Wedstrijdverslag: Drachtster Boys - Arch.buro Nieuweboer | Ronde 22 | Eredivisie Zaal 2011-2012

Matige laatste wedstrijd zaaldames Drachtster Boys

Vrijdagavond stond de laatste competitiewedstrijd in de Eredivisie zaal dames op het programma. Drachtster Boys leek al bezig te zijn met de halve finale beker van 11 mei en speelde mat. De dames van ZVV Arch.buro Nieuweboer uit Wervershoof speelden echter als tijgers. Voor de neutrale toeschouwer was het een waar spektakel.

De wedstrijd werd geopend met een volledige line-up met een tiental pupillen. De eerste helft begon Drachtster Boys matig. Kim Gall had hierin nog de beste kans met een kopbal. Deze belande echter op de binnenkant van de paal. Toch bereikte Drachtster Boys de rust met een 2-1 voorsprong. De dames waren aan elkaar gewaagd en Nieuweboer speelde goed positiespel. Drachtster Boys was daarentegen af en toe de tegenstander kwijt. Eline Keet werd regelmatig met de lange bal aangespeeld vanuit het achterveld door Linda Bos, waarna de meelopende Rebecca Meijers vrij voor keeper Teuny Bosma kwam te staan. Het scoreverloop was in de eerste helft als volgt; Rebecca Meijers 0-1, Janneke Vellema 1-1 en Brenda Bekkema 2-1.

In de tweede helft had Arch.buro Nieuweboer het betere spel en het wist binnen vijf minuten al langszij te komen door de trefzekere Rebecca Meijers. Nieuweboer liep vervolgens uit naar 2-4 door opnieuw Meijers en Eline Keet. Daarna herpakte Drachtster Boys zich en kwam het terug tot een gelijke stand van 4-4 door de sterk spelende Brenda Bekkema en een prachtige vrije trap van Vera Veelers (4-4). Even leek het dat de thuisclub nu door zou pakken, maar het werd echter erg rommelig. Drachtster Boys liet zich van slag brengen door beslissingen van de scheidsrechter. Dit resulteerde in een vrije trap van Mieke Bos (4-5) en een doelpunt van Bouchra Moudou (4-6). Brenda Bekkema raakte nog de onderkant van de lat, waarna op aangeven van Eline Keet, Josiene Hilverda de 4-7 binnen schoot. Na een vermeende handsbal buiten de cirkel van keepster Teuny Bosma, die hiervoor een gele kaart kreeg, kreeg Nieuweboer een vrije trap op de rand van de cirkel. Scheidsrechter Koper beoordeelde dat Teuny Bosma te vroeg in kwam lopen en gaf haar haar tweede gele- en dus een rode kaart. Brenda Bekkema verving Teuny in het doel en een tijdstraf van twee minuten met een speler minder was het gevolg. Hiervan wist Nieuweboer niet te profiteren. Maar kort daarna was het toch raak; Rebecca Meijer maakte 4-8. Drachtster Boys kreeg nog wel twee keer een tien meter bal, waarvan Vera Veelers er één kon benutten. (5-8) In de laatste minuut was het Eline Keet die de eindstand van 5-9 op het scorebord wist te zetten.

Volgende week bereiden de dames zich voor op de landelijke KNVB beker in het Portugese Albufeira. Zij spelen daar woensdagavond een oefenwedstrijd tegen de dames van Paderne. Op vrijdagavond 11 mei is de halve finale in de Korfbalhal Drachten om 20.00 uur tegen OS Lusitanos uit Amsterdam. Bij winst is de finale op donderdag 17 mei in Amsterdam.

Eindstand: Drachtster Boys Da1 – ZVV Arch. Buro Nieuweboer 5-9