. Beilen/Fitboys VR1 wist ongeslagen, dus met 12 punten, de 1e plaats voor zich op te eisen. Uiteindelijk werd het nog wel spannend voor Lwd.Zwaluwen VR2 en Zevenhuizen VR1. Beide eindigden met 7 punten op de 2e plaats waarbij Lwd.Zwaluwen door een beter doelsaldo door is naar de finale avond.

 

In poule B4 was het tot aan de een na laatste wedstrijd volop spannend. Het Drachtster ONB moest winnen van Houtigehage VR1 anders kwam de finaleplek in gevaar. Het werd uiteindelijk 0-2 voor ONB die daarmee poule winnaar werd en naar de finale avond gaat. Tweede in deze poule werd HFC VR2 echter zij hebben te weinig punten om als een van de 3 beste nummers 2 door te kunnen gaan naar de finalepoule.

 

De foto’s van deze avond zijn gemaakt door XLent en met onderstaande link te bekijken:

 

http://xlent.photoshelter.com/gallery/Diamanttoernooi-14-12-2016/G0000SGYtsP4St2I/u=U0000WBsK2lFLm4U

 

 

 

14-12-2016: Geen verrassingen op 1e avond A cat. Diamant Binnen toernooi.

De 1e avond van het Diamant BINNEN toernooi voor de A-categorie verliep zoals verwacht, of het moest zo zijn dat VIOD (veld) ,met twee teams, zich niet wist te plaatsen voor de finaleronde. In de A1 poule wist Nieuw Roden VR1 Drachtster Boys VR1 te verslaan met 3-0. Een tik die de meiden van Dr.Boys te boven kwamen met drie resterende overwinningen. Nw.Roden en Drs.Vijfje speelden gelijk, dus moest Dr.Boys de laatste wedstrijd winnen, en deed dat dan ook met 2-1. Hierdoor zijn alle drie de Eredivisie teams door naar de finale ronde.


In poule A2 verliep het grillig. Het ging hier tussen Nw.Roden VR2, Lw.Zwaluwen VR1 en St.Annaparochi VR1. De laatste wedstrijd bracht uiteindelijk de beslissing. Nw.Roden VR2 won met 2-0 van Lwd.Zwaluwen waardoor Nw.Roden VR2 als 2e doorging naar de finale avond naast St.Annaparochi VR1. Lwd.Zwaluwen moet nog afwachten wat de beste 3e van poule A3 gaat doen.

Foto’s van dinsdagavond gemaakt door Romke Visser:

 

Foto's Poule A1
https://goo.gl/photos/CAyBVsHm55dgatUP8

 

Poule A2  https://goo.gl/photos/J8tR9mt6i88QDaF57

 

 

13-12-2016: Diamant BINNEN toernooi 2016 van start met de B cat. vrouwen
De 23e editie van het Diamant BINNEN toernooi is maandagavond 12 december van start gegaan met de eerste speelavond voor de B categorie vrouwen. Tien ploegen streden in de SNIJ Noordhal om de felbegeerde plaatsen op de finale avond.
In poule B1 leek Futsal Winsum VR1 door een goede start voor de 1e plaats te gaan echter de eindsprint van WTOC/Udiros VR1 leidde er toe dat zij nummer 1 werden en Beetgum VR1 2e.


 

 


Poule B2 bleef tot de laatste wedstrijd spannend. Wist Broekster Boys VR1 te winnen van Noardburgum VR1 dan waren zij poule winnaar en ander werd dat WTOC/Udiros VR2. Het werd uiteindelijk toch Broekster Boys die beslag wist te leggen op de 1e plaats zodat zij, net als WTOC/Udiros VR1, geplaatst zijn voor de finale avond van de B categorie op maandagavond 19 december.

 

WTOC/Udiros VR2( 9 punten) en Beetgum VR1( 7 punten) moeten afwachten of zij bij de 3 beste nummers 2 zitten om ook een plaats in de finaleronde te krijgen.

 

 Voor meer foto's doo Romke Visser

 

Poule B1


https://photos.google.com/share/AF1QipOsHw2Fa0w2pvSmN2AYt7zLER2vLtYI-fbL0dprZdqdH1BP0SIeGREBj_ygiq27Sw?key=b01zb201NUlkdG1UcXZrTnJQM2gwQmMybjV3Nm9B

 

Poule B2


https://photos.google.com/share/AF1QipOKnXmuZI1y12bSqFzoGlrT_ia8HdHecA0KZH5GdhWQpPJ2l_cVM5HQQct68fhQIQ?key=MmIxbTR6WXZxRWVYMjQxR043cjVTZmxPaGFsNm93

 

 

18-102-106: Het 23e Diamant Binnen Toernooi gaat weer van start

Het Diamanttoernooi is al jaren lang hèt zaalvoetbaltoernooi in de maand december. Zo’n 60 teams bestaande uit vrouwen en meisjes zullen weer deelnemen aan het grootste zaalvoetbaltoernooi van het Noorden. De organisatie ligt in handen van de zaalafdeling van VV Drachtster Boys en het toernooi wordt gehouden in de Snij Noord Hal aan de Sportlaan in Drachten.
We starten dit jaar met de voorronden op maandag 12 december voor de A en B categorie om op dinsdagavond 20 december te eindigen met de finales van de A categorie. Op vrijdagavond spelen de MO17 en MO19  en op zaterdag spelen de MO11, MO13 en MO15.

 


Opgeven kan door een mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Kijk voor meer informatie op de website van Drachtster Boys of op onze Facebook pagina Diamant Binnen Toernooi